Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 49 027
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Да, винаги и за всяко отсъствие трябва да са предупредени. Ако е по домашни причини може и предварително, ако е здравословен проблем рано сутринта. Те трябва да знаят, че детето ще отсъства и за причината за отсъствието, за да попълнят в документацията си и при проверка да се обосноват. Също така и за деня да не се предвиждат порциите храна за детето.

# 736
  • София
Здравейте,

Бих искала да се запозная с родители на деца в ДГ7 Детелина, първа група. Дали има такива във форума?

# 737
Здравейте.
Малкия ще посещава 126 Тинтява.
Това е на 10 минути от нас.
Подадох заявление на 20 ти Септември до отдел образование на ул.Московска 33.
Днес получих имейл, че на сина ми са намерили място да посещава детска градина 126 Тинтява.
Отидох занесох документите.
Днес съм на родителска среща във 17.00 часа.
Бързо получих отговор от подаването на заявлението.
Тъкмо няма много рано да става и няма да пътуваме много.
Ще бъде втора група.
Ако на  някоя мама детенцето ще посещава детска градина във Тинтява може да ми пише на лично.

# 738
простете невежеството ми. Детето е в частна ясла от началото на септември и не е прието в държавна, съответно ще кяндидатстваме за компенсации. Правилно ли разбирам, че дните до 15-ти септември спадат към предходната учебна година, и за компенсации мога да кандидатствам от 15-ти септември нататък със срок до 5-ти ноември?
Ще получим ли пълната компенсация за септември в такъв случай, при положение че таксата надхвърля с доста компенсацията?
Има ли значение моментя на кандидатстването, че още не е изтекъл октомври или ако имам вече фактурата за двата месеца , директно мога и да кандидатсвам.

Благодаря ви!

# 739
Не, за ясла си подавате за целия септември и октомври в срок до 5 ноември.

# 740
простете невежеството ми. Детето е в частна ясла от началото на септември и не е прието в държавна, съответно ще кяндидатстваме за компенсации. Правилно ли разбирам, че дните до 15-ти септември спадат към предходната учебна година, и за компенсации мога да кандидатствам от 15-ти септември нататък със срок до 5-ти ноември?
Ще получим ли пълната компенсация за септември в такъв случай, при положение че таксата надхвърля с доста компенсацията?
Има ли значение моментя на кандидатстването, че още не е изтекъл октомври или ако имам вече фактурата за двата месеца , директно мога и да кандидатсвам.

Благодаря ви!
Добър вечер.
Ако става въпрос за София.
Защо не подадете заявление във Столична община на ул.Московска 33 до отдел Образование със посочени 3 градини и ще ви намерят место.

Аз подадох такова заявление и ни намериха място във градина която е на 10 минути от вкъщи.
Тъкмо няма да се мъчим да пътуваме .
И няма да става много рано.
8.00 часа като излезем във 8.15 часа най късно ще сме във градината .

# 741
не съм запозната с такава процедура, места няма в целия район Витоша, не знам как се намират с подаване на заявление, като дори деца с повече точки от нас останаха неприети в градината, която ни беше първо желание. Но така или иначе дететл ходи вече на частна ясла с точка и ще остане там до догодина, когато ще кандидатстваме пак, затова и въпросът ми е по-скоро за компенсациите

# 742
не съм запозната с такава процедура, места няма в целия район Витоша, не знам как се намират с подаване на заявление, като дори деца с повече точки от нас останаха неприети в градината, която ни беше първо желание. Но така или иначе дететл ходи вече на частна ясла с точка и ще остане там до догодина, когато ще кандидатстваме пак, затова и въпросът ми е по-скоро за компенсациите
Виж аз отидох във Столична община.
От там ми дадоха заявление да попълня със свободен текст.
До дирекция образование.
Това беше на 20 ти Септември.
На 30 ти Септември сутринта получих имейл, че на малкия е намерено място във нашия район Красна Поляна 126 Тинтява.
Като написах 4 градини от района.
За късмет избраха най близката до адреса ни.
На 1 ви Октомври Служебно го записаха.
Ще тръгне от Понеделник  на градина.
Защо все пак не отидете и да подадете въпросното заявление.
Ако детето навършва или вече е на 4 години те са длъжни да намерят място  във района ви.
На колко е детенцето.

# 743
  • София
Танче, хубаво е и да четеш освен да раздаваш неприложими съвети. Жената ясно си написа, че детето и е в ясла.
То ако така лесно се раздаваха места...

# 744
Здравейте, вероятно няма да има отговори, но все пак - някоя мама с мнение за детските градини в Оборище? Никъде не откривам актуално инфо и ми е много трудно да се ориентирам, а някои са с по няколко филиала и там объркването ми е още по-голямо.

# 745
Вижте ако са филиали - да не са в апартамент. Моето "ходи" няколко дни в Моят свят сграда 2 (през 2018 г.) беше ужасно и бързо, бързо я върнахме в частната. Едната преподавателка също беше много кофти, но тя беше и възрастна, та може да я няма сега. В основната сграда мисля е ок, това се водеше Сграда 2. Братя Мормареви е хвалена. Леда Милева по-скоро е с лоши отзиви, доколкото съм се интересувала.

# 746
Много благодаря и моето проучване е с вашите резултати и се чудя има ли нещо по-скоро прилично. Защото за Приказка без край също са доста смесени отзивите, а за Братя Мармореви и акад. Пенчо Райков нищо актуално не откривам.
За това е кой филиал са също не знам как се определя. За Леда Милева - далеч - колкото пъти мина все някое дете залепено на оградата плаче и все някой от персонала с цигарата в уста на страничния вход към мола.

# 747
Ако видите, че в даден филиал приемат само 1 група - то е апартамент. Иначе питайте тук за конкретен набор и градина, ще ги видим.

# 748
Става въпрос за първа група. С филиали са ДГ №100 Акад. Пенчо Н. Райков и ДГ №195 Братя Мормареви - сграда ул. Победа 3. Приказка без край мисля, че групите на ДГ са са на ул. В. Друмев.

# 749
От тези за 1 група няма в апартамент, сега прегледах. Когато се отвори градината се вижда колко набора има, ако е 1 или 2 считай, че е апартамент. С колко точки сте? В Моят Свят сграда 3 и в Приказка без край имате сигурен прием с над 12 т. В Леда Милева също, но аз лично там не бих кандидатствала. Твърде много са негативните отзиви навсякъде. Очевидно ДГ 100 е най-желана, но там вече има чакащо дете с 18 т.

Общи условия

Активация на акаунт