Мартенски бебчета 2024 - пролетни бебчета мама радват (тема 1)

• 46 979
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 635
При нас няма умора. Приспивам 2 пъти през деня вързана в количката. Иначе търка очите, крива е, ама никакъв шанс да заспи.
Понякога прави 2 дремки за по 30 минути. Друг път успявам да приспя отново и спи по час и нещо. Ако заспи за първа дрямка към 17ч, откарва над 2 часа сън и си остава с 1 дрямка.
Вечер спи от 22.30ч до 9-10ч сутринта.
Пробвала съм да я приспя към 20ч, но спи 30мин и се буди и откарва до 24ч.
Общо взето е мазало при нас със съня, ама пак съм доволна че като вади зъби нямаше заспиване преди 24ч вечерта.

# 1 636
От няколко седмици е само на 1 сън, който продължава около 2 часа и това е. Иначе заспива различно 21-22ч ,не се събужда вечер ,но в съня си плаче и търси мляко Mask

# 1 637
Мами, има ли все още бебчетата без заместено хранене?

# 1 638
Ние минахме консултация по рано точно 11 кг е 71см , през деня не яде АМ ,но лл каза за през нощта да давам кисело мляко . Ами изкара някак с 100 кисело мляко, но към 6 беше умряла от глад и дадох АМ , сега я приспах с АМ и ще давам кисело мляко после 😁😁😁 абе купон . Няма лесно нито да яде ,нито да не яде ,зъбите още са четири ,поне вече няма сополи и гърлото е спокойно.

# 1 639
Априлче, при нас храненето е мазало. Малката яде 4 пъти на ден.
Храненето ѝ редовно е от поне 2 различни храни. Сутрин АМ и често дохранвам с кисело мляко като реши че ше си изпие само половината АМ. Следва пюре и кисело мляко или АМ или и 3те. И следващите 2 хранения пак така.
Каша окончателно отказа да яде. Плод рядко.
Обаче пък боб и леща започна да хапва от време на време.
Аз се притеснявам че малко АМ приема и набляга на киселото мляко.
Попара по няколко лъжички само хапва.
С 2 зъба е и все още иска да е финно смляно всичко.

# 1 640
Моята яде почти всичко, портокал и банан много харесва врчер яде кисело мялко със лъжичка, а сутрин ако се събуди до 7:30 яде АМ ако не директно като стане закуска. За прясно мляко незнам ще питам Лл дали да давам. Вие как мислите, и боза сме пробвали хареса и.

# 1 641
Моля, споделете на кое кисело мляко заложихте? Relieved

# 1 642
Моята яде почти всичко, портокал и банан много харесва врчер яде кисело мялко със лъжичка, а сутрин ако се събуди до 7:30 яде АМ ако не директно като стане закуска. За прясно мляко незнам ще питам Лл дали да давам. Вие как мислите, и боза сме пробвали хареса и.
Боза моята пие от шишето ,сок от чаша , прясно мляко съм й дала в нишесте и яде но знам че се чака до 1 година ама дадох. Нищо на пюре не яде ,освен попарата и то едро пасирана, взела се е за много голяма с тия зъби 😁, вчера яде сини сливи сушени и тиква печена , иначе банан и ябълка . Братята й ги отгледах с Домлян 2%, та до ден днешен го ядат ,тя не го иска и взимам краве мляко от Ферма Горна Врабча ,него го яде ,ама през деня с лъжичката, през нощта много малко в шишето ама се надявам да спре да търси през нощта въобще.

# 1 643
Моят син няма заместено хранене към момента. Кърмя и дохранвам 1-2 пъти с по 120 мл АМ. Има интерес към храната. Яде от всичко с изключение на пюрета, съдържащи грах. Обаче като количество друга храна освен кърма/АМ приема около 50-100 мл останалата част от порцията му служи за игра...
Мами, има ли все още бебчетата без заместено хранене?

# 1 644
Априлче нещо съм те изпуснала ние имаме 3 заместени хранения. Два пъти АМ сутрин и вечер, попара, после супа ,за следобед плодово мляко или десерт и плод и към 18:30 до 19 пак супа или яхния. И през нощта се борим с кисело мляко иначе преди това голямото ядене поне 2 шишета АМ.

# 1 645
Мами, вашите как са с качването. Моя е 8.600 кг ( и то го мерих след 200 гр пюре веднага)  на девет месеца и 74 см, като за 4 месеца е качил има няма 700 гр. Почвам да се чудя малко ли го храня, педиатъра каза че си е добре детето. 🤷

Яде 20- 25 гр каша в 130-140 мл вода, пюре 190-200 гр, после 210-230 АМ, през ден 80-150 гр плодово пюре и 210-220 АМ. Според мен това си е доста храна на ден, опитвам да вкарам кус кус и попарка ама трудно. Общо взето, ако му е познат вкуса яде, иначе не яде. 

Сега и зъби му никнат, постоянно пълзи и се изправя.

# 1 646
По принцип щом педиатъра,казва че добре си наддава ,най-вероятно е достатъчно ,то си зависи и какъв старт има. Преди 3 седмици беше 9,700кг по спомен,като моята си е доста яжна . Всички дневни хранения са заместени с пюре ,като по излючение изпива около 120-150 мл АМ преди заспиване на обяд ,после вечер още 150мл преди сън. После няколко будения нощем по 90мл … мъка Grinning

# 1 647
Дъщеря ми е на 11 реални месеца и 9 коригирани. Тежи 8 кг, висока е 71 см. Само вечер пие мляко- 210 мл. Сутрин яде попара, кус-кус или юфка, после е на кухня. Хапва всичко.

# 1 648
Как ядат юфка и кус кус вашите бебчета? Моята е само с 2 долни зъба и не дъвче. Усети ли парченце, плюе.

# 1 649
Спокойно Гейзер, моята е със 7 зъба и пак плюе парченца Grinning , така че не това е причината. Дори тези пюрета ,които са с фини парчета ,отново ги минавам на пасатора. Май единствено банан няма проблем да яде, също и баница. Всичко друго трябва да е гладко пюрирано. В последно време на закуска давам от Дм зърнена каша,която е за 6месечни , защото е супер гладка,като добавям в нея и плод и си хапва мн сладко

Общи условия

Активация на акаунт