Отговори
# 225
БЕЛ на Регалия 82 т. На тезата - 0 т., писала за грешна глава Disappointed. Обикновено си изкарва по 4-5 т. Ама то и една теза беше този път… Иначе на преразказа 30 т., което си е напредък за нея.

# 226
Браво, страхотен резултат, значи ако се справи и на тезата ще е още по- добре. А моето дете нали все е наобратно - тезтаа му се е видяла много лесна и наистина като смятам там има максимални точки, но пък преразказа много труден му се беше видял , не знам защо

# 227
От Междучасие евентуално тази събота ще получи работата си с корекциите. Ще ги постна. Иначе официално пращат отговорите след 2 седмици като пратят имейлите.

# 228
От Междучасие евентуално тази събота ще получи работата си с корекциите. Ще ги постна. Иначе официално пращат отговорите след 2 седмици като пратят имейлите.
Благодаря много! Мислех си, че процедират както и Регалия и публикуват отговорите още след ден-два.

# 229
И аз очаквах вече да  са излезнали резултатите от Междучасие. Моя се яви в събота преди две седмици..

# 230
По мейл ли ги изпращат в Междучасие? Кога са следващите ПИ в Образователни технологии

# 231
Аз записах вчера за ПИ в ОТ за 20 и 27 април. Сутрешните часове са им свършили.
Моето също има снапчат, фейсбук (но сме приятелки там) и това е май. Дразнеше ме като гледаше Ергенът миналата година, обсъждали в училище, но поне тази година няма никакъв интерес.

# 232
Sisill, а откъде видя как е оценен преразказа ?

Логвам се в "Регалия - електронно обучение"
От лявото меню избирам Моите курсове>> Пробен изпит по БЕЛ, 7. клас, 31.03.2024 г.>> Оценки
Там вждам таблица с оценките за 2те части
Кликам върху линк  Предаване на преразказа
Скролвам надолу и там има таблица с критериите
Първа колона критерий, втора колона коментар от тяхна страна и 3та колона колко точки от колко са дадени.
После най-отдолу на страницата има "Бележки в PDF" и линк с името на детето който отваря ПДФ с преразказа и как е поправен с червено.

# 233
Моето започна да търси социални мрежи към 12-тата си година, подкокоросана от партньори в играта Броулстар, с идеята да си пишат на лично. Заредиха се опити за избягване на родителския контрол и сваляне на приложения като Туитър, снапчат, регистрация с фалшиви данни във фб, тиймс (те използваха класрум за обучение), Инстаграм... Въпреки, че телефонът е с фемили линк, въпреки много разговори защо платформите не дават да се регистрират деца, заради училищния профил избягва някои ограничения на родителския контрол. Нещата избухнаха, когато получи лаптоп за Коледа в шести клас. Лошото е, че в училище класът има Вайбър група откакто бяха в трети клас, онлайн. На нея й разреших в шести клас след едни други истории, които изживяхме и с уговорката да изтрие другите си профили. Тихомълком си ги възстанови или след време направи нови. От школата пък им поискаха Инстаграм, че да си правели група и да им качвали там материали и обсъждат разни неща. Преподавателката е във въпросната група, но съответно тя има достъп до приложението и аз нямам контрол какво друго прави. Уверява ме, че уж не качва снимки, но не съм убедена. Колкото и да говоря за правила, безопасност, получавам отговор "Ти за всичко се тревожиш", "Знам, нищо няма да ми се случи"... Истината е, че трудно се управлява и контролира своенравно дете като нея, още повече, когато прагът на самоконтрол е много нисък.

# 234
Да ме извинява тази учителка от школата, но група в Инстаграм...!?!?!?

Вайбър или тиймс, разбирам, но фейсбук, инстрагам, тик-ток, не е нито удачно, нито разумно за ученическа група.

# 235
Учителката потвърди. Понеже всички други деца имали Инстаграм така им било удобно. И нали да не си деля детето, че се тръшна, че й трябва само с учебна цел, естествено не се ползва само с такава. Факт е, че лесно може да се направи профил с фалшива дата на раждане и да се избегнат ограниченията, така че и да не подозираме къде има регистрация детето. Особено, ако телефонът не се управлява само от фемили линк

# 236
Ама, какво значи било им удобно? Еле пък в инстаграм, където е платформа основно за снимки....Е*аси учителката!!!!

# 237
Sisill, а откъде видя как е оценен преразказа ?

Логвам се в "Регалия - електронно обучение"
От лявото меню избирам Моите курсове>> Пробен изпит по БЕЛ, 7. клас, 31.03.2024 г.>> Оценки
Там вждам таблица с оценките за 2те части
Кликам върху линк  Предаване на преразказа
Скролвам надолу и там има таблица с критериите
Първа колона критерий, втора колона коментар от тяхна страна и 3та колона колко точки от колко са дадени.
После най-отдолу на страницата има "Бележки в PDF" и линк с името на детето който отваря ПДФ с преразказа и как е поправен с червено.
Благодаря за поясненията, но при мен няма такова, даже на оценки като отида не виждам точките му, може още да не са заредени, а може и това да е само за ученици на школата ? Или пък ако сте го правили онлайн ?

# 238
Ама, какво значи било им удобно? Еле пък в инстаграм, където е платформа основно за снимки....Е*аси учителката!!!!
Млада е. И аз си направих регистрация в Инстаграм и много се чудя, какво и защо изобщо ползват. Лошото е, че бях поставена в ситуация, ако не разреша да изолирам детето от достъп до материали и да е в течение на евентуални промени. Днес например в тяхната си група част от децата пишат, че няма да ходят и се взема решение да няма занятие, а да се премести в друг ден. Чакам да видя дали пак няма да е в ден, в който моето дете има друг ангажимент по график и след като изрично предупредих кога тя е свободна да компенсират. В родителската Вайбър група, естествено никой не ни беше отразил да напише нещо. Чакам да мине и май и да приключвам с всичките тези истории. Не, че профилите ще изчезнат.

# 239
Здравейте, може ли някой да снима урок 90 в учебника по Математика, Архимед. Ще съм безкрайно благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт