Отговори
# 195
  • София
Luthien, благодаря за новата тема Flowers Hibiscus
Аз също държа да знам с кого и къде са. Баткото го приема като отговорност от наша страна - няма ограничения за него, но винаги сме информирани. Телефони на приятелите му имаме, лично ни е запознавал с тях, понякога сме и превозвачи с ММ. Споделя си всичко. С наборката е същото - дори нейни приятелки ми звънят да поговорим /някои са с по 2-3 години по-големи от нея/. С набора обаче малко куцукат нещата - вечно забравяше да се обади. Е, разбра, че ще трябва, ако иска да излиза Joy
Mama Ru, скоро се получи малко конфузна ситуация - беше на рожден ден наборът, в дома на момче, което аз много не одобрявах. Поисках да ми снима като доказателство че майка му и баща му са там - нашият директно клипче направил и хората ми помахваха притеснени Joy

# 196
И аз познавам приятелите й. По-близките са били вкъщи всичките. Една съседка с по-голямо дете ми беше казала, че всяка седмица ги събира у тях (нейното дете и компанията й) на пица. Станало е традиция. Хареса ми. Засега близките й приятелки май ме одобряват. Даже едната й приятелка й беше писала причини да й е приятелка и имаше "готини родители", е и "хубава кутия с храна за училище". Последното много ме беше разсмяло. Един ден като тръгне по гаджета, ще гледам и той вкъщи да идва. По-добре да са ми пред очите и да се чувстват спокойни, отколкото да се чудя къде са.

# 197
Да ви върна в правия път към НВО Grinning Имам въпрос относно разписване на задачите от втория модул по математика, които са по 2-3 подусловия. Възможно ли е  дадена задача да не се реши изцяло (например само първо подусловие), след това да се премине към следващата, а пропуснато решение  да се запише накрая?
Решенията се пишат на листове с баркод и май имаше изписан на всеки лист и номера на задачата, като за една задача има 1 лист и в нея трябва да побере всички решения на подточките. На наборката като ѝ правят пробните, ги карат да пишат на подобни бланки като изрично им казват, че трябва да поберат решението на задачата на 1 лист, т.е. 2 страници и че черновите се отделят и не се проверяват. Добре, че моята пише дребно, та това не го мисли.

Ето една бланка от 2022 г.

Приятелите ѝ ги познавам, но тя през седмицата няма много време за вечерни излизания, а през почивните дни тренировките са надвечер. Иначе в двора на кооперацията могат да стоят до доста по-късно. Засега часът извън двора пролетно-летния сезон е до 20:15-20.30.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 23:12 от merilen

# 198
  • София
merilen, благодаря.

# 199
Оо, задължително искам да знам с кой излиза, не че ако реши не може да ме излъже де . Но и на батко му и на него познавам приятелите.. Лятно време го оставям даже и до 9,30 часа, понякога и до 10 е стоял, но ходим да го прибираме , страхувам се да се прибира сам по улиците толкова късно . Ама пък лятото 8 -8,30 часа е още светло, тепърва започват игрите Stuck Out Tongue Тъкмо като ида да го прибирам виждам и с кой е бил, понякога караме и приятелите му до къщите, та така
Добавям само като идея, че можеш да и предложиш да си направят парти у вас- мелби, пуканки, филми, такива неща, които обича, хем ще се забавляват, хем пък ти ще се запознаеш с децата

# 200
  • София
Съгласна съм със Санака, че през 90те никак не беше спокойно и безопасно. Мен лично ме държаха доста изкъсо и се налагаше много да лъжа, затова сега се опитвам да съм доста по-либерална и да градя взаимно доверие. Редовно й повтарям, че една лъжа може да съсипе всичко. Сега я искам вкъщи до 20 часа, лятото може би ще бъде 20,30, дори 21. Зависи къде и с кого е. За сега сама настоява да ми показва приятелките си, дано така си и остане.
Мама Ру, защо не й кажеш, че лятото до 20,30 с непознати деца не може. Да реши кое й е по-важно.

# 201
  • София
Аз не налаган ограничения. И двете знаят, че молбата ми да знам къде и с кого са е, че ако се случи нещо, да знам откъде да започна да ги търся. Малката лятото се прибира до 22.00, ако е била далеч. Ако е около вкъщи няма вечерен час. Случвало се е да се прибере и след полунощ. Никога не са злоупотребявали с доверието ни в това отношение. Не познавам всичките им приятели, но знам достатъчно много за тях.

# 202
Задължително искам да знам с кого излиза и къде ще ходи.Ако от едно място реши да отиде на друго място ми звъни да каже къде е .Телефоните на приятелките й също държа да ги имам.Лятото позволявам най -много до 21.30 ,ако е някъде наблизо до вкъщи.Гледам да й давам свобода ,имам й доверие и засега нямам проблеми в това отношение.

# 203
Сега ме вкарахте в размисли дали на моя ще му стигне мястото на беловата - пише грозно, но подробно и се разполага на място, в което аз например ще разпиша 3 задачи ... Освен да му разпечатам и да почне да свиква.
Да се посмеете малко на негов гръб. По принцип Тик Ток вкъщи не се ползва - имаха големи проблеми със сигурността + професионални деформации на родителите Laughing По принцип спазваме и изискванията на всякакви приложения за възрастови ограничения. Вчера нашият явно е видял в училище и се е присетил за Тик Ток и обсъжда с баща си дали да си инсталира. Обяснява, че явно там имало новини и той бил назад, защото нямал Тик Ток. Питаме го какви новини и той обяснява, че не знаел кой е Азис ....  Явно се е изложил в училище Laughing

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 09:57 от jsed

# 204
Въпрос за НВОто...
Първо им раздават задачите и листите за отговори. Могат ли да пишат върху листите със задачи, примерно да си ограждат там или е забранено? За беловата ясно, че трябва да е пригледно и без драсканици.....

# 205
Излезли са на Регалия резултатите, точно колкото ги бяхме сметнали -68 точки има, имаше много глупави грешки от недоглеждане в първата част, на преразказа също по- зле от очакваното, но има време, ще работим

# 206
Аааа, и аз да задам един тъп въпрос - струва ми се, че някъде бях попаднала на информация, че им раздават на място и лист с формули, който да използват по време на НВО... Бъркам ли? Трябва ли да знаят всичко от 5-ти до 7-ми клас наизуст?

# 207
Нашите резултати не са излезли.
Плами, вие от София ли бяхте?

# 208
Въпрос за НВОто...
Първо им раздават задачите и листите за отговори. Могат ли да пишат върху листите със задачи, примерно да си ограждат там или е забранено? За беловата ясно, че трябва да е пригледно и без драсканици.....
Мисля, че могат да пишат върху листовете с условията. Отделят се и не се предават в плика.

# 209
Не, явява се като външен ученик в Стара Загора . Като влязох в профила , с номера му , има резултати и статистика, това е за БЕЛ на 31.03, има на софийските ученици и от други градове също
Ама моля ви се, направете на детето тик- ток, как ще живее без тази жизненоважна информация Satisfied
Моето няма никакви профили в социални мрежи, само групите им във вайбър, притесних се сега ,дали знае кой е Азис Satisfied

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 10:35 от Plami80

Общи условия

Активация на акаунт