Мнения за Оземпик?

• 45 906
  • 564
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Моята лекарка ми е изписала 0.25мг доза за първите три месеца и ако ефектът с намаления апетит се запази, да не вдигам дозата и след това. От 92.3 кг на 11.11.2024, днес съм 88.7. Средно отслабвам с около кг на седмица. Една "писалка" съдържа официално 4 дози, реално 6 ( с ММ си поиграхме  да видим какво количество остава след като се бият 4те дози, които са написани на опаковката).

Нямам странични ефекти, ако изключим забавената перисталтика (от 3-5 дневно вече съм на 1-2). Количеството храна, което ми се дояжда, е не повече от половината на това, което изяждах преди.
...
Дишам по-чист въздух от обичайното, защото живея в полите на планината, отделно ⅓ от годината прекарвам до морето в място с население под 500 души. И знам съдържанието на храните, които ям.

# 61
здравейте , дали можете да препоръчате специалистите при които ходите и го изписват? За софия става въпрос

# 62
Егати и работата!
Миналата седмица в четвъртък си повиших дозата от 0,25 на 0,5.
В бързината обаче забравих да броя преди да извадя игличката. Извадих я веднага. Даже имах капка кръв. Flushed

Първите дни забелязах, че много ми пресъхваше устата и често ходих да пишкам.
Обаче апетитът ми нещо не е съвсем под контрол. Вчера и днес.... хапва ми се. Има поне седмица до цикъла ми, няма да е от него. А очаквах, че с повишение на дозата ще има още по-осезаем резултат.
Дали има нещо общо с това, че не броих?
Да не би да не съм успяла като хората да си сложа препарата???

Така или иначе ще слагам отново в четвъртък и тоя път ще внимавам да броя.

# 63
Здравейте, диагностицирана съм от месец с диабет тип 2 и ми изписаха Оземпик. Втора седмица съм на 0,25. Имам киселини. Това страничен ефект ли е или е от храната? Прави ми впечатление, че след второто поставяне започнаха.

# 64
  • София
Utro77, сигурна ли си, че усещаш глад, а не жажда? При мен има едно особено усещане към 4-5 следобед, което с един морков или хапване на нещо леко бързо минава.

Sysily,  ако усещаш киселини, не са от Ozempic-a, а от Helicobacter Pilori. Иди на гастроентеролог да ти пусне изследвания да излекуваш хеликобактера (с комбинация от антибиотици се лекува).

# 65
Utro77, сигурна ли си, че усещаш глад, а не жажда? При мен има едно особено усещане към 4-5 следобед, което с един морков или хапване на нещо леко бързо минава.

Не е глад. Желание за хапване е. Което до скоро беше под контрол, откакто съм започнала. И даже желание за сладко....
Пета седмица ми е.

# 66
  • София
E, то все пак трябва да се яде, иначе е "гладуване по д-р Емилова", а това не лекува. Аз също усещам глад, но с 2-3 хапки се наяждам.

# 67
Ох, не. Не е глад. Просто е желание постоянно нещо да се дъвче. Както беше преди да започна лечението.
На моменти се появява.
Сигурно е заради цикъла, който предстои.

Ще видим. Нещо не се усещам да свалям последната седмица.
То аз не, че съм свалила кой знае колко - около 2кг за 4 седмици, което е нищо. Но се чувствах в по-добра форма, около талията по-приятно.
Може отново да е заради предстоящия цикъл.

Понеже вдигнах дозата последната седмица от 0,25 на 0,5 и очаквах малко да се забързат вече нещата.

Ще видим. Аз и преди казах, че не е целта да отслабна, а да съм здрава. Но нали уж всички разправят, че отслабват доста и аз като не отслабвам нищо и направо започвам да се притеснявам, че нещо не е наред.....

# 68
  • София
Желанието за дъвчене се "убива" лесно с моркови или краставица, и без поражения по талията.

# 69
Здравейте, диагностицирана съм от месец с диабет тип 2 и ми изписаха Оземпик. Втора седмица съм на 0,25. Имам киселини. Това страничен ефект ли е или е от храната? Прави ми впечатление, че след второто поставяне започнаха.
Здравей, много е вероятно има такъв страничен ефект, аз съм така, от 3-тия месец на биенето на Оземпик и след спирането му все още продължава. Обиколих всички лекари и всички изследвания дори ЯМР на всички органи и всичко е перфектно и нищо. Но все пак отиди на гастроентеролог не че
Ще направят нещо, но за ваше успокоение.

# 70
Е, не.
Адски е гадна тая сухота в устата. Вече не издържам.
Втора седмица съм с вдигната доза на 0,5.
Отвратително е. Продъвках дъвка, а по принцип не обичам, но и това не помага особено.
Вода, колкото и да пия, все тая. Да не говорим, че през пет минути съм в тоалетната да пишкам................

Някой? Нещо?

# 71
Електролити евентуално, от описаното звучи като да са ти малко. Което при намаленото заради препарата хранене не би било изненада, ти от всичко приемаш по-малко.
Ако не беше на Оземпик първо щях да си помисля за висока КЗ но в случая не е това първото.

# 72
Ами какво да правя?

# 73
Да си добавиш електролити и да видиш как ще е, това предлагах но явно не се изразих добре.

# 74
Да си добавиш електролити и да видиш как ще е, това предлагах но явно не се изразих добре.

От онези прахчета ли имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт