Пролет, птички, сбъднати мечти, греят вече две черти ! ~бебеправене 603~

• 40 274
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 315
Summer ,моят дефицит се установи миналата година март месец . Започнах да пръскам от червеното спрейче на better you + vitK . Не бях никак постоянна , даже бях спряла да го приемам с месеци . Декември месец реших да се стегна и започнах редовен прием , пак спрей Better you ,но зеления , той съдържа 3000UI в еднин шпрей , аз пръсках по три и приемах допълнително ВитК , тоест по 9000UI дневно . Последвах съветите от темата и го приемах следобед след мазно хранене . Понеже дозата е висока , реших след три месечен прием да го спра за 12 дни и да го издледвам пак . Засега ще преустановя приема и след още две седмици пак ще пусна , че май избързах със изследването .

# 316
Здравейте, пиша да се отчета, че мина процедурата и вчера ме изписаха. Като цяло всичко е в рамките на нормалното. Имам силни болки от контрахирането на матката, но са на вълни и преминават.

Дадохме абортивен материал за изследване за конкретния синдром в Геника за 900 лв. Говорих там с проф. Тодорова (главната генетичка) и тя е уж много мила и иска да помогне, но и малко ме наплаши. Обяснява ми колко много неща трябвало да изследваме и да не спираме докато не намерим проблемния ген, защото можело да бъде свързано с много други патологии, някои от които се разгръщали и чак след раждане... От една страна си мисля, че за нея, като генетик, всичко може да се обясни с гените и тя си вярва в това, но от друга ми се струва, че просто ще й спонсорирам научния интерес с хиляди левове за такива изследвания. Чак за инванзивни тестове ми говори при следващата бременост, ако се установи висок процент риск за нещо.

Та съм малко в чудене в момента как да действаме, но ще го мислим и ще правим нещата едно по едно.

Иначе и аз взех да се чудя дали ММ да не изследва ДНК фрагментация. Нормалната спермограма е с добри показатели (имам две - едната с 130 млн, а другата с 340 млн общ брой и с подвижност над 58% и 68%). По Кюгер е 14%. Мислите ли, че има смисъл?

Последна редакция: ср, 17 апр 2024, 15:12 от ВаНиЛа

# 317
Съншайн, изпреварили са ме с въпроса как постигна такъв резултат на вит Д.
Тази седмица правих контроли, сред които и вит Д и за 3 месеца по 4 впръсквания от червения Better You от 50 се е вдигнал на 58 при долна граница 80 в същата лаборатория, бях много недоволна. 😄 Ендокриноложката каза, че не всеки го усвоява добре него и сменихме на капки и хапчета. И мисля да походя малко на солариум.

# 318
  • На изток от Ада
Ванила, съжалявам!
Аз бях на генетик в Надежда, и в крайна сметка не ми признаха здравият ембрион след аборт, абортивен материал в Геника пълен пакет. В Надежда имало още изследвания за ембриончето..
Та ни предложиха скъпи изследвания за 4600 и Пид или донорство. Имаме добър кариотип.
Нека пусне и ДНК фрагментация ТМ.

# 319
Ванила, силни прегръдки имаш от мен! Heart Ние за всеки случай с кухото яйце пуснахме и кариотипи за двамата и ДНК фрагментация на СГ - и двете излязоха в норма, но не съжалявам за хвърлените пари, че поне се поуспокоих малко. Иначе това с инвазивните тестове при следваща бременност прекалено  ми се струва наистина..

belma, +1 и от мен за домашен тест днес, стискам ти палци за положителен резултат! Flowers Four Leaf Clover

Sway, пропуснала съм те, че си се редактирала, честит рожден ден и на теб и много сбъднати мечти! Nature Sparkles

# 320
Ванила силни 🤗🤗🤗
Rose , дозата , която приемах е двойна на твоята , може би затова де е вдигнал толкова . Ти за колко време го беше спряла преди да повториш изследването ?
Sway , да си жива и здрава ❤

# 321
Sway всичко, което ти е на сърце, да бъде Simple Smile
Ванила всичко лошо да е зад гърба ви ....

# 322
Момичета, в началото ми бяха казали че ще пусна хормоните на щитовидна + тат и мат, но така като гледам те не са пуснати 🤷🏼♀ Не знам дали е умишлено или са пропуснали… имам назначен час за ендокринолог. Относно изследванията на щитовидната, пусках ги в лабораторията която си е към инвитро центъра, не знам да ги повтарям ли в друга или да си изчакам часа за ендокринолог и да видим какво ще ми каже. Не знам и в такъв случай при тези изследвания дали ще имам изобщо овулация и цикъл този месец? От 3-4 дни насам имам болки в левия яйчник… предния месец се чувствах по същия начин с болки и отпаднала и се оказа че на 8ми ден от началото на МЦ ми е минала овулацията 🤷🏼♀

# 323
Ванила силни 🤗🤗🤗
Rose , дозата , която приемах е двойна на твоята , може би затова де е вдигнал толкова . Ти за колко време го беше спряла преди да повториш изследването ?
Sway , да си жива и здрава ❤

10 почивка направих, а иначе приемах по 4 000 UI дневно, сега на седмична база ще приемам същите единици, по 20 капки 2 пъти в седмицата в прясно мляко и всеки ден хапчета, може самата спрей форма да не я усвоявам добре. Радвам се, че си успяла да постигнеш такава стойност!🍀

Много Овни пребиваваме тук, честито на всички празнуващи момичета!🫶🏻

# 324
Здравейте.  Ние сме на 39 аз той на-48 г и опитваме от 6м за бебче ,и живеем на морето .Аз имам един въпрос ,правихме стимулация с Фемара  2 по 1 2-6 ден ,от 7-11 ден пих по 1 Естрофем,в Неделя или Понеделник бях в овулация и не пия никакви прогедтеронови препарати,според вас добре ли е Прогестеронът ? Другия Петък ще си правя тест.

# 325
Sway Извинявай, че и аз те пропуснах! Бъди здрава и сбъдни мечтите си! Two Hearts
Ванила Добре си ни дошла отново! Hug Смело напред!

# 326
  • Be realistic - plan for a miracle.
Момичета, мисля, че и аз трябва да вдигна приема на вит. Д и ще се радвам на мнение.

Пуснах това контролно изследване след 3 месеца прием на Вигантол 40 капки еднократно плюс по 1 впръскване на БетърЮ+К2 на ден. Изследването го пуснах нарочно без да спирам приема, т..е исках да видя какво ще покаже с прием. Е, пак ми се струва ниско, а ако бях спряла приема, сигурно пак щеше да е на/под долна граница.

Скрит текст:

Това е изследването на Д през януари.

Скрит текст:

Мислите ли, че трябва да вдигна дозата?

# 327
Sway , с тези стойности , аз със сигурност бих увеличила дозата. Според мен са много ниски 😞

# 328
Белийв, Sway Бъдете много здрави, обичани и щастливи! 💚

Ванила, съжалявам за това, през което се наложи да минеш 😔 За изследванията не знам точно какво да те посъветвам, аз не съм фен за това да се изследва всичко и по много, но във вашият случай явно има някакъв проблем. И пак - няма как да се изследва абсолютно всичко. Аз съм “за” днк фрагментацията, ако не сте пуснали до сега и да се консултирате.. ох не знам, с някой честен и добросърдечен лекар (генетик, имунолог, АГ), който няма да гледа на вас като касичка с пари (не казвам, че жената от Геника е такава). Стискам палци да откриете бързо проблема и решение за него 💚

Момичета, само мога да ви завиждам на вит.Д 😁 Съншайн, мен малко ме е страх от такива големи дози, ама ето, че при теб е имало ефект.

Белма, или си Б или ще ти дойде до ден два. Но щом имаш зацапване - тест задължително, да не се окаже нисък прогестерон. Стискам палци🍀

Каракостова, прогестерон 2,3 дни след О няма какво да покаже. Трябва да го тестваш 7 дни след О, за да отчетеш резултат.

Последна редакция: ср, 17 апр 2024, 18:36 от V_gs

# 329
Честити да са рожденниците! 💐🎁🍰
Хубав празник да имате днес! На следващия Рожден ден да се +1 член на семейството!
Ванила,  бързо да се възстановиш ❤️  Чакаме те с добри новини !
Каракостова, успех🍀

Общи условия

Активация на акаунт