Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 53 996
  • 607
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Мечтаното апартаментче вече е факт, но бихме искали да направим ремонт - нова баня, плочки и боядисване. Моля за съвети и контакти на майстори / за Нека Перамос става въпрос/. Дали имате идея и колко би излязъл един такъв ремонт - около 55 кв.м.

# 271
Има ли някой, който да е запознат с пазара на апартаменти в Кавала? Ще започнем търсене след Нова година, не е с цел инвестиция, за лично ползване.

# 272
Защо сте избрали Кавала, какво ви харесва? Казвали са ми, че комуналните разходите там са много високи. Няколко пъти сме минавали през града, изглежда адски тясно и претъпкано. Малки улички, коли паркирали на сантиметри една от друга, сгради построени върху скалите, тесни тротоарчета, скутери изскачащи отвсякъде. Казвах си, че никога не бих живяла на такова място.
Близо до Кавала има химически завод (в Нея Карвали). Веднъж бяхме там на плаж, изглеждаше ужасно. Много тясна ивица и морето мътно и с гадна пяна. Помислихме си, че е заради завода и си тръгнахме бързо.

# 273
Защо сте избрали Кавала, какво ви харесва? Казвали са ми, че комуналните разходите там са много високи. Няколко пъти сме минавали през града, изглежда адски тясно и претъпкано. Малки улички, коли паркирали на сантиметри една от друга, сгради построени върху скалите, тесни тротоарчета, скутери изскачащи отвсякъде. Казвах си, че никога не бих живяла на такова място.
Близо до Кавала има химически завод (в Нея Карвали). Веднъж бяхме там на плаж, изглеждаше ужасно. Много тясна ивица и морето мътно и с гадна пяна. Помислихме си, че е заради завода и си тръгнахме бързо.
На мен  градчето ми допада, виж, идея нямах за завод там. Аз се насочих заради сравнително лесния превоз от София . Кое местоположение бихте ми препоръчали вие? Търсим апартамент, къщата е трудна за поддържка, да прекарваме лятото там.

# 274
На мен  градчето ми допада, виж, идея нямах за завод там. Аз се насочих заради сравнително лесния превоз от София . Кое местоположение бихте ми препоръчали вие? Търсим апартамент, къщата е трудна за поддържка, да прекарваме лятото там.
Търсете там ,където ви е най-близо до родното място. Около Кавала има и хубави плажове.В тази част на Гърция с хубави плажове са също Авдира,Миродато,Керамоти.

# 275
Здравейте! Мечтаното апартаментче вече е факт, но бихме искали да направим ремонт - нова баня, плочки и боядисване. Моля за съвети и контакти на майстори / за Нека Перамос става въпрос/. Дали имате идея и колко би излязъл един такъв ремонт - около 55 кв.м.

Честито за апартамента, за Неа Перамос имате предвид . Най- добре е да се договорите с бг майстор, който е в района. Ние се доверихме на един майстор , който е в района на офринио. Ако ви интересуват координати ще ви дам

# 276
Здравейте, малко апартаментче на първия ръкав на Халкидики вече е факт. Сега се обръщам с молба за майстор/фирма, който да направи козметичен ремонт + смяна на  банята изцяло. Ако можете да ми препоръчате изпитан майстор/фирма, ще бъда благодарна.
И да ме ориентирате - строителните материали от София ли си ги карате или се купуват директно от Гърция.
Благодаря на всички отзовали се.

# 277
Здравейте, малко апартаментче на първия ръкав на Халкидики вече е факт. Сега се обръщам с молба за майстор/фирма, който да направи козметичен ремонт + смяна на  банята изцяло. Ако можете да ми препоръчате изпитан майстор/фирма, ще бъда благодарна.
И да ме ориентирате - строителните материали от София ли си ги карате или се купуват директно от Гърция.
Благодаря на всички отзовали се.

Здравейте , обадете се на Ахмед Георгиев 0885450164
Работи в Имоти инн еоод с фирма от София.
Лицензирани строители са в камарата на строителите и имат лиценз за жилищно строителство в цяла европа.
Материалите ги доставят от България , защото е най - разумно. В Гърция всичко е двойно. Можете и вие да си ги купите и доставите , ако имате предпочитания за марка.
Ще трябва да се направи и оглед за изготвяне на ценова оферта.
Лек ден и весели празници

# 278
Материалите изобщо не са по-скъпи в Гърция замазки,  лепила  за плочки и тн минимална е разликата с цените в България няма особен смисъл да се кара от Бг. Разлика видях я цените на дограма и сениците, климатици по-висок клас. А за майстор въпрос на договорка те и българските работят вече с международни цени в евро.

# 279
Здравейте,

Може ли някой да препоръча механикос з района на Аспровалта и Солун?

Ако не сте намерили, мога да препоръчам.

# 280
  • София
Здравейте,

Ако може и на мен контактите на механикос.

# 281
Здравейте,

Може ли и на мен информация

# 282
Здравейте , може ли да някой да опише стъпките по покупка на имот ?
Имам впредвид момента от който харесате нещо и дадете капаро на момента .
 - При положение че дузина брокери имат ключ от този имот , от къде идва сигурността че той  вече е ваш ? Изцяло на доверие към брокера ли , към собственика ли (ако присъства ) ?
- Случва ли се да капарирате в състоянието което  виждате имота , а след това да има липси от имуществото ?
Също бих желал контакт на адвокат и механикос за близка северна Гърция (Ставрос/Офринио)

Благодаря Ви , желая успешна година и не ми се смейте на въпросите Smile

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 18:32 от milenski75

# 283
Добре де , ако намериш земеделска земя 4 декара и ако си сложиш мобилна къща в имота какви са разходите? Да търсиш и такъв имот с ток и вода или можем да си прекараме? За такава къща говоря https://m-house2011.com/Няма ли да се избегнат тия галимации с документите?кое колко е законно ходене по мъките?

# 284
  • Къде ли не
А, какво ще ги правите тези четири декара земеделска земя? От миналата година има наредба, че всеки е длъжен да почисти имота си от всякаква суха растителност и трева преди летния сезон.Подава се и декларация. Представяте ли си какво косене и чистене ще пада? За ток мисля, че няма кой да ви прекара. Вода сигурно може.

Общи условия

Активация на акаунт