Отговори
# 630
Е мисля, че само курбан никой още не  беше планирал в темата... за точки по математика Grinning
Да не колим животни ( засега) , то това момче в примера преписва и без това ... шмекерува един вид... Joy

Да видим за точки по БЕЛ кой какво ще предложи Simple Smile Днес бил Денят на желанията (Bucket List Day) и съм солидарна - не bucket, а цял казан за курбан е мизата ми.

# 631
  • София
От мен - 5 кашона бЕло. Blush

# 632
Мисля да запиша детето на пробни матури в Ния. Добър избор ли е? Бяха много учтиви и детайлни по телефона, а и имат места. От тази тема я научих тази школа, но досега не бях я чувала.

# 633
Мисля да запиша детето на пробни матури в Ния. Добър избор ли е? Бяха много учтиви и детайлни по телефона, а и имат места. От тази тема я научих тази школа, но досега не бях я чувала.

Не знам дали е добър избор. Една негова съученичка ходи там на курсове по мат. Знам за тази школа от преди. Есента се чудех дали да не го запиша там на  БЕЛ, но в крайна сметка го записах в школата, в която ходи на мат.

За пробните - моя го записах - на 12 май, 1 и 2 юни в Ния, а на 19 и 26 май ще бъде онлайн в Регалия. Реших да му спестя пробния на 28-и април, че така или иначе ще имаме и друг ангажимент в този ден.

# 634
  • Пловдив
Здравейте, аз съм от Пловдив, но не е ходил в МГ моя, тъй като по спомени от големият ми син, задачите са много по-трудни от реалното НВО. Но сега по думите на деца, ходили на този, нивото било по-ниско. По думите на учителката по МАТ, най-близко до реалното НВО са пробните на ОТ, преди години бяха тези на ТГ, сега те пък са необосновано усложнени. Та според мен, всеки според нивото му, си определя и трудността. Ако искате пратете ми ги на лично, аз ще ги сложа в пощата
Моят син се яви на пробния в ТГ и в МГ, определено в МГ са били по-трудни според него, и затова от МГ има 85, а от ТГ 88. Общо взето глупави грешки, най-вече от бързане да му се махне от главата Frowning1.

# 635
Леле, едвам скърпва 60-70. Хора, това за БЕЛ са средни резултати за София, а за математика са два пъти над средното за страната.
Когато детето е подложено на натиск за нещо, за което няма сили, но се очаква от него, започва да търси начини да шикалкави, за да са доволни родителите.

Мама Ру, мисля че тук не става въпрос за "такова" сравнение.

Аз съм напълно наясно че среден бал по мат за България е около 32 точки по спомен  за миналата година, но  това въобще не мога да го възприема като база. Хората сме различни- едни коват гвоздеи други решават нерешими теореми но НВО ни усреднява.

Последна редакция: чт, 25 апр 2024, 09:23 от _re_ge

# 636
Съгласна съм, децата са различни. Не познавам въпросното семейство, но явно нещо не работи при тях, за да хитрува детето и да се опитва да ги залъгва. А в днешно време дори и без отговори, ако има достъп до електронно устройство детето може да получи отговори на задачите и от изкуствения интелект.
Ако детето самостоятелно изкарва по 60-70 точки, родителите биха могли да видят какво го затруднява и евентуално да се опитат да обяснят това или да се ориентират към училища, за които този резултат е достатъчен.
Някога имах съученичка, чиято майка много искаше да влезе в МГ и  действително успя на изпитите след шести клас да се класира. Да, но МГ се оказа висока летва,  просто майката не отчете обективните възможности на детето си и след тежка година завърши осми клас в обикновено училище и отиде в един от елитните техникуми.
Всеки родител иска най-доброто за детето си, въпросът е дали това наистина е най-доброто.

Последна редакция: ср, 24 апр 2024, 17:39 от Mama Ru

# 637
Точно така е, напълно съм съгласна Blush И аз си мечтая за 60-70-80 точки, но са си мечти. Човек трябва и да си познава детето. Познавайки го - да му помогне, като го насочи възможно най-добре.

# 638
Нямам никакви съмнения, че това дете ще се оправи в живота Wink

# 639
  • София
Щом има 60, 70 точки сам, значи това са му възможностите. Като го пънат за 100 точки, пък той не може, ето намерил цаката, да препише...Joy майка му доволна, той не се мъчи и нещо което не може и без това Grinning То 60, 70 точки не са зле..

# 640
Проблем ли е да дадат тест и да няма достъп до ел.устройство? Или седят в стаята като квестор и готово. Аз по принцип разпечатвам тест и давам на детето, като на изпит, откъде да препише?

# 641
  • София
Проблем ли е да дадат тест и да няма достъп до ел.устройство? Или седят в стаята като квестор и готово. Аз по принцип разпечатвам тест и давам на детето, като на изпит, откъде да препише?
Не разбрах за какъв казус става въпрос?

# 642
Относно качването на отговорите на някои от пробните изпити направо тук, искам да споделя, без да конкретизирам, че познато дете е факир не в решаване на задачи а в намиране на отговори на публикувани в пространството ПИ и преписването им, тъй като по време на пробните изпити които му дават вкъщи  родителите му,  то бива оставяно без надзор. В резултат на ПИ без свободно достъпни отговори едвам скърпва межди 60 и 70 точки, но когато има някъде качени отговори резултатът е буквално без грешка. Няма да коментирам как се изпада в положение да нямаш вяра на детето си , а детето да не разбора че заблуждава единствено и само себе си , но ситуацията е факт. Родителите търсят ПИ без отговори , а после трябва и да ги решават.  Вероятно те не са единствените, които изпадат в подобен казус.
Това обсъждахме. Детето само изкарва 60-70 точки, но ако го оставят без надзор да решава (у дома) намира отговорите онлайн и показва на родителите си тестове без грешка.

# 643
Не го мислете това дете, ще се справи в живота.

# 644
  • София
Няма как да намери отговорите на всички тестове... Отделно родителят, независимо дали има отговорите или тепърва ще ги решава задачите, нали ще види при проверката, че няма нищо отбелязано по чертежите в 1-вата част, никакви базови пресмятания в алгебрата.. И ще се сети много бързо каква е работата, тоест няма да се хване на въдицата, че всичко му е вярно..За втори модул да не говорим, там нали трябва всичко да е разписано. Дори и тестовете с отговори не дават пълни решения в общия случай.

Общи условия

Активация на акаунт