Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 836
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Бихте ли ми препоръчали марка на безцветен лак с гланц .?
И аз търся такъв, за освежаване на едни столове....

# 241
  • София
Сократес - има и мат и гланц. Разгледайте им продуктите.

# 242
Ако някой иска да си направи такива чудни столове като на Barbabeau имам два които мога да ги подаря. Водят се офис столове, сега са с кожа, но е почнала да се рони. При интерес ще пратя снимки като се прибера. За гр. Варна е предложението ми, не ми се занимава да ги пращам по куриер.

# 243
Ще проверя за лака , че отдавна търся безцветен гланц а не ми се купува ако взема грешен и не ми влезе в употреба.

Стола наистина е станал като нов , идеален е . Дайте идея тогава как може да се направи подобен , но със заоблена облегалка . Моите така ги купих , но бяха оплетени с кабел и се скъса .

Сега имам друга дилема имам един шкаф около 1 м широк и 1 м някъде висок с 4 чекмеджета . Чекмеджетата отпред има някакви орнаменти много красиви с какво мога да ги мина от горе самите орнаменти със някаква паска по - скоро . След това да го боядисам заедно  орнаментите и съвсем леко да мина отгоре орнаментите . Ще изкиска или боядисам на ново дръжките . Другата ми дилема за шкафа е дали мога да сложа и как да сложа тия профили за да могат да се плъзгат шкафовете ? Освен да ги скъся някак си . Шкафа е много готин и не ми се хвърля , а и е стабилен .

# 244
Миналата седмица най-сетне намерих време да освежа входната ни врата - шпакловах някои неравности отстрани + боядисване + още един перваз. Правихме я някога по поръчка, метална с изолация и т.н., върши работа и не виждам смисъл да я сменяме, но се позахаби визуално. Малко е на парче работата, планирам да пребоядисам цялата площадка, но засега за толкова имах сили.

Преди
Скрит текст:

Сега
Скрит текст:

Някой да е шлайфал сам врачански камък? Дайте акъл за прага. Явно не е импрегниран, когато е монтиран и нищо не помага за почистване, стои ужасно.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 12:40 от Не се сърди, човече

# 245
Обаче вратата и стените са супер!

# 246

Някой да е шлайфал сам врачански камък? Дайте акъл за прага. Явно не е импрегниран, когато е монтиран и нищо не помага за почистване, стои ужасно.

Супер е станала вратата!

За шлайфането - излизат в нет-а много резултати за "диамантен диск за шлайфане/полиране на камък". Не са особено скъпи, така че може да се пробваш. Майстор да дойде за един праг- едва ли.

# 247
  • София
Той ако беше инпрегниран вероятно нямаше да имаш проблем с почистването, предполагам си пробвала с препарат за камък?
Иначе не врачански, някакъв мрамор шлайфах.... Пръскаш с пулверизатор с вода и шлайфаш, подърржаш мокричко, почваш от по-груба шкурка и дигаш до... Където ти хареса... Накрая импрегнираш и поддържаш импрегнирането. Но е доста мръсна работа, имай предвид.

Вратата е станала супер.

# 248
Браво, Човече! Красота! Много стилно е станало!

# 249
  • София
Здравейте
моля за препоръка с каква боя да освежа старите но здрави вратички на кухненските шкафове на вилата.
Искам да са бели.
Каква боя да взема, която да покрива добре, да съхне бързо и да е издръжлива

# 250
  • София
Виж боите на Димотика . Много препоръчвани са тук. Аз боядисвах врати на един гардероб и съм доволна.

# 251
  • София
Благодаря за отговора
Разгледах в сайта който споделихте, но няма бял мат в наличност.
Сатен- много ли е лъскав, ако някой го е ползвал?
Някой купувал ли е тази боя от физически магазини?

# 252
  • София
Има я по строителните хипермаркети.

# 253
  • София
Благодаря- ще потърся.

# 254
Аз ползвам сатен, има много приятен, съвсем лек блясък. Последния път взех бял мат за едни прозорци и по не ми хареса, така че ще си продължа със сатен.

Общи условия

Активация на акаунт