Отговори
# 375
Очевидно са объркали статистиката тези от Междучасие, това е най-логичното обяснение на масово ниските резултати на втората част. За преразказ трябва да са написали по 2-3 изречения с грешки, че чак само 9-10 точки да дадат.

# 376
Milkanita благодаря за споделеното приложение Rype. Готино е и не изисква регистрация. Сега го пробвах.
За другите има темите от предни години и по теми. Има за всякакви класове.

Пробвах за неравенства, малко е стресиращо за мен като имаш таймер на екрана. Ама децата сега ще се явяват на писмен тест, не онлайн.

# 377
Не знам как успявате да планирате почивки това лято, явно в темата пишат големи оптимисти. Grin
Дали все още могат да се видят някъде датите за пето класиране от миналата година по училища?
Записването обикновенно става на 2-ро класиране.
За трето остават малко места в които участват деца с неправилно подредени желания или сгрешени такива. В 4'то пък участват деца с които са гранични.

Та за 5то, никой  е го мисли.

# 378
Пето класиране е така нареченото "директорско", до миналата година беше четвърто - подава се на място в училище, в което има обявени свободни места и директорът класира.
Нищо не мога да планирам, защото не знам дали ще имам дежурства и комисии лятото или не, ще разбера последните дни на юни. Не смятам да чакаме за трето класиране - рискът да загуби мястото си и да не попадне на по-добро е реален. Миналата година бях свидетел на такава загуба на мястото на едно дете на мигранти, недобре запознати със системата на балообразуване и класиране. Искаха "по-елитно" училище, а детето беше прието в супер готина паралелка, в нормално училище и още повече, че съответната паралелка е само с 13 места. Не успя в по-елитното, обаче загуби и мястото си, на което беше прието. Стрес, сълзи... Можем да изчакаме до второ класиране и записваме където е приета.

# 379
И според мен второ класиране е оптимално. Иначе е голям риск, особено за по-високобалови паралелки.

# 380
Алисса, можеш да видиш миналогодишните  теми от август. Ако не се лъжа, и в СМГ се разиграваше 1 място. Но не мисля, че ще ви се наложи да правите такива упражнения - най-искрено му желая на младежа още след първо класиране да е спокоен.

ПП: Намерих ги:
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/08/svobodni_m … _etap_2023-1.xlsx
Явно греша за СМГ, но пък е имало цели 3 места в математическите паралелки на НПМГ, както и в Първа и Втора АЕГ, 1 за момче в Испанската и 1 за момиче в НЕГ. Но пето си е много рисково, трябва отписване и кандидатстване с оригинални документи.
Уф, много съм зле, изобщо не обърнах внимание, че питаш за дати, а не за места всъщност. Ето ги и тях: https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/08/grafik_za_ … -1-1-3-2_Nov.xlsx

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 12:20 от Lúthien

# 381
  • София
Mоето дете се бъгна съвсем.Стои с пижама с извадени джобове, опъва си ги настрани като рокля и пее: Рааадост има скрита няяякъде край нас…. Замислих се. Confused

# 382
Домашните като разбраха, че има вероятност да чакат за море до последната седмица на август, решиха дружно да ходим от 29 юни до 15 юли Simple Smile Нямало да издържат. Мен малко ми е притеснено да не объркам нещо при подаването, дали ще им се отвори системата от чужбина ( пробвах немски впн и работи Grinning), но мнозинството победи.
Иначе днес бях на изложение за допълнителни дейности в Интерпред. Имаше от полиграфския техникум (това не беше пълното име) и от единствено професионално  училище за ветеринарни техници в Костинброд. Другата седмица имали отворени врати - щяло да има много животни:) Имали и общежитие, което това лято щели да ремонтират изцяло по проект. 12 годишната каза, че там ще ходи Heart Eyes

# 383
jsed, подхвърлям идея за застраховане. Давате данните на детето на някой много близък роднина и молите той да реди в системата, ако не можете от чужбина. После да направи скрийншот на подреденото. Имайте предвид, че могат да се правят корекции докато системата е отворена.
Естествено предварително оставяте списък с желанията и реда им.

# 384
  • В Страната на чудесата
Luthien, сърдечно благодаря за пожеланията и отговора по същество. Yellow Heart
Иска ми се и аз да можех да вярвам...
Моят заплес на мартенския пробен по БЕЛ е със 79 т. Не му стигнало времето да си препише редакцията на текста, моля ви се... Нищо де, сега ще му е обица на ухото, да си разпределя правилно времето. Реално трябваше да има 84 точки, но и така да беше, пак има доста неща за подобряване. Поне от преразказа съм общо взето доволна - с 30 т. е.
Отделно в училище вече започнаха - една седмица - първи модул, на следващата - преразказ. Ще ги редуват и ще им бъдат поставяни оценки, така че се надявам наистина да успее да изчисти грешките.

# 385
Преди 5 години с голямата бях останала в София по същите причини, за по-сигурно. Нашите бяха заминали 5 дни преди това на море, аз реших да остана, в първия възможен ден да подам и да паля към тях. Та лягам си вечерта преди отварянето на системата, и тъкмо да заспя, започва да ме човърка дали пък тази система не я отварят в 12. Въртях се, въртях се, стана 1 часа, викам - абе айде да стана, само да проверя. Ставам, проверявам - отворена е. Викам, айде, само ще ги подредя, те бяха 5 паралелки общо. Подредих ги. Викам си - абе защо пък не ги пусна направо... И така в 1:15 ги пуснах и в 6 сутринта драснах към морето.

# 386
Преди 5 години с голямата бях останала в София по същите причини, за по-сигурно. Нашите бяха заминали 5 дни преди това на море, аз реших да остана, в първия възможен ден да подам и да паля към тях. Та лягам си вечерта преди отварянето на системата, и тъкмо да заспя, започва да ме човърка дали пък тази система не я отварят в 12. Въртях се, въртях се, стана 1 часа, викам - абе айде да стана, само да проверя. Ставам, проверявам - отворена е. Викам, айде, само ще ги подредя, те бяха 5 паралелки общо. Подредих ги. Викам си - абе защо пък не ги пусна направо... И така в 1:15 ги пуснах и в 6 сутринта драснах към морето.
Лесно ли се оправя човек с тази система? Нещо все ме е страх да не объркам...

# 387

Лесно ли се оправя човек с тази система?

Ами не беше трудно, паралелките си имат номера, но не помня дали бяха като падащи менюта или като изпишеш номера ти се визуализира въпросната паралелка... Трудно ще е да се сгреши, просто като се подредят, трябва да се огледат добре.

# 388
Паралелките са с код. В училищата-гнезда има списък с всички училища и кодовете на всички паралелки. РУО ги публикуват.

# 389
  • European Union
Със системата се работи супер лесно, особено откакто има възможност да се редактира подаденото заявление. Никакъв стрес няма, защото може да се подава втори, трети път. Преди години беше по-страшно.

Общи условия

Активация на акаунт