Имот в Гърция - Какво ни трябва? Тема 2

• 71 196
  • 834
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Не, комарите живеят в тревата. Като косиш, излитат от нея на рояци.

# 796
  • Атина
След покупка на имот трябва ли ми счетоводител, който да направи данъчно вписване на имота или нещата се случват автоматично?
Прави се данъчна декларация за промяна на имотното състояние в първото тримесечие на следващата (след покупката на  имота) година. Еднократно.

# 797
Има ли някой с имот в района на Имерос или Марония ?

# 798
Нея Мудания и Потидея хубави локации ли са за къща, плаж, живеене?

# 799
Неа муданя е много приятно, но си е голям град, което има и минуси и плюсове.

Някой има ли проблем да си плати сметката за ток. Нито аз, нито мъжът ми успява, а срокът е до днес.

# 800
9000 души население, колко да е голям?

# 801
Цените изглеждат по-достъпни. Може би не е туристическа локация?

# 802
9000 души население, колко да е голям?

Това е централен град за района. По-централен е само Полигирос. Та не разбирам какво си мерим в момента.

# 803
  • София
Цените изглеждат по-достъпни. Може би не е туристическа локация?

Доста туристически е. Има дълга, хубава плажна ивица и много къщи от ваканционен тип по протежението ѝ. На мен този район ми харесва, но предполагам, че там е скъпичко.
В по-градската част е доста наблъскано, има зони, които са много отдалечени от морето.
Предимство на Нея Муданя е че в града има всякакви магазини - Лидл, Мазутис, Склавенитис, Джъмбо, един магазин за техника, на който все му забравям името, офиси на мобилни оператори. Край пристанището има приятна променада с много ресторанти и заведения. Удобна отправна точка е към плажовете на Касандра, а и към Ситония.

Последна редакция: чт, 25 юни 2026, 00:22 от hatred

# 804
Нищо не си мерим, споделяме си, раздвижваме темата.Blush Тепърва се ориентирам за някои неща.

# 805
Да дам отчет:
- до момента един оглед, харесахме имота. Казах на брокера, че ми харесва и да действаме. Отбелязах, че имам адвокат и механикос, като ще искам да огледат документите. Обеща, че ще ми се обадят от офиса следващия ден. Никой не ми се обади. Звънях няколко поредни дни. След около 10 дни ми се обадиха и казаха, че собственикът е обещал имота на свой познат.
- 4 обаждания от моя страна по различни обяви. Задавах въпроси, на които не можеха да ми отговорят. Елементарни въпроси - например коя година е построена къщата, всичко наред ли е документално и подобни.
Обещаваха да проверят и да се обадят. Това беше преди месеци, още чакам.....

# 806
Хитреци са Wink много хитри...   Не случайно е другото им име, да не го споменавам, за да не обидя чувствителните.
Поискаха ми 300 евро за косене на два декара трева. Работа за 3-4 часа преко-сили... Почти веднага намалиха на 250. Бях така шокирана, че казах само Мерси и прекратих разговора.
Супер косачка Хускварна, бензинова, много мощна е 600 евро тук в магазина, с 10% по-ниска цена от в България

# 807
Чудесно значи. Купувайте косачката и почвайте да правите купища пари. По 4 декара на ден да отмятате. 600 евра на ден.. за един месец 18 бона. За една година с тая косачка апартамент в София ще купите.

Госпожо, 2 декара двор косене и почистване си е цял ден работа в тая жега. А и купчината окосена трева и храсти сигурно искате да бъдат извозени.
Не е лоша офертата.

# 808
Чудесно значи. Купувайте косачката и почвайте да правите купища пари. По 4 декара на ден да отмятате. 600 евра на ден.. за един месец 18 бона. За една година с тая косачка апартамент в София ще купите.

Госпожо, 2 декара двор косене и почистване си е цял ден работа в тая жега. А и купчината окосена трева и храсти сигурно искате да бъдат извозени.
Не е лоша офертата.

И нас се  опитват да ни изнудват с косене и аз ако се ядосам ще си купя косачка. 2 декара косене не е 200 евро. В България кося всяка седмица над декар. Работа за час. И окосената трева не се изхвърля, а мулчира. И за сравнение - в гърция косенето спира много по-рано, т.к. е по-горещо и сухо.

# 809
  • Къде ли не
Не знам в какви населени места имате къщи, но мен никога никой за нищо не ме е изнудвал особено пък грък. Даже напротив гледат да са в услуга и да дадат добра цена, защото знаят, че ставаме все повече и ще ги препоръчаме, ако сме доволни.
Също така за първи път чувам грък, а не албанец да коси.

Общи условия

Активация на акаунт