Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 54 056
  • 607
  •   2
Отговори
# 240
Dembi-
не говоря за този случай отпреди 5 год.
А за пресен от миналата година!

# 241
Затова най-добре кемпер, който може да се паркира и ползва навсякъде и после си ходиш.

# 242
Барбалена, аз бих посъветвала да се определите в кой район искате да имате имот.Ние също искаме да купим къща/парцел в Гърция.Района е избран след няколко години ходене на различни места.Но за съжеление там не се прадлагат много имоти като в северна Гърция.
Успех в търсенето.

Кой район сте харесали?

# 243
Здравейте отново,

Някой дали може да препоръча читав адвокат, който да говори английски или български във връзка със закупуване на имот в Гърция.
Благодаря.

# 244
Здравейте отново,

Някой дали може да препоръча читав адвокат, който да говори английски или български във връзка със закупуване на имот в Гърция.
Благодаря.
В кой район е имотът?

# 245
Халкидики, Касандра - Неа Скиони.

# 246
  • София
Барбалена, аз бих посъветвала да се определите в кой район искате да имате имот.Ние също искаме да купим къща/парцел в Гърция.Района е избран след няколко години ходене на различни места.Но за съжеление там не се прадлагат много имоти като в северна Гърция.
Успех в търсенето.

Кой район сте харесали?
Йерисос,Неа Рода
Тази година бяхме във вилната зона на около 12 км от Неа Мудания.Хареса ни,но  пък в морето,съответно и на брега има водорасли.Продължаваме да търсим.

# 247
Е, те водораслите не са дървета хах идват и си отиват периодично и в зависимост от времето и вълните.  Къде ги няма...

# 248
  • София
Е, те водораслите не са дървета хах идват и си отиват периодично и в зависимост от времето и вълните.  Къде ги няма...
Не са. Във водата направо се виждат петната където "растат' водораслите.И мисля,че са постояна флора на това място.

# 249
  • София
Здравейте,

Някой знае ли какво означава закупуване на имот само с preliminary agreement? Обадих се на една обява за къща и брокера ми каза, че се продава само с preliminary agreement и да си проверя с адвоката. За къща в Халкидики става дума.

# 250
Здравейте,

Някой знае ли какво означава закупуване на имот само с preliminary agreement? Обадих се на една обява за къща и брокера ми каза, че се продава само с preliminary agreement и да си проверя с адвоката. За къща в Халкидики става дума.
Означава, че сделката не преминава през нотариално изповядване и вписване в съответствие регистри. Вероятно имота има документални проблеми (напр неразбирателство между наследници), поради което не могат да го прехвърлят офисиално. Бъдете изключително внимателни с подобни имоти.

# 251
  • София
Здравейте,

Означава, че сделката не преминава през нотариално изповядване и вписване в съответствие регистри. Вероятно имота има документални проблеми (напр неразбирателство между наследници), поради което не могат да го прехвърлят офисиално. Бъдете изключително внимателни с подобни имоти.

Благодаря за бързия отговор.

# 252
  • Атина
Здравейте,

Не купувайте с предварителен договор. Писали сме нагоре по темата. Няма да имате нотариален акт.

# 253
  • София
А знаете ли какво е PROVISIONAL AGREEMENT(сори за капса, копнал съм от обявата директно)?

# 254
  • Къде ли не
Пак ще е някакъв договор без нотариален акт.
Ама къде срещате такива обяви!? Аз две години гледах в спитогатос и нито един с такъв статут не видях. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт