Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 51 030
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз се явявам нормален родител, който не смята,че трябва да се злоупотребява и че заради такива хора няма шанс за тези, които кандидатстват по нормалния ред!
Като се явявате като нормален родител си гледайте вашето благополучие. Ако детето наистина е болно как ще се почувствате? Или едва тогава ще намерите мир? Аз бих се срамувала да ровя точно в такива неща, касаещи детско здраве. Ако вас не ви е срам, то подайте сигнал за проверка.

# 631
Единственото условие към датата на класиране е да е работещ.

Към датата на класиране е работещ, но в системата виждам, ще има проведена проверка на 23.08 и няма данни. Към тогавашната дата не е бил работещ и е нормално . Но мисълта ми е следваща проверка има ли преди класирането или просто при евентуално записване на детето директорът проверява вече служебни бележки и тн ?

# 632
Аз се явявам нормален родител, който не смята,че трябва да се злоупотребява и че заради такива хора няма шанс за тези, които кандидатстват по нормалния ред!
Като се явявате като нормален родител си гледайте вашето благополучие. Ако детето наистина е болно как ще се почувствате? Или едва тогава ще намерите мир? Аз бих се срамувала да ровя точно в такива неща, касаещи детско здраве. Ако вас не ви е срам, то подайте сигнал за проверка.
Я малко си поемете въздух! Въобще не ме е срам ,и да сезирани са съответните институции, както се оказа съвсем основателно!!!
Мнението ви беше важно, благодаря!

# 633
  • София
Браво, сега вие си поемете въздух и спете спокойно.

# 634
Здравейте.
Имаме познато семейство на което детенцето има вероятност да го приемат във  ДГ 158 Зора.
 Майката на детето ме  помоли да попитам за мнение за тази градина.
Много благодаря

# 635
Здравейте, може ли дете да започне да ходи на ясла по друго време на годината, освен септември, и кога се кандидатства?

# 636
Може, стига да го класират на текущо класиране.
Кога се кандидатства - вижте в календара
https://kg.sofia.bg/#/calendar

# 637
Някаква информация от текущото класиране?

# 638
Някаква информация от текущото класиране?

Системата е заключена в момента..

# 639
След 18.30 часа мисля, че вече ще е отключена .
Така предполагам щом още е заключена.
Преди малко видях,че има резултати.

Системата е отключена.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 18:52 от Танчето_30

# 640
Здравейте!
Имахме късмета да ни приемат в детска градина. Сега имам следното питане. Аз служебна бележка от работодателя ще взема, но съм в момента болничен (бременност и раждане) а впоследствие и в отпуск по майчинство заради 2рото дете. Трябва ли ми нещо за доказване на тези обстоятелства?

# 641
Здравейте,дъщеря мине приета в детска градина ,първа група.
Започването на годината задължително ли е от 15.09?
Питам,защото имам някакъв спомен,че с яслите можеше и по-късно.

# 642
Здравейте момичета,
Нахлувам със следното питане: кандидатствахме със сменен набор и Дечко е приет в детска градина. Пише, че записването е до 5 ти септември на място. Ние сме на почивка до девети. Ще звънна в понеделник да попитам,но имате ли представа, дали ще се наложи спешно прибиране или бих могла да потвърдя дистанционно и да представя документи когато се приберем?

# 643
Здравейте,дъщеря мине приета в детска градина ,първа група.
Започването на годината задължително ли е от 15.09?
Питам,защото имам някакъв спомен,че с яслите можеше и по-късно.
Можете да отложите тръгването с 30 дни за градинска група.

Здравейте момичета,
Нахлувам със следното питане: кандидатствахме със сменен набор и Дечко е приет в детска градина. Пише, че записването е до 5 ти септември на място. Ние сме на почивка до девети. Ще звънна в понеделник да попитам,но имате ли представа, дали ще се наложи спешно прибиране или бих могла да потвърдя дистанционно и да представя документи когато се приберем?
Прекъсвате си отпуската или давате пълномощно на някой да запише детето.

Чл. 15. Записване

(1) Родителят/настойникът или упълномощено от него лице записва класираното дете в самостоятелната детска ясла/детската градина/училище в рамките на определения срок.

# 644
Много благодаря за отговора.
Трябва ли ми някакъв документ или как трябва да го направя?
Просто имаме недовършени ваксини + трябва да поработи и специалист с детето.

Общи условия

Активация на акаунт