Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 51 028
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Аз се явявам нормален родител, който не смята,че трябва да се злоупотребява и че заради такива хора няма шанс за тези, които кандидатстват по нормалния ред!

# 616
Не си спомням откъде може да се види списъкът, но детето трябва да има ТЕЛК с над 50% инвалидност...
Точно преди да го променят, и моя приятелка се възползва от това. Детето е с бъбречна аномалия, която, слава Богу, не е застрашаваща по никакъв начин, но му издейства ТЕЛК, при това с около 30%. Не знам как спа спокойно след тези си действия, не толкова заради "заемането на място", колкото заради самото инвалидизиране на детето по документи. Ясно, че после не го подновяват, но все пак.

# 617
Аз се явявам нормален родител, който не смята,че трябва да се злоупотребява и че заради такива хора няма шанс за тези, които кандидатстват по нормалния ред!
За тези кандидатстващи по нормален ред няма шанс заради абсурдната ни държава и цялата тази ненормална томбола. Аз лично приех факта, че детето ми няма да бъде прието в държавно заведение, никога не съм имала късмет на лотария.

# 618
  • СОФИЯ
Аз не мисля че има списък с ХЗ. Обсъждано е на заседания на РГ и по спомен от МЗ отказаха да съставят и предоставят такъв, за нуждите на класиране в детско заведение.

# 619
  • София
А скоро очакват ли се нови класирания?
Баткото е приет в предучилищна в ДГ.
За малката/2021/  добутахме точките до 16.
В неговата ДГ уж няма места.
Какво се прави в случая освен чакането?
Детето е ходило на градина в чужбина, свикнало е с деца и се отегчава в къщи.

# 620
За София ли става въпрос.
Ако е за София има сега на 30 Август.
5 ти Септември.
20 ти Септември.
4 ти Октомври.
Това са текущи класирания.

# 621
  • София
Да, за София писах.
Благодаря, ще следя на датите.

# 622
При тези нови класирания неприетите деца автоматично ли участват или трябва да се подаде някакво заявление за включване? Кога се очаква да е новото класиране - през май следващата година? Интересувам се за набор 23, благодаря.

# 623
  • СОФИЯ
Айша, следете преди заключване на системата точките на чакащите. Има размествания и това е по-съществено.

Датите в календара се обявяват през февруари и да, първо голямо класране обикновено е средата на месец май.

# 624
Не си спомням откъде може да се види списъкът, но детето трябва да има ТЕЛК с над 50% инвалидност...
Точно преди да го променят, и моя приятелка се възползва от това. Детето е с бъбречна аномалия, която, слава Богу, не е застрашаваща по никакъв начин, но му издейства ТЕЛК, при това с около 30%. Не знам как спа спокойно след тези си действия, не толкова заради "заемането на място", колкото заради самото инвалидизиране на детето по документи. Ясно, че после не го подновяват, но все пак.

Хайде сега инвалидизиране по документи при положение, че детето е имало/има реално проблем. А и Телк е временен, не е присъда. Моят син беше с детска алергична астма и постоянни пристъпи. Преди почти 10г. минахме телк заради прием в градината и му дадоха 25% за 2 години, въпреки че имаше 6 пристъпа за 4 месеца и една хоспитализация. Съответно не влезе в ДГ като дете с ХЗ, въпреки че имаше такова. Трябвало да има повече хоспитализации за да му дадат 50%. А аз след първият път купих инхалатор и оправях пристъпите вкъщи, само и само да не му причиня пак стреса от болницата.  Имаше и рецептурна книжка, вземахме лекарство по каса и го лекувахме с месеци и години. Изобщо не вярвам, че може дете с телк под 50% или такова без телк да влезе на място за ХЗ.

# 625
Здравейте! Имам въпрос за сменения набор. Ако за едно място се бори дете с реален набор, но по-малко точки, и дете със сменен набор, но повече точки, кое ще вземе мястото?

# 626
Детето с реален набор.
Шанс за дете със сменен има само при положение, че няма кандидати от реалния набор.

# 627
Детето с реален набор.
Шанс за дете със сменен има само при положение, че няма кандидати от реалния набор.

Много благодаря! Така и предполагах, но не бях сигурна.
Успех на всички, които ще участват в класирането на 30-ти 🍀

# 628
Здравейте,

Ако един от родителите е бил съкратен в началото на месеца, но успява да си намери работа преди класирането, то може ли да участва в класирането като работещ ? Освен статуса променя ли се нещо ? Имена на фирма и тн или те подлежат на проверка при записването ?

# 629
  • София
Единственото условие към датата на класиране е да е работещ.

Общи условия

Активация на акаунт