Интересни места в Европа за деца - 2

• 14 953
  • 181
  •   1
Отговори
# 60
  • offshore & overseas
Здравейте!
Случайно някой да е посещавал зоопарка в Амстердам? Моля за отзиви дали си заслужава в този сезон.
Нещо друго интересно в града бихте ли препоръчали? Например къде да се разходим.
Става дума за кратко, двудневно пътуване.
Благодаря Simple Smile

# 61
И в Амстердам, и в Ротердам има приятни зоопаркове. Малко ми се смесва кой зоопарк кой е, защото отдавна сме ходили, но беше хубаво. Ако не се лъжа, в Амстердам има зала с пеперуди и тъмно помещение със свободно летящи прилепи. Планирам скоро да заведем детето в Нидерландия, че не е ходила, и като идем, обезателно ще идем в Артис, Микропия и евентуално Artis Groote museum. Но по принцип ние се забавляваме винаги в зоопаркове.

# 62
Здравейте!
Случайно някой да е посещавал зоопарка в Амстердам? Моля за отзиви дали си заслужава в този сезон.
Нещо друго интересно в града бихте ли препоръчали? Например къде да се разходим.
Става дума за кратко, двудневно пътуване.
Благодаря Simple Smile

Според мен да, там времето си е есенно по принцип и си ръми 24/7 😀, много поздрави на жирафите 🦒
В Амстердам може да посетите и Мадам Тюсо.

# 63
  • offshore & overseas
Благодаря Ви! И ние обожаваме зоопаркове, но не сме ходили в такова време, та се чудех Relieved

# 64
  • Berlin
Отзиви за Gröna Lund, увеселителен парк в Стокхолм?

# 65
  • Пловдив
Здравейте,  за дете на 13г къде е по-интересно - Портавентура или Гардаленд? Ходил е в Дисниленд и  Европапарк.

# 66
Ние ги изръшкахме и четирите с младежа, който другия месец става на 15 Heart Eyes това лято бяхме в Европапарк...неговата класация е: 1.Европапарк, 2.Портавентура, 3.Гардаленд и 4.Дисниленд
Аз лично смятам, че Дисни е много приказен и бих го изключила от класацията. Той за мен е различен и мнооого хубав.Другите са в този ред и за мен, като е много важно в какъв сезон ще ходите - не знам как е аквапарка на Гардаленд, защото като ходихме още не беше открит, беше в Ковид времето. Но и за Портавентура и за Гардаленд според мен си трябва слънчево и топло време за максимално ползотворна прекарване 😉

# 67
  • Пловдив
Обмислям да е началото на юни, за да е хем топло, хем да не е 100 градуса.  В Порт авентура взимали ли сте пакет с изхранване? Да препоръчате хотел? Благодаря!

# 68
Да, бяхме в хотел ПортАвентура, на входа на парка със закуска и вечеря, идеално беше...хем бяхме около 20.08.2022...не ни беше твърде топло, но пък началото на юни и гледай да не са уикенд, трябва да е по-спокойно

# 69
  • Пловдив
Благодаря! Задължително ще гледам да са работни дни. Ще обмисля с какво изхранване да взема. Вие за колко вечери/дни бяхте и смятате ли, че са били достатъчни?

# 70
Бяхме 4 нощувки - един ден бяхме отделили за Ферариленд, един за АквапаркКариби и два дни за парка - ами и още може, но и така е добре Grinning

# 71
  • offshore & overseas
Преди да съм забравила, да споделя, че посетихме зоопарка в Амстердам (то това именно се оказа Артис), както и Микропия. Дори и за тези двата едвам ни стигна времето, но ние разполагахме само с една неделя от 10 до към 15 часа. Страшно много ми хареса всичко (само да не беше толкоз студено!). В зоопарка впечатление ми направиха тюлените и огромния крокодил. Естествено и жирафите са готини, и слоновете, но не е като в Пакави, където можеш да погалиш жираф и да видиш африкански слон. Все пак много живописен зоопарк (и вътре може да се похапнат малки палачинко-понички Yum ). Има едно помещение, в което няколко маймуни се разхождат, също и доста птици, но прилепи лично аз не видях... навън също бяха пуснали разни животни под наблюдение. Горещо препоръчвам и Микропия, наистина уникален музей. Нашите момичета (на 17 и 14 г.) доста мърмориха срещу зоопарка, но в крайна сметка и те останаха доволни. Малчунчо (на 10 г.) беше както винаги във възторг. Другия път имам вето за зоо билети, ама ще видим Smiling Imp

# 72
Здравейте,

Нашата кратка лондонска забежка приключи много успешно, детето е влюбено в града. Случихме на приемливо време, единия ден даже съжалих, че не си взех слънчеви очила. Имахме малко време, затова програмата ни беше стегната.

Ден първи, от шътъла от Лутън директно отидохме в Сейнт Джеймс парк. Запознахме се с катеричките там, поиграхме с нападалите есенни листа и се отправихме да дремнем за ранно настаняване в хотела, защото бяхме будни от 3 сутринта. След като се събудихме, отидохме до Science museum (детето е на 3 и половина и обиколихме само подходящата за нея част) и Natural history museum (в който тя се влюби и си тръгнахме на затварянето на музея, доста време останахме при динозаврите и беше очарована). След това отидохме за Jurassic afternoon tea в Ampersand hotel, което беше истинско преживяване и за нас, и за зъщеря ми. Храната беше приятна и достатъчна, нищо особено, но поднасянето беше изключително атрактивно, чаят - очаквано - беше великолепен. Не се справихме с десертите и ни ги опаковаха за вкъщи. Детето изобщо не помни вкусно ли е било и точно какво е яло, но разказва с огромни подробности как е разкопавала за динозавърски вкаменелости, как имало изригващ вулкан, динозавърски яйца и пр. Бяхме вече изморени и легнахме рано.

На следващия ден още в 8 бяхме във вихъра си, видяхме Уестминстър, Парламента и Биг Бен отвън, после се прехвърлихме на южния бряг да посетим Аквариума и да се качим на Лондон Ай. Препоръчвам предварително купуване на билети, пести се време и пари, особено ако минете през някой кешбек сайт, защото цените са високи дори за Западна Европа. Хапнахме английска закуска, детето много хареса идеята за beans and toast, след което тя поспа, а ние се разходихме по магазините. След като се събуди, отидохме в Тауър бридж и Тауъра, който й допадна, но предварително я бях подготвила какво ще види, за да има контекст. Вечерта беше посветена на Цар Лъв в Lyceum theatre. Беше абсолютно великолепно, дъщерята беше омаяна, ние - също. Октомври гледахме Цар Лъв в Зала 1 на НДК на Варненската опера, беше й интересно да направи сравнение, но продукцията в Уест Енд е наистина внушителна, съвсем от друг калибър. Мисля догодина пак да отидем за уикенд, но да е малко по-голяма и евентуално да гледаме Wicked. Обещала съм да се върнем до Natural History, също ще идем този път и във Victoria and Albert и пак afternoon tea на същото място. Имаше доста и свързани с мечето Падингтън атракции, но нещо не я грабват книжките, може би след година ще е по-друго.

Последният ден беше посветен на Зоопарка, после тя дремна, а аз минах за последни покупки през Oxford street. Поразгледа детето светлините на Harrods, Selfridges, Fortnum and Mason, Regent street и после си хванахме шътъла обратно за Лутън. Мисля, че много хубаво мина запознанството й с града, а аз за пореден път се убеждавам колко приятно време за пътуване е края на ноември и началото на декември.

Предстои ни сега разходка из Австрия, тъй че сглобявам програма. Който има идеи за Грац, Залцбург и Виена за момиче на 3 и половина, отворена съм за предложения.

# 73
  • Бургас
Тази година ни е ред за Порто Авентура.
Харесах хотел до парка със закуска и вечеря - за 4 нощувки. Имат включени билети за парка в цената.
Но Wizz кацат вечерта в Барселона- 20ч.
 Да попитам с влак или автобус е по- добре Барселона - Салоу?
Директно от летището може ли да се придвижим до Салоу или трябва да отидем до Барселона и от там?
Билети за влаковете или автобуси от кой сайт и предварително ли да взема или на място от машини или гишета?
 Ходили ли сме в Барселона преди години и имам спомен, че от машини купувахме.
Миналата година в Италия всеки ден с влак пътувахме и сайта на trenitalia наизуст го научих 😁

# 74
Ехе защо късен полет? Губите деня и плащате скъпа нощувка.Потърсете друг полет - Райън са доста по-евтини и мисля имат удобни полети. Иначе ако ще е директно от летището към Салоу вижте на този сайт - в следващия пост 🫣 автобусите спират пред хотелите на Порт Авентура.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:49 от ЗориБ

Общи условия

Активация на акаунт