Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
mariat ,колко е качествена ще видя с времето . Засега констатирам само ,че се нанася лесно и не  мирише .Хубаво еластична е и като изсъхне,стяга без да личат четки и валяци .Цветът,  и в двата случая при мен ,  отговаря на каталога - цветовата гама е като при латекс .
Vitex Aquavit Eco е боята   . Има я във всички големи вериги ,които тонират . Аз взех мат ,има и сатен ,  и гланц .Грундът към боята е Velatura Eco .

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 08:59 от nelina_london

# 316
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Посъветваха ме в съседната тема да преправя мебелите си в бяло. Имам този гардероб. Търся бюджетно и не много време и усилия отнемащо ни негово боядисване - т.е. при възможност без сваляне на лак, шкурене. Евентуално грунд и боя. Ако е мисия изпълнима приемам припоръки и за двете.
Гардеробът -
Скрит текст:

# 317
  • София
Добре е първо да обезмаслите повърхността с някакъв универсален обезмаслител (тип Meglio). После все пак да минете с шкурка (може и на ръка), за да матирате старото покритие и да има по-добро сцепление с грунда и боята. И накрая да си изберете боя (няколко поста по-назад има положителни отзиви за марка, може и друга, разбира се). Бял грунд преди боята е също желателно, но не и задължително да сложите. Може и същата марка, може и друга. Аз съм ползвала на Сократес. ОК е.
Ако решите, можете да експериментирате и с различен от бялото  цвят, стига интериорът да го позволява.

# 318
От акрилната боя на Сократес съм доволна. Взех сатен - нито е мат, нито е с блясък. Добра покривност, бързо съхне, миризма няма.

# 319
  • София
Знае ли някой какви са пантите за този вид чекмедже
Искам да си сътворя такава, но как да си купя

# 320
  • София
Майсторът ми каза: " Каквато и да е панта и амортисьор"

# 321
  • Варна
Изглежда много файско, но помисли искаш ли наистина да затваряш в шкаф мокри гъби и шванти с риск да мухлясат.

# 322
  • Разпиляна във въображението
Добре е първо да обезмаслите повърхността с някакъв универсален обезмаслител (тип Meglio). После все пак да минете с шкурка (може и на ръка), за да матирате старото покритие и да има по-добро сцепление с грунда и боята. И накрая да си изберете боя (няколко поста по-назад има положителни отзиви за марка, може и друга, разбира се). Бял грунд преди боята е също желателно, но не и задължително да сложите. Може и същата марка, може и друга. Аз съм ползвала на Сократес. ОК е.
Ако решите, можете да експериментирате и с различен от бялото  цвят, стига интериорът да го позволява.

Всичко е подготвено за следващата седмица - грунд, боя, валяци. Колежка ми даде шлайф машина. Мисля да се възползваме от възможността да сменим пантите. Ще се "похваля" с резултата. Дано да е наистина хвалба. А вие няма да сте много строги Simple Smile

# 323
Тези социалистически гардероби, вградени в коридорите най-често, са доста здрави откъм плоскостите. Пантите могат да се подновят. Визията също може да се промени с боядисване.
Според мен, като свалите вратите (така и така ще сменяте пантите), почистете хубаво с обезмаслител, след това не е нужно да се престаравате с шкуренето с машината, само лекичко с по-фина шкурка, за да свалите някакви остатъци от лак или захабяване. Пак се почиства, много старателно, от праха от шкуренето, и действайте. Важно е да се спазва технологията откъм търпение за съхнене между отделните ръце и окончателно изсъхване на съответната боя. Спазвайте си инструкциите за боята. И резултатът ще е повече от добър.
Ще чакам и аз снимка на положението "след"!

# 324
  • София
Изглежда много файско, но помисли искаш ли наистина да затваряш в шкаф мокри гъби и шванти с риск да мухлясат.
И аз за това се замислих и вероятно там ще държа кърпи , гъби и телчета, които рядко се ползват или резервни. И със сигурност ще се прибират сухи.

# 325
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Всичко е подготвено за следващата седмица - грунд, боя, валяци. Колежка ми даде шлайф машина. Мисля да се възползваме от възможността да сменим пантите. Ще се "похваля" с резултата. Дано да е наистина хвалба. А вие няма да сте много строги Simple Smile

Тези соц гардероби, доколкото помня са от талашитени плоскости, а не от дърво. Ако е така, аз не бих ползвала шлайф машина.

# 326
Скрит текст:
Ако решите, можете да експериментирате и с различен от бялото  цвят, стига интериорът да го позволява.

Тези соц гардероби, доколкото помня са от талашитени плоскости, а не от дърво. Ако е така, аз не бих ползвала шлайф машина.
Фурнирът е естествен/дървен и като се изшкури си е "голо" дърво.

# 327
  • София
Дори и да не сваля лака до голо е хубаво леко да го надере.

# 328
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Имах предвид, че фурнирът е тънък, да не се престарае с машината.

# 329
Имах предвид, че фурнирът е тънък, да не се престарае с машината.
Едва ли, това е до майсторлък, но както е писала Angel_Dust, да се получи грапавост на повърхността за да има по добро сцепление с боята/лака.

Общи условия

Активация на акаунт