Термин Декември 2024 ❤️

• 40 323
  • 887
  •   1
Отговори
# 840
Днешният преглед мина, бебчето си отговаря точно на ПРМ (разлика един ден), развива се добре. Чухме пулса, даже и бебето реши да ни покаже как се движи 😀 Термин точно на Коледа.
Сега следва пренатален тест, после ФМ в 12-та седмица.

# 841
Аз искам да попитам момчетата, които повръщат- като се случи абсолютно не контролируемо ли става и да искате не може дс го спрете или е едно силно гадене, връщане на храна в гърлото, тежест, като буца в гърлото и ако си помогнете малко и повърнете ви олеква? Бих се радвала, ако ми отговорите, понеже е важни за мен.
Всичко, което описваш ми се случваше! И неконтролируемо и денонощно с буца в гърлото, бях добре само докато спя и 3-5мин след като се събудя, и след това буцата пак беше в гърлото ми докато заспя.

# 842
Днес мина феталната морфология - много вълнуващо, видяхме си бебенцето от всякакъв ъгъл, даже ни махаше с ръчичка Animal Hatched Chick Върви за сега 3 дни напред и ако трябваше да ми местят термина, отивам в ноември Grinning
Между другото ни каза и пола, ние вече го знаехме от пренаталния де, но мислех, че по-късно се вижда.

Докторката ни направи страхотно впечатление, както и самото място - ако някой още не е избрал, от сърце бих я препоръчал, др Ивелина Димитрова от МЦ Марковс Hands V

# 843
Браво,sisi. Страхотно че всичко е наред! И аз съм се записала при нея на фетална морфология,нямам търпение,но е чак юни месец.Тя е много мила и внимателна.А може ли да влезе и таткото?Преди можеше,дано няма промени ,за да го види и той.

# 844
Може да влезе, дори имаше две столчета до кушетката, после мъжът ми се чудеше защо са две. Викам е как защо - за мъжа и за свекървата Grinning

# 845
Моля предложете лекар по здравна каса, който да следи бременност за София. Ще се следя платено, но лекарката в платеният прием каза да се регистрирам по каса, за да може каквото дават да минава по каса да не го плащам.

# 846
Здравейте,момичета.Имам въпрос,тъй като последният ми преглед беше на 10-ти май а следващият е на 21 юни ,ако нещо се случи с бебето аз ще го усетя ли? Тост ще имам ли болка или някакви други симптоми? Доста се начетох и ме е страх от това.Колко време може да престои плода в мен?

# 847
Оо недей така да мислиш :] Коя седмица си? Вече мисля, че рисковия период е преминал Simple Smile а ако има нещо тялото дава индикации..Може би лекарят няма притеснения и затова не те вика по-рано. Но ако се тревожиш помоли за междинен преглед, за да си спокойна.

# 848
Днес мина феталната морфология - много вълнуващо, видяхме си бебенцето от всякакъв ъгъл, даже ни махаше с ръчичка Animal Hatched Chick Върви за сега 3 дни напред и ако трябваше да ми местят термина, отивам в ноември Grinning
Между другото ни каза и пола, ние вече го знаехме от пренаталния де, но мислех, че по-късно се вижда.

Докторката ни направи страхотно впечатление, както и самото място - ако някой още не е избрал, от сърце бих я препоръчал, др Ивелина Димитрова от МЦ Марковс Hands V
[/quot

Ее, супер! Аз съм другия четвъртък при нея,много ме зарадва с отзива ти. Аз и синът ми ше водя,че той повече от таткото се вълнува,пък нека го спрат 😀

# 849
Здравейте и от мен! Наваксах с четенето, не се бях включвала доста време. Моят пренатален на Вижън излезе за 7 календарни дни - взеха кръв в четвъртък и следващия четвъртък ми звъннаха. Аз имах "една спусната информация" докато лежа за пол и име даже, но мислех че се филмирам. Е да, но се оказах права за пола Simple Smile всичко изследвано е отрицателно и ще имаме момиче. Въпреки че преди да забременея винаги съм смятала и искала да е момче. Аз още съм със свито сърце да казвам, при вас как е? Даже на работа трябваше да кажа, защото много ме натискаха да ме включват на 12 ч смени и аз отказах, та трябваше да кажа причина.
Аз искам да питам дали има сред вас някоя, която е правила само преекламсия? Защото след пренатеста не виждам смисъл от БХС, а доц. Конова още от началото ми написа да направя преекламсия заради дозата аспирин протект. В същото време АГ не вижда смисъл и нужда и аз вече съм тотално туш....
Има ли и мацки с нискорискови фактори на тромбофилия да питам дали сте правили изследване АнтиХа?

# 850
love12345, аз съм хомозигот по PAI и хетерозигот MTHFR C677T. На Клексан 0,4 съм. Изследвах Анти Ха в 8-ма седмица и излезе завишен, съответно започнах да чета, че вероятно дозата ми е висока и т.н и т.н., но доколкото разбрах, препоръчват да се изследва от втори триместър. Дамите в темата за тромбофилията ме успокоиха, не съм правила консултация с хематолог за това изследване, не съм имала и проблеми, коагулацията ми беше добре. Иначе и аз мисля да го изследвам, но вече след 12-13 седмица. Ти сега в коя си?
Аз утре ще ходя да ми вземат кръв за пренаталния, избрахме Geneplanet.

Сиси, супер новини! И аз съм на ФМ при д-р Димитрова юни месец.

Муун, според мен не си вкарвай такива мисли. Heart

# 851
Оо недей така да мислиш :] Коя седмица си? Вече мисля, че рисковия период е преминал Simple Smile а ако има нещо тялото дава индикации..Може би лекарят няма притеснения и затова не те вика по-рано. Но ако се тревожиш помоли за междинен преглед, за да си спокойна.
.   Много ме е страх,постоянно чета за такива лоши неща..в момента съм в 9-та седмица и 4ти ден.Отключила ми се е хипохондирията ,явно заради хормоните ,или заради това ,че около година не се получаваше и сега ми е доста напрегнато

# 852
Значи за тея неща не се мисли...а и ако погледнеш логично няма как да повлияеш на повечето неща даже да ходиш през ден на лекар.
Аз се боря с хипохондрия от години и напълно те разбирам, че черните мисли са трудни за прогонване, но понякога трябва да се доверим на телата си и че всичко ще е наред.
Мое първо.правило е да не чета в гуугъл нищо и ако имам притеснения да си ги говоря с лекарите относно симптоми. Ако се чувстваш добре, нямаш поводи да се тревожиш Simple Smile а често и да се чувстваш недобре е обичяйно при бременност. Телата ни тепърва ще се променят, така че се отпусни и се радвай на моментите Simple Smile

# 853
Значи за тея неща не се мисли...а и ако погледнеш логично няма как да повлияеш на повечето неща даже да ходиш през ден на лекар.
Аз се боря с хипохондрия от години и напълно те разбирам, че черните мисли са трудни за прогонване, но понякога трябва да се доверим на телата си и че всичко ще е наред.
Мое първо.правило е да не чета в гуугъл нищо и ако имам притеснения да си ги говоря с лекарите относно симптоми. Ако се чувстваш добре, нямаш поводи да се тревожиш Simple Smile а често и да се чувстваш недобре е обичяйно при бременност. Телата ни тепърва ще се променят, така че се отпусни и се радвай на моментите Simple Smile
.     Много благодаря 🙏🏻❤Поуспокоих се

# 854
love12345, аз съм хомозигот по PAI и хетерозигот MTHFR C677T. На Клексан 0,4 съм. Изследвах Анти Ха в 8-ма седмица и излезе завишен, съответно започнах да чета, че вероятно дозата ми е висока и т.н и т.н., но доколкото разбрах, препоръчват да се изследва от втори триместър. Дамите в темата за тромбофилията ме успокоиха, не съм правила консултация с хематолог за това изследване, не съм имала и проблеми, коагулацията ми беше добре. Иначе и аз мисля да го изследвам, но вече след 12-13 седмица. Ти сега в коя си?
Аз утре ще ходя да ми вземат кръв за пренаталния, избрахме Geneplanet.

Сиси, супер новини! И аз съм на ФМ при д-р Димитрова юни месец.

Муун, според мен не си вкарвай такива мисли. Heart

в момента съм 12+4 мисля. Тъй като почивните дни бяхме в София, в събота го пуснах в Токуда и малко се нашашках, зящата резултата ми 0,25 при референтни 0,3-0,6. Аз съм на Фракси 0,4 и Аспирин през 2 дни като постоянно трябваше да го измествам напред, за да хвана нормален час за лаборатория - оказа се че в Токуда работят и вземат кръв денонощно, просто трябва да се обадиш предварително.
Аз съм хетерозигот по PAI, MTHFR и Лайден.
Предната седмица бях правила за коагулация пълни изследвани и всичко е ок.
В понеделник имах час при АГ и му споделих че ме притесняват резултатите, той каза че за него всичко е ок и правя каквото е нужно за профилактика, както и че никъде не ставало ясно тези референтни дали са за нормален човек или бременни, при които се качвали стойностите. И двамата се оказа че сме на мнение Аспирин или да се пие всеки ден или не, през 2 дни е малко измислена работа, та вече го пия всеки ден. Провери ми кръвотока и се оказа че едната маточна артерия захранвала малко по-малко. Но каза че е ок и ме вика чак след месец. Бях с мъжа ми и двамата бяха на мнение че се шашкам твърде много. Обаче.... аз си го мисля, не ми е спокойно, но пък и се знам каква съм паника и не искам да търча само по доктори...

Общи условия

Активация на акаунт