Мнения за Оземпик?

• 35 616
  • 430
  •   1
Отговори
# 45
Факт си е че доста хора на медикаменти от тази група отслабват защото им е трудно да се нахранят, хич не са редки такива странични ефекти... разпространена шега (колко пък да е шега) е че то няма как да не отслабнеш като все ти се повръща...
Виж ИР си е често и репродуктивен проблем наистина, освен че е и висок риск за гестационен диабет, просто Оземпик не е нито единственото, нито пък първото нещо към което се посяга за да се вкара в ремисия. Или поне не бива да е първото, явно не всички така смятат.

# 46
Казаха ми, че според тях съм загубила бебето заради ИР, и сега като вече я няма тази ИР, но и аз съм много зле от Оземпик уморена, без сили, повръщах, сега само ми се повдига и а да повърна ама се стискам и уригване имам. Казаха че до няколко месеца трябва да се оправя уж, пуснаха ми урина, тя ще излезе в понеделник и във вторник съм на скенер с някакво вещество да ми видят органите. Общо взето съм като парцал. Захранвам се като бебе и ям насила. Затова исках меннеие тук дали някой друг е като мен или е бил и ако е така ако може да каже как се е оправил.

Скенер с контраст на коремни органи не може да види възпаление, той ще покаже дали има някакви други процеси.
Урина не знам защо са ви пуснали.
Изследванията, които се правят са изследване на кръв - Алфа амилаза и Липаза.
Те показват дали има панкреатит.
Даже на инструкциите на този вид препарати като Оземпик и подобни си го пише с дебели черни букви при подобни симптоми веднага се прекратява лечението. С ИР само един панкреатит ви липсва. Там нещата са супер сериозни и до живот се пазят диети и се следи, че лесно става на лоши работи.

И пак да кажа, не знам вашите лекуващи лекари, които са предприели този подход на лечение с Оземпик и провеждане на изследвания скенер, че и с контраст, се очаква да забременеете и да имате здраво бебе.
Скенерът си вкарва доста радиация в организма. Контрастът също. Не правете сега секс без предпазни средства. Задължително се пазете, защото ако стане нещо, няма да е за добро.
Извинете, че така директно ви ги казвам нещата, но е хубаво да ги знаете.

# 47
Казаха ми, че според тях съм загубила бебето заради ИР, и сега като вече я няма тази ИР, но и аз съм много зле от Оземпик уморена, без сили, повръщах, сега само ми се повдига и а да повърна ама се стискам и уригване имам. Казаха че до няколко месеца трябва да се оправя уж, пуснаха ми урина, тя ще излезе в понеделник и във вторник съм на скенер с някакво вещество да ми видят органите. Общо взето съм като парцал. Захранвам се като бебе и ям насила. Затова исках меннеие тук дали някой друг е като мен или е бил и ако е така ако може да каже как се е оправил.

Скенер с контраст на коремни органи не може да види възпаление, той ще покаже дали има някакви други процеси.
Урина не знам защо са ви пуснали.
Изследванията, които се правят са изследване на кръв - Алфа амилаза и Липаза.
Те показват дали има панкреатит.
Даже на инструкциите на този вид препарати като Оземпик и подобни си го пише с дебели черни букви при подобни симптоми веднага се прекратява лечението. С ИР само един панкреатит ви липсва. Там нещата са супер сериозни и до живот се пазят диети и се следи, че лесно става на лоши работи.

И пак да кажа, не знам вашите лекуващи лекари, които са предприели този подход на лечение с Оземпик и провеждане на изследвания скенер, че и с контраст, се очаква да забременеете и да имате здраво бебе.
Скенерът си вкарва доста радиация в организма. Контрастът също. Не правете сега секс без предпазни средства. Задължително се пазете, защото ако стане нещо, няма да е за добро.
Извинете, че така директно ви ги казвам нещата, но е хубаво да ги знаете.
Казаха ми след спирането на Оземпика 3-6 месеца без да се правят опити за бебе. Скенера с контраст е за да видят дали органите ми след Оземпика са добре.

# 48
Току-що ми предписаха това лекарство за ИР.
Но като чета, че всички повръщат... май няма да се навия да го пробвам и ще помоля да ми измислят друго...

# 49
Това с повръщането при всички е несериозно да се твърди. Дори и гадене нямат всички, какво да говорим за повръщане. Ако има гадене, то най-често е в първите дни и то при започването на приема.
А "другото" най-вероятно ще е някой метформин, като там за храносмилателният дискомфорт се носят легенди от десетилетия.
Но всеки си решава какво иска да постигне като резултат и дали състоянието му налага значителна промяна в хранителния режим и редукция за тегло.

# 50
  • ...живея на последния етаж...
Това с гаденето и повръщането при "всички" май е по скоро плацебо ефект.
Мъжът ми е на РИБЕЛСУС от почти година и никога не е изпитвал какъвто и да е дискомфорт. С известни ограничения в храната свали 13 кг. Аз съм с ИР и започнах да пия Сиофор. Също нямам никакви странични оплаквания.

# 51
Късметлии сте и двамата явно... Метформин без никакви дискомфорти от него също не е най-обичайното. А хората на метформин са страшно много, та там наблюденията повечето ги имаме и пряко, докато едва ли всеки е срещал хора на Оземпик, камо ли повече от един освен ако не му е свързано с работата. На Рибелсус не познавам някого, там не знам като е по-разпределен приемът а не наведнъж за седмицата дали не е по-леко.
И при двата препарата е по-често да има неразположения, отколкото да няма. Те и затова се вдигат дозите по схема и при двата а не се започва с пълната нужна доза, иначе често е хептен зле работата.

# 52
.
Аз го слагам вече 5 пъти по 0,5 мг , и от 3 седмици се чувствам тотално без сили , много зле.
С ИР съм.
За 1 година на Оземпик, свалих 49 килограма! Изчезна вълчият апетит изчезна всички.
За любопитните- нямам излишна кожа.
Отначало имах гадене като видех храна.
Включих и спорт 3 пъти седмично.
Спря да ми се яде сладко, хляб и въобще всякакви боклуци!

Така че, Оземпик промени живота ми. Препоръчвам го на всички затлъстели.
И да трудно се намира, но не е невъзможно.

Относно страничните реакции основно първият месец, беше гаденето при мен.
Вече съм втора година на оземпик и нямам намерение да го спирам.

# 53
Днес ми предстои първо поставяне.
Моля, кажете ми къде се поставя ? Трябва ли да съм яла преди това? Ще ходя по обяд. Започнах да НЕ закусвам в опитите да овладея апетита и кълиграмите. Все пак има ли значение за инжекцията дали съм яла или не???

Лекарството ми е в хладилника. Казаха ми половин час преди поставяне да го извадя на стайна температура. Така ли??? После пак ли в хладилника да го съхранявам??

# 54
Днес ми предстои първо поставяне.
Моля, кажете ми къде се поставя ? Трябва ли да съм яла преди това? Ще ходя по обяд. Започнах да НЕ закусвам в опитите да овладея апетита и кълиграмите. Все пак има ли значение за инжекцията дали съм яла или не???

Лекарството ми е в хладилника. Казаха ми половин час преди поставяне да го извадя на стайна температура. Така ли??? После пак ли в хладилника да го съхранявам??

Да, държи се в хладилник.
На мен ми казаха, че няма значение кога ще си го бия, аз го биех в корема няколко пъти, но ми излезе хормонална киста и реших да го бия мускулно в ръката пак може. Няма нужда да се ограничавате, напротив хапвайте си. Аз от не ядене и не пиене на вода се доведох до проблеми със жлъчката.

# 55
Оземпик е официално признато за лекарство за отслабване, не само при ИР. Обаче навсякъде дебело подчертано си пише : ако лекарството се съчетае с промяна на режима на хранене, тоест минаване към калориен дефицит - ефект ще има.
Ако мислите, че ще поглъщате калории, както до сега, а лекарството ще има ефект - хиляди споделят в интернет - няма никакъв ефект.
Освен това има твърде много и твърде тежки странични ефекти.

Да, аз съм със странични ефекти след 6 месеца прием на Оземпик.
От 23.10 съм го спряла, защото почнах да ппвръщам много и да се оригвам много и все още до днешна дата 13.11 спрях да повръшам, но все още ми се повдига и се оригвам и имам болки в жлъчката и стомаха и съм на зирид и мезимфорте за храносмилането и на диета заради жлъчката, защото имам утайка.

# 56
С ИР съм.
За 1 година на Оземпик, свалих 49 килограма! Изчезна вълчият апетит изчезна всички.
За любопитните- нямам излишна кожа.
Отначало имах гадене като видех храна.
Включих и спорт 3 пъти седмично.
Спря да ми се яде сладко, хляб и въобще всякакви боклуци!

Така че, Оземпик промени живота ми. Препоръчвам го на всички затлъстели.
И да трудно се намира, но не е невъзможно.

Относно страничните реакции основно първият месец, беше гаденето при мен.
Вече съм втора година на оземпик и нямам намерение да го спирам.

Една приятелка от Америка ми гостува есента.Носеше и две писалки Оземпик,там и я изписали за отслабване,но тя е и преддиабетна.Аз съм същата и ми подари едната писалка с цел отслабване.Бих си 3 пъти(3 седмици) но ефект с отслабването имах много малък (-1.5кг) и го спрях.Странични ефекти при мен нямаше,освен по-често ходене до тоалетна.Сега се чудя какво да я правя тази писалка.Да я изхвърля ли,но пък е на 95% пълна,а и срока на годност е до септ 2026 или да си я държа в хладилника и след време да пробвам пак

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 20:33 от Pestr

# 57
  • София
Верно ли си биете нещо, което не ви е предписано от лекар?

Стартовата доза е 0.25 мг, а писалката на американската приятелка с каква доза е?

Приятелката показа ли как се обезвъздушава, как се наглася дозата, как се бие?

Средно се сваля по килограм на седмица...

# 58
Хм Аз не знам тук ли прочетох, че срокът на годност бил шест седмици след отваряне.

Но докторът ми е предписал писалка, която трябва да ползвам  осем седмици.
Значи това за шесте седмици не е вярно.

Ами според мен си е достоверен срока, посочен на опаковката.

Беше писано също, че ниските дози не водат до отслабване.
Аз също свалих 1-2кг, което е нищо. Сега ми предстои да вдигна дозата.
Но иначе мога да споделя, че апетитът ми е в норма. Няма го предишното обезумяване за храна и по цял ден чудене какво да се яде. Лесно ми е да спазвам режим. А преди не успявах.

Забелязах, че през първата половина от седмицата ми е по-силен ефекта върху апетита и този ефект отслабва към края на седмицата, когато трябва да слагам следващата доза. Предполагам, че е нормално.

# 59
  • София
Хм Аз не знам тук ли прочетох, че срокът на годност бил шест седмици след отваряне.

Но докторът ми е предписал писалка, която трябва да ползвам  осем седмици.
Значи това за шесте седмици не е вярно.

Ами според мен си е достоверен срока, посочен на опаковката.

Беше писано също, че ниските дози не водат до отслабване.
Аз също свалих 1-2кг, което е нищо. Сега ми предстои да вдигна дозата.
Но иначе мога да споделя, че апетитът ми е в норма. Няма го предишното обезумяване за храна и по цял ден чудене какво да се яде. Лесно ми е да спазвам режим. А преди не успявах.

Забелязах, че през първата половина от седмицата ми е по-силен ефекта върху апетита и този ефект отслабва към края на седмицата, когато трябва да слагам следващата доза. Предполагам, че е нормално.

На листовката пише, че срокът е 6 седмици. Аз си го сложих за първи път преди няколко дни. И аз мога да отбележа, че не чувствам глад и мога да пазя режим без проблем, което преди нямаше как да се случи... Нямам странични ефекти, за момента, но ще видим как ще е при увеличаване на дозата. Иначе и на мен ми направи впечатление, че първия ден, след приема на лекарството, ефектът е по-осезаем. Снощи огладнях здраво за първи път от няколко дни насам.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 13:19 от Д0Д0

Общи условия

Активация на акаунт