Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 48 920
  • 762
  •   1
Отговори
# 750
Много благодаря, да явно ДГ 100 е най-предпочитана и съответно без особен шанс. Ще следя текущите класирания и да видим къде и какво. Голямото ми притеснение е , че нямат персонал и от там става много сложна ситуацията с обгрижването на 25-28 деца.
До момента на такива неща се наслушах - седене мирно на стол и ограничаване на движението (като на тази възраст трябва да са най-дейни децата), не се позволява да се мият ръцете, защото може да се измокрят и няма кой да ги преоблече, пиене на вода под час и ограничено, за да не се разхождат децата до тоалетна (това за първа група конкретно) и още и още...За мен проблемът не е само в липсата на персонал, но и в системата като цяло, знаем с 1 или 2 деца как се справяме, а с дори 15 ми е трудно да си го представя, за над 20....това ще е качеството на услугата (малко разширих темата, извинявам се).

# 751
Моите и двете са били в държави градини след частните ясли и винаги съм била доволна. Не слушайте какво ви говорят. Има си и хубави места, така, както има и кофти.

# 752
От 191 и 151 мои приятелки са изключително доволни. И двете са с по 2 деца в двете градини. За 100 точно обратното, даже моя приятелка отписа малкия заради една от госпожите(миналата година), сега нямам представа дали се е подобрило положението. Успех да намерите вашето място.

Много благодаря, да явно ДГ 100 е най-предпочитана и съответно без особен шанс. Ще следя текущите класирания и да видим къде и какво. Голямото ми притеснение е , че нямат персонал и от там става много сложна ситуацията с обгрижването на 25-28 деца.
До момента на такива неща се наслушах - седене мирно на стол и ограничаване на движението (като на тази възраст трябва да са най-дейни децата), не се позволява да се мият ръцете, защото може да се измокрят и няма кой да ги преоблече, пиене на вода под час и ограничено, за да не се разхождат децата до тоалетна (това за първа група конкретно) и още и още...За мен проблемът не е само в липсата на персонал, но и в системата като цяло, знаем с 1 или 2 деца как се справяме, а с дори 15 ми е трудно да си го представя, за над 20....това ще е качеството на услугата (малко разширих темата, извинявам се).

# 753
Здравейте.
Аз искам да ви попитам следното.
Дали някоя мама знае 126 градина Тинтява със кои електронен дневник ползват.
Много благодаря.
Хубава вечер

# 754
  • София
Градина с електронен дневник?? Ползват платформата родител еу

# 755
Да, има градини, които ползват ел. днвеник (edg.bg) - не само частни, но и държавни.

# 756
Здравейте!
Ползвах търсачката,но така и не намерих отговор на въпроса си.
Виждам,че термина сменен набор се отнася основно за по-малко дечица да влязат в първа група/клас.
Интересува ме по-скоро обратното,дали е възможно?
С две думи дъщеря ми е набор 21,родена ноември,трябва да е първа група,но смятам,че не е на необходимото ниво все още и няма да е окей нито за нея,нито за госпожите.Съответно бих искала да започне градина догодина,прочетох момента с текущите класирания,интересува ме просто този вариант приложим ли е?
Тя е приета,но не искам да задържаме мястото до безкрайност.

# 757
  • София
Дете, родено Ноември, е напълно нормално да си е с набора. Според мен не може и да става дума за ниво на 3 години, освен разбира се, ако детето не изостава по някакъв начин. юАко се развива нормално, не виждам никакъв смисъл да се отлага с цяла една година, и без това децата в България завържват гимназия чак на 19, което е доста късно.

# 758
Въпроса ми беше административно/законово,не знам кой термин е подходящ,може или не може,а не дали трябва да си е с набора или не.
Ако би било полезно,за да получа отговор,да има изоставане в развитието,което сме започнали да наваксваме бавно и славно.
За това написах,че няма да е окей и за нея и за госпожите.
Не искам специално отношение,не искам да се занимават или изобщо само с нея.
Та се връщам отново на въпроса има ли го момента “сменен набор” в този случай.
Благодаря!

# 759
  • София
Въпроса ми беше административно/законово,не знам кой термин е подходящ,може или не може,а не дали трябва да си е с набора или не.
Ако би било полезно,за да получа отговор,да има изоставане в развитието,което сме започнали да наваксваме бавно и славно.
За това написах,че няма да е окей и за нея и за госпожите.
Не искам специално отношение,не искам да се занимават или изобщо само с нея.
Та се връщам отново на въпроса има ли го момента “сменен набор” в този случай.
Благодаря!
Това е текстът от Наредбата за прием, касаещ кандидатстването със сменен набор:
Чл. 14. (11) След приключване на класиранията през месеците май и юни за съответната учебна година, в общинските ДГ и ПГ в общинските училища, децата могат да кандидатстват с по-голяма или по-малка възрастова група, когато има наличие на свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната възраст, при спазване условията на чл. 4 от настоящата Наредба. Дете, което посещава яслена група в общинска детска градина, може да кандидатства за по-голяма възрастова група в същата детска градина.

Дал може да се смени набора от първа градинска на втора ясла - най-добре отворете профила на детето в ИСОДЗ, там където са му личните данни има едно падащо меню (намира се след имена, ЕГН, дата на раждане, пол и ид. №), в което може да изберете за коя група да кандидатства детето. При вас в момента стои "първа градинска група" - в падащото меню ще имате опция втора градинска група, погледнете дали имате и опция "яслени групи".

Имайте предвид, че дори детето да има вариант да кандидатства със сменен набор за място в ясла, то има шанс да бъде прието само ако няма желаещи за мястото от редовния набор.

# 760
Благодаря,Lorena в цитираното намерих отговор.
Аз нямам намерение да пробвам за втора яслена,а просто догодина първа градинска.
Иначе прочетох,че дечицата от набора са с приоритет.

# 761
Здравейте, някой има ли мнение за ЧДГ Арлекино в Обеля?

Поздрави!

# 762
  • Sofia
НОВА ТЕМА
Съжалявам за закъснението, но напоследък нямам много време.

Общи условия

Активация на акаунт