Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 49 124
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Моя приятелка е притеснена дали ще ѝ приемат документите, защото е била отбелязала по погрешка, че мъжа ѝ е на трудов договор, а той е самоосигуряващо се лице. Чак сега при събиране на докуменитите и генериране на заявлението за записване го е забелязала.

# 661
Здравейте! Моя приятелка е притеснена дали ще ѝ приемат документите, защото е била отбелязала по погрешка, че мъжа ѝ е на трудов договор, а той е самоосигуряващо се лице. Чак сега при събиране на докуменитите и генериране на заявлението за записване го е забелязала.

Имаше сходни случаи на този в групата Детски ясли и градини във фейсбук.
Отговорът беше : пишете на обратна връзка за случая, за да променят документите в заявлението.

Още сега й кажете да им пише. Те отговорят бързо. За да може да има време за реакция.

# 662
Привет,
включвам се с малко по-различен въпрос - някой успял ли е да се регистрира в платформата roditel.eu? По-рано днес разбрах за нея от учителките, но цял ден страницата изобщо не зарежда. Не откривам и контакт на някакъв съпорт екип и т.н.

# 663
О, тази платформа е много зле. И аз имах много проблеми с нея. Нашата градина води електронен дневник, там нещата са по-добре - edg.bg
Регистрирате се с имейла, който използвате за вход в системата. Изчаквате одобрение от градината и можете там да си следите присъствия, програма на детето и т.н.

# 664
О, тази платформа е много зле. И аз имах много проблеми с нея. Нашата градина води електронен дневник, там нещата са по-добре - edg.bg
Регистрирате се с имейла, който използвате за вход в системата. Изчаквате одобрение от градината и можете там да си следите присъствия, програма на детето и т.н.

Много благодаря! Тоест няма значение коя такава платформа използвам така ли? Бях останала с впечатление, че всяка градина работи с една конкретно и нямам право на избор Grinning

# 665
Питайте дали работят с edg.bg
При вас може да няма друг избор освен родител.еу

# 666
В Ласка/Овча Купел има пуснати нови 25 места за 21 г. набор.

# 667
Момичета ,здравейте! Не искам да наводнявам темата ,но реших да не пускам нова .
Пиша с молба за съвет относно дъщеричката на брат ми. Тя е на 1.11г , приета е в яслена група от 16 този месец.  Семейството им обаче са на кръстопът(отваря им се възможност за живот другаде ,където и двамата с жена му искаха) и много се чудят дали да не заминат в провинцията …обмислят вариант да пуснат детето в селото на градина. Говориха с директорката и тя им казала,че групата е смесена ,поради по-малкия брой дечица . Има такива на по 3-4-5 години.
Аз нямам опит в тази сфера и ми се искаше да се допитам до Вас. Мислите ли ,че смесената група има повече минуси/плюсове за детето и обратно ?
Благодарим за мненията предварително!

# 668
Живеем и работим в София. Синът ми не беше приет в детска градина и се принудихме да се изнесем временно в едно село близо до София, за да ходи той там на детска градина. Беше в смесена група, около 25 деца от 3 до 7 години. Не е общителен, свит е, но се адаптира много бързо. Първите дни ми казаха да им звънна час, след като го оставя в детската, за да не съм притеснена дали плаче. Около 2-3 седмици го вземах на обяд и един ден просто ми казаха да го оставя да спи там, ако не може да заспи, ще ми звъннат. Всички в селото се познават и персоналът обгрижваше децата много. По-големите помагат на по-малките за някои неща. Големите играят с малките, а не отделно. Така че за мен има плюсове. Единственият минус е, че когато станаха предучилищна и уж трябваше да имат някаква подготовка за първи клас, учителите нямат много време за това, грижейки се и за по-малките. Но в никакъв случай не е бил изостанал, отивайки в първи клас. Не съм усетила дори, че имам дете в детска градина.

# 669
Здравейте. Искам да си сверя часовника. Детето ми започва 1ва група в градина в понеделник 16.09. Родителска среща няма да има преди това. Ако аз не се бях обадила в градината, нямаше да получа абсолютно никаква информация. На 13ти, петък евентуално ще е ясно детето в коя група е и при кои учители, към днешна дата не било решено. Не са дадени никакви конкретни инструкции какво да се носи в понеделник и какво не (за друга градина от приятелка знам, че не дават лични шишета за вода например). Друга моя приятелка е на родителска среща утре, но в друга градина, т.е. явно има места където се провежда среща преди постъпване.
При нас ли нещата не са организирани добре, или на повечето места е така? Изглежда ми хаотично, тотално дезорганизирано, съответно както доскоро се вълнувах, че детето тръгва на градина, вече се притеснявам.

Все се надявам, че ще потръгнат нещата като започне да посещава, но така като за начало изобщо не се чувствам обнадеждена.

# 670
И  при нас е така.
Във Петък ще отидем да вземем от педиатъра документите и изследванията за да ги занесем във градината..
Ще попитам от колко часа ще трябва да сме във градината.
Моя мъж пътува за Германия и ще ми бъде много трудно.
Малко ми е притеснено за следното.
Той все още ака във гащичките.
Иначе като има   пиш си казва.
Той ще е най-малък във групата.
Ай като татко му няма да е до нас за известно време притеснявам се да не затвори и евентуално ако се изака във гащите да не вземат да му се карат или евентуално да му посегне някой от градината..
Ще предупредя директорката надявам се, че няма да се стигне до саморазправа..
Иначе знам ,че във градината щяло да има папагали да се радват децата и снимат.
Във Петък ще попитам за родителската среща кога ще е и какво ще трябва.
Директорката ми каза да приготвя дрешки,пантофки и шише за вода.

# 671
Танче, в повечето градини държат децата да са без памперс. Успех, просто се подготви, че може би няма да са ок.

# 672
Танче, в повечето градини държат децата да са без памперс. Успех, просто се подготви, че може би няма да са ок.
Той е без памперс от 1 ви Април.
На веднъж махнах и дневния и нощния.
Просто казва като се е изакал .
Иначе той е със бельо не е със памперс..
Обяснявам му ,че е редно във банята но дали прави наинат и аз се чудя вече.

# 673
При нас няма родителска среща преди това. Казаха ни да носим документите на 16-ти и да сме там в 07.30часа, което ни се стори дооста раничко, при положение, че досега сме водили на частната понякога и към 09.00часа, но явно в държавна ще има разлика.
Вие купувате ли букети за учителките за 16-ти, тъй като за първи път ще е в тази градина и нямам идея колко са учителките?

# 674
  • София
До 8.30 обикновено е приемат сутрин. Синът ми продължава в градината, където беше и на ясла, ние също нямаме още дата за родителска среща, ама и в яслата като почна беше така. Ще вземем вероятно някакви букети, да. Той баща му ще го води, аз щe съм на 1 учебен ден по това време с другото дете. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт