Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 824
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
https://www.bagira.bg/26191/%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B8 … -713-%D0%BC%D0%BB
Това се води тебеширена боя, на водна основа е, няма нужда от лаково покритие отгоре. Ползвах сатен и ми харесва. Покрива много добре, повърхността наистина е сатен, лесно се работи с нея.
Спрея за основа, защото има много завъртулки и ще ти е трудно равномерно с четка да нанесеш боя, но с повече търпение става и с четка.
Рисуването не го умея, там вече е въображение, творчески умения.
Като го направиш да го покажеш.

# 226
Ако ползваш акрилна боя, може да я оцветиш с оцветител за латекс. Наситени са с цел оцветяване на баки и при бяла основа можеш да смесваш докато получиш желаното. Има ги в строителните хипермаркети.

# 227
  • София
Според мен ще стане кичозен с много и ярки цветове. Чара му е в неговата естествена старинност. Бих го оставила така или бих боядисала всичко бяло в черно като леглото, но розите не бих пипала да си останат такива бледи и естествени.

# 228
Точно така,и аз не мисля да го правя шарен,нито ярък.И за мен,чара е в патината,иначе нямаше да го взема.Видвх реставрирани такива лампи и не ми харесаха.Мисля,че идеята да направя пръчките в цвета на леглото е добра!

# 229
Ооо, няма да е кичозен - ще привнася много настроение. В друга тема се виждат фрагменти от интериора на дома на Ред -свидетелство за добрия й вкус. Леглото също е много хубаво. Ако всяка от половините му е 90 или малко над 90 см., има в Юск повдигащи се подматрачни рамки. Голямо удобство е с тях, но и матраците следва да са отделни, което създава доза неудобство. Пак в Юск има ленти за свързвване на матраци (правят обща повърхнина, когато двата матрака са в еднаква позиция).

# 230
Благодаря,Шарлот!🌻
Леглото е 160 см,нямам място за по-голяно.Но подматрачните се повдигат.На снимката се вижда окаченото дистанционно😊

# 231
Великолепно! Голямо удобство е регулираната височина.

# 232
Бихте ли ми препоръчали марка на безцветен лак с гланц .?

# 233
Тези дни се занимавах е едно по-интересно преправяне на стар стол и реших да го покажа.
По същество процедурата е първо да де махнат старите и провиснали въжета, после върху рамката се опъва основа от ново въже и след това се плете същинската плетка (в случая с друг вид въже).

Скрит текст:

# 234
  • София
Ооо, супер е станало, браво!

# 235
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тези дни се занимавах е едно по-интересно преправяне на стар стол и реших да го покажа.
По същество процедурата е първо да де махнат старите и провиснали въжета, после върху рамката се опъва основа от ново въже и след това се плете същинската плетка (в случая с друг вид въже).

Скрит текст:

Уау! Абсолютен разкош. Поздравления!

# 236
Жестоко, като заводски е Grinning

# 237
Стана ми много смешно. Това е точно коментарът, който би направила майка ми. Joy Heart
Тя хем ми се възхищава (да не говорим колко неща правя за тях с баща ми и са доволни), хем ми се подиграва "с този твой перфекционизъм" или "като заводски е". Simple Smile)))))

В момента съм подхванала един друг стол. По поръчка на съседката, която стана свидетел на еволюцията на предишния. Слава Богу, много по-малък, стандартен рустик стол със сламена седалка. Въпросът е, че съседката има ресторант и каза, че ако стане готин, в ресторанта си има цял склад с разплетени сламени столове. Simple Smile))

Скрит текст:

# 238
Ох, ами и аз съм перфекционист и вложих точно смисъла, че е перфектно изпълнен като че да е от механизирано производство Simple Smile)))

# 239
Снимките на стола ги гледах дълго, дълго, дълго. Мисля, че по-голям комплимент не мога да направя Blush страхотно си го направила.

Общи условия

Активация на акаунт