Мнения за Оземпик?

• 45 906
  • 564
  •   1
Отговори
# 75
А, не се наемам аз да ти препоръчам, има готови прахчета в аптеките, ако те устройва вземи си от тях. Аз лично не купувам подсладени и става по-сложно, там ти си решаваш какво да вземеш и какво не. Варианти има, най-бързият е нещо от аптеката де.

# 76
Вчера си сложих трета доза 0,5. Преди това бях три седмици на 0,25.
Днес нещо ми е доста зле. Сякаш ми се вие свят, прилошава ми особено при движение напред-назад. Храната направо ме отвращава. Но ям по малко.
Досега така не ми е било.
Чудя се от лекарството ли е?
От това, че бях в цикъл и изгубих много кръв?
От това, че бях болна от някакъв грип и още прокашлям?

# 77
Да си добавиш електролити и да видиш как ще е, това предлагах но явно не се изразих добре.

От онези прахчета ли имаш предвид?

Може да си направите и сами електролитна напитка или да си купите такава без захар. В САЩ при оземпик препоръчват екектролити и даже имат такива специално за оземпик

# 78
Моля, ако има някой от Пловдив да ме насочи към ендокринолог, който би ми изписал Оземпик.
Имам от доста години вече проблеми с килограмите и ИР. Успях преди 3 години да смъкна 30 кг  от 115... с много стриктно кето и без никакви лекарства. Но две години това кето ме измори ужасно с това броене на въглехидрати. Върнах си 15 кг. Непрекъснато съм на нисковъглехидратен режим с повече протеин, спортувах ...и не става. Закотвила съм се сега на 105 кг и няма и няма мърдане.. най много до 103.
Та Оземпик сякаш е последното, което съм готова да опитам. Просто искам да не губя повече време и да отида някъде и да ми го изпишат.
П.С. След свалените 30 кг нямам вече ИР и изследванията, който си пускам са винаги добри. И дори не мога да разбера, защо не мога да сваля повече никакви килограми.
Ще се радвам, ако някой даде съвет!

# 79
  • София
Оземпик може да ти изпише без никакви проблеми всяко ДжиПи. Ендокринолог ти трябва само ако държиш Озепика да ти е безплатен (безплатен се полага само на диабетици). Една писалка (която е 4 дози и стига за месец) струва 175 лв, не е астрономическа сума.

# 80
Оземпик може да ти изпише без никакви проблеми всяко ДжиПи. Ендокринолог ти трябва само ако държиш Озепика да ти е безплатен (безплатен се полага само на диабетици). Една писалка (която е 4 дози и стига за месец) струва 175 лв, не е астрономическа сума.
Май не на всички диабетици е безплатен Оземпика.Баща ми е диабетик /на хапчета/и Ендокринологът не му изписа да е безплатен ,а платен.

# 81
Здравейте, не знам дали е за тук, но ще пробвам защото съм в безпомощно състояние вече. Приемах Оземпик от април месец след две загуби на бебе и с ИР така решиха и казаха 4 ендокринолога, защото бях против слагането на инжекции, но човек прави всичко за да има едно малко бебче, но проблема дойде след слагането им. Слягах ги до преди 2 седмици, изведнъж започнах да повръшам, да ми се гади, да се уригвам и като въздух излиза все едно да повръщам ( с извинение за думите ми) обиколих всички специалисти възможни казаха, че са нежелани реакции 1 на милион и остана само да видим на скенер с вещество всички органи, но въпреки терапията, която ми изписаха всички тези симптоми продължавам, та въпроса ми е дали някоя дама се е сблъскала с проблем като моя и как се е справила.
Благодаря предварително за отделеното време.
Пише ги в страничните реакции. Горе- долу до 2 седмици организма реагира вече на приема им и това и сред 'ефектите" да не ви се яде

# 82

На мен ендокринологът ми и изписа платено. Не ми е безплатно.
Една писалка може да стигне и за два месеца, че и повече, зависи от дозата.

# 83
  • София
Има някакъв протокол с определен номер (не се постарах да го запомня), по който ДжиПито после изписва безплатен. Ако ендокринологът ви е преценил, че не сте за този протокол, ще напише само рецепта с пълно заплащане.

# 84
Благодаря за отговорите. Ще се консултирам с личната, надявам се да няма повод да ми откаже и да може да ми обясни как се ползва.

# 85
  • София
В Ютюб има вида как се бие. Изключително лесно е. За останалото ти трябва лекар (макар че по мое наблюдение българските джипита са безкрайно неинформирани как, по колко и защо. Започват масово със стартова доза 0.5, вместо 0.25, и после защо пациентите  се чувстват зле.).

# 86
ЛЛ може да пише рецепти, разбира се... но не ми звучи разумно такъв медикамент да се почва без изобщо да има ендокринолог намесен. Нито е чак такава панацея за всички, нито е и съвсем безобиден препарат, редно си е лекарят да претегли нещата, а това ОПЛ няма как да го направи, те не са специалисти.
Иначе да, за диабетици е с определен протокол по здравна каса, който съответно се разглежда и евентуално одобрява а не просто ендокринологът да напише нещо и готово. Т.е. има вариант и да не бъде одобрен и тогава няма да се реимбурсира тази терапия.

# 87
  • София
Не е панацея единствено за хора с наднормено тегло, които имат доминантен HADHA ген. За “редовните” се оказва, че е.

# 88
Ами аз или ти вероятно не си знаем всички гени кой какъв е, та там явно с проба и грешка действат. Нито пък знаем всичките съображения за или против такава терапия, редно си е лекар да го преценява това и то специалист а не ОПЛ. То ако беше нормално всеки сам да си решава с питане по форуми, щяха да го продават и без рецепта...

# 89
  • София
Писах го, защото не е панацея, ако по генетични причини ти липсва ензим, който конвертира мазнината в енергия, тогава Оземпика няма да помогне, а е хубаво човек да го изследва, преди да почне терапия. Типичен е за северните славянски народи.

Общи условия

Активация на акаунт