Отговори
# 645
То най-вероятно точно в първата част са силите на детето, а преписва решенията от втори модул.
От моя гледна точка е по-полезно и обективно да се изпрати на пробен изпит към някоя школа, разбира се, ако квесторите са сериозни и няма и там подсказване и преписване

# 646
  • София
То най-вероятно точно в първата част са силите на детето, а преписва решенията от втори модул.
От моя гледна точка е по-полезно и обективно да се изпрати на пробен изпит към някоя школа, разбира се, ако квесторите са сериозни и няма и там подсказване и преписване
Аз лично в годините  съм видяла само една школа (по-скоро един конкретен учител в нея ), който при връщането на  пробните да дава и пълни решения от-до.  И в някои сборници има, да, но в повечето случаи става дума само за насоки/ за отделни стъпки, в  които се казва колко точки се присъждат. А това НЕ е пълно решение.  Ако едно дете се възползва от тези стъпки като жокер, но после евентуално доразписва задачата, полза някаква пак има.  Simple Smile

# 647
И за мен има полза дори само да разучи решенията.
Между другото, на пробните, на които ходи моето дете към СМБ не връщат пробния, но пък публикуват отговорите и решенията.

# 648
Здравейте! Може ли малко помощ по физика? От няколко часа са със заместничка, която ги оставя да си четат урока в час  и не обича да й задават въпроси. Предполагам, че трябва да се използва формула за оптична сила на събирателната леща, но нещо не се получава отговора

# 649
Здравейте! Може ли малко помощ по физика? От няколко часа са със заместничка, която ги оставя да си четат урока в час  и не обича да й задават въпроси. Предполагам, че трябва да се използва формула за оптична сила на събирателната леща, но нещо не се получава отговора

увеличение на лупата се изчислява по формулата:

Г = 250/f

където: Г - увеличение на лупата в пъти; f - фокусно разстояние на лупата в милиметри. може ни грешката е от мерните единици. трябва да са в милиметри.

# 650
  • София
Някой да има отговорите на пробните на Вектор по математика от февруари и април?
Не отчетох нашето посещение на Фантомът на операта. След второто солово изпълнение младежът ръкопляска старателно и пита с надежда: "Свърши ли вече" Joy

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 09:30 от sali

# 651
Здравейте! Може ли малко помощ по физика? От няколко часа са със заместничка, която ги оставя да си четат урока в час  и не обича да й задават въпроси. Предполагам, че трябва да се използва формула за оптична сила на събирателната леща, но нещо не се получава отговора

увеличение на лупата се изчислява по формулата:

Г = 250/f

където: Г - увеличение на лупата в пъти; f - фокусно разстояние на лупата в милиметри. може ни грешката е от мерните единици. трябва да са в милиметри.
Верният отговор на втората задача е даден 11 пъти, затова си помислих, че има друг начин на решение, защото по формула е 10. На първата, замествайки, също не се получава
Или пък бъркаме в сметките?

Последна редакция: ср, 24 апр 2024, 20:05 от Gergana8310

# 652
Проблем ли е да дадат тест и да няма достъп до ел.устройство? Или седят в стаята като квестор и готово. Аз по принцип разпечатвам тест и давам на детето, като на изпит, откъде да препише?
Не разбрах за какъв казус става въпрос?
О, извинявам се. За казуса на re _ge, с детето, което ползва готови решения на тестове вместо да решава само.

# 653
Здравейте! Относно пробните изпити по БЕЛ, с колко точки според вас е реалистично да се вдигне резултата от сега до реалните изпити? Дъщеря ми е много всеотдайна, учи сериозно, но стига до 80-81 точки. Грешките винаги са съвсем преодолими, не от незнание, а от невнимание. Дали мога да си надявам на 88 точки например?

# 654
  • София
Всеки в темата това се пита. Joy То по - важно е къде е в общата стратистика, ако винаги на Пробни е около 80т, това е значи, Аз съм приела че щом дъщеря ми има 84 и 79 точки на Пробни в Регалия по Мат, горе- долу около 80т може да постигне нормално на Нво- то.... Нооо никога не се знае... Има още време и куп други фактори... Confused

# 655
Ако учи сериозно и надгражда, съвсем реалистично е да стигне до около 88, защо не и 90. Зависи и от самия изпит, и от психологическата нагласа и устойчивост на детето.

# 656
  • София
Здарвейте, ако някой има това помагало, може ли да ми снима тестове тестове 13, 14 и 15. Нашето очевидно е дефектно и липсват:

Предварително благодаря! Flowers Tulip

# 657
Вече май писах за ПИ и реалното НВО, но пак - на ПИ се въртеше между 80 и 88, на реалното НВО изкара 94 и 93,5. Всички пробни бяха в Регалия, на други не е ходила.

# 658
  • при моите любими
И аз да обнадеждя някой. Дъщеря ми на пробен май най-много е изкарвала по БЕЛ 79 точки. На реалното НВО имаше 90. С наборът ми намирисва, че ще е обратното. Каквото сабя покаже. Дано той не се разочарова и разстрои, аз няма, със сигурност. Нищо не е на всяка цена. Опитвам се всеки ден да му го повтарям, че той малко се пренавива. Бих искала да притежава много по-добри качества, от максимален резултат на НВО. Работя над това предимно.

# 659
  • София
Здарвейте, ако някой има това помагало, може ли да ми снима тестове тестове 13, 14 и 15. Нашето очевидно е дефектно и липсват:

Предварително благодаря! Flowers Tulip
Bibi, помагалото е с 13 теста, пише го и на корицата, няма 14 и 15.
Ето 13ти тест:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт