Отговори
# 180
20:30 лятото си е ок, светло е още. Ама да не познаваш приятелките ѝ, вече не е много ок. Откъде изобщо се познават? Аз при всички случаи бих искала да знам с кого си прекарва времето, не се връзвай на това, че другите не ги били питали, пробва те.

Е, точно това и аз мислех да напиша.

# 181
Лутиен, от училище са, но не са от нейния клас, а от съседни класове.
За мен е абсолютно нормално да познавам приятелките й, но явно сред връстниците й не е модерно. Или пък тя има някакви притеснения, че може да не ги одобря, знам ли?
До сега контактуваше с няколко познати момчета, т.е аз ги познавах, те мен също, на някои познавах и родителите. Сега това, че говори за приятелки, но ме държи настрана ме притеснява. Не излиза много, измъква се понякога, ако съм ангажирана навън с брат й и се прибира преди нас. Не мога да кажа, че на този етап има някакъв проблем, но ми се иска да знам къде и с кого е без да съм параноичка в очите й.

# 182
Абсолютно съм против да не знам кои са приятелите/ките. Няма нужда да знам всичко да тях, но поне кои са и някакво малко инфо за тях.
Моят не излиза вечер (втора смяна е), но дори и лятото да излиза, ще държа постоянно да знам къде е и с кого.

Плюс това като почне да ми излиза с номера "другите еди какво си....", му казвам, че всеки си има родители и те отговарят за него. Аз за чужди деца не отговарям, имат си родители, щом така са преценили, добре. Аз обаче преценявам друго за него.

Телефонът му е с фемили линк и от самото начало му беше казано, че е за негова защита и наше спокойствие. От време навреме го ползвам и с възпитателна цел като му заключвам разни приложения. Trollface

# 183
Моята също не ще да казва, но поставих ултиматум, че ако иска да излиза, трябва да ми казва с кого е и къде е. Втората част проверявам и с Фемили линка. След 14 години може до 22 часа навън, отсега се пазари.

# 184
Като се сетя ние на 14-15-16 г. как сме миткосвали напред-назад, ни фемили линк, ни телефони, ни нищо.... Но бяха съвсем различни времена. И хората живееха по-спокойно като че ли.....

# 185
Моята дъщеря също е с Фемили линк. Обяснила съм ,че е за нейната сигурност. На този етап няма много време да излиза. Или е на уроци или на тренировки.

# 186
Лутиен, от училище са, но не са от нейния клас, а от съседни класове.
За мен е абсолютно нормално да познавам приятелките й, но явно сред връстниците й не е модерно. Или пък тя има някакви притеснения, че може да не ги одобря, знам ли?
До сега контактуваше с няколко познати момчета, т.е аз ги познавах, те мен също, на някои познавах и родителите. Сега това, че говори за приятелки, но ме държи настрана ме притеснява. Не излиза много, измъква се понякога, ако съм ангажирана навън с брат й и се прибира преди нас. Не мога да кажа, че на този етап има някакъв проблем, но ми се иска да знам къде и с кого е без да съм параноичка в очите й.
Просто и ясно ѝ кажи, че другите деца са отговорност на родителите си и не те интересува дали ги търсят. Ти държиш да знаеш къде и с кого е, когато не е с теб/вкъщи. Трябва наистина контролът да е деликатен, за да не започне да те лъже, но същевременно да си напълно категорична, че има правила.

# 187
И моята е с фемили линк, но от година забелязвам, че не отчита точно. На мен поне ми дава големи бъгове и не засича децата или отчита влизане / излизане от определен район с часове закъснение. Един ден ме побърка направо - обажда ми се учителя по ФВС, че е напуснала часа, пускам проследяването и отчита, че е на повече от километър от училището. Оказа се, че е ходила до тоалетната без да се обади и се върнала, но аз луда станах от притеснение. Накрая ми звънна да й пусна време, трябвал й телефона за компютърното и поисках да пусне камерата за потвърждение, че в училище, защото според фемилито тя още си беше в центъра.

# 188
Като се сетя ние на 14-15-16 г. как сме миткосвали напред-назад, ни фемили линк, ни телефони, ни нищо.... Но бяха съвсем различни времена. И хората живееха по-спокойно като че ли.....
Така е ! Сега времето е друго. Дори мен ме е страх  вечер да се прибирам по тъмно.  Всякакви луди. А преди години,
най - много някое куче да те стресне. В момента, в който си научех уроци, хуквах по улиците - скитня Simple Smile Говоря за София.

# 189
За фемили линк, ако се съмняваш, че не е ок, рестартираш приложението или целия телефон и се оправя.

Аз примерно засякох моя чак на Централна гара. Звъннах му да видя какво става, оказа се, че хванал грешен автобус и стои в него, за да обърне и да го върне....хахаха.

# 190
Правих го това с рестартирането, не се оправи.

# 191
  • София
Така е ! Сега времето е друго. Дори мен ме е страх  вечер да се прибирам по тъмно.  Всякакви луди. А преди години,
най - много някое куче да те стресне. В момента, в който си научех уроци, хуквах по улиците - скитня Simple Smile Говоря за София.
За кое време говорите двете? Защото, ако е за времето на соца, тогава не беше по-спокойно да се миткосва, просто живеехме в информационно затъмнение. Един професор по история скоро направи проучване и статистика по въпроса и се оказа, че по време на соца тежките престъпления, като убийства и изнасилвания, са били много повече, отколкото са сега. Ако говорите за 90-те - мутренските годинин със сигурност също не бяха по-спокойни от сега. Просто тогава сте гледали на времената като деца, сега ги гледате като родители. Joy

Аз давам голяма свобода, но тя винаги е била обвързана с отговорност и доверие. И много добре ми се получи с девойките - всичко споделаха и всяка тема свободно обсъждаха и продължават за обсъждат с мен. Познавах/познавам всичките им приятели, гаджета, имам телефоните им. Винаги съм знаела къде са и с кого са - не са го приемали като контрол, а като нормална родителска информираност. Вече са на 24 и 20 години и мога да твърдя, че стратегията е успешна. Не очаквам младежът да споделя чак толкова, все пак е момче, но ако мога да му имам доверие, ще има и свобода.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 22:17 от sanaka

# 192
И аз съм от авторитарните родители - трябва да знам къде са и с кого. Миналата пролет им бяхме гласували доверие да карат колелета в квартала - 3 момичета и моят. Бяха отишли до Младост 1 като карали изцяло по булевардите и включително по моста. Излових ги по фамили линк точно. От тогава - не ги пускам даже и с колелета. Добре, че майката на другите две девойки е още по-параноична от мен Laughing и се редуваме кой да не разрешава Laughing Имаме двор и се събират там децата от трите блока. Сега ще видя това лято как ще е. Повечето съученици са му от съседния квартал и му е трудно да се събира с тях. Евентуално с най-добрия му приятел, който се прибира лятото от чужбина, ще му давам повече свобода. Но моят си е кротък - съобразява се. Дванайсетгодишната е по-буйна, но засега и тя дава отчети къде е, с кого и т.н.

# 193
За кое време говорите двете? Защо ако е за времето на соца, тогава не беше по-спокойно да се миткосва, просто живеехме в информационно затъмнение. Един професор по история скоро направи проучване и статистика по въпроса и се оказа, че по време на соца тежките престъпления, като убийства и изнасилвания, са били много повече, отколкото са сега. Ако говорите за 90-те - мутренските годинин със сигурност също не бяха по-спокойни от сега. Просто тогава сте гледали на времената като деца, сега ги гледате като родители. Joy

Аз давам голяма свобода, но тя винаги е била обвързана с отговорност и доверие. И много добре ми се получи с девойките - всичко споделаха и всяка тема свободно обсъждаха и продължават за обсъждат с мен. Познавах/познавам всичките им приятели, гаджета, имам телефоните им. Вече са на 24 и 20 години и мога да твърдя, че стратегията е успешна. Не очаквам младежът да споделя чак толкова, все пак е момче, но ако мога да му имам доверие, ще има и свобода.
Да , сигурно сте права. Говоря за 90 те. Едно е мисленето на 16 г. и друго на n години  Simple Smile

# 194
  • София
Да ви върна в правия път към НВО Grinning Имам въпрос относно разписване на задачите от втория модул по математика, които са по 2-3 подусловия. Възможно ли е  дадена задача да не се реши изцяло (например само първо подусловие), след това да се премине към следващата, а пропуснато решение  да се запише накрая?

Общи условия

Активация на акаунт