Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 829
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Разпиляна във въображението
Ще внимаваме.

# 331
Изглежда много файско, но помисли искаш ли наистина да затваряш в шкаф мокри гъби и шванти с риск да мухлясат.
И аз за това се замислих и вероятно там ще държа кърпи , гъби и телчета, които рядко се ползват или резервни. И със сигурност ще се прибират сухи.
Странни са ми и на мен такива отделения. Ти хубаво казваш ще се прибират сухи, но ако са такива които все пак се ползват... значи пак ще стоят извън него докато изсъхнат напълно. Т.е. трябва да си имат място пак. За резервни поне на мен ми е все тая къде са, не е нужно да са ми в ръцете защото те реално не са влезли в употреба още. Като влязат, ще стоят на мястото където са текущите.
Иначе на снимки изглежда добре, действително. Прибраничко, да не са по мивката... обаче недоизмислено точно за гъби и попивателни. Ако имам такова нещо вече налично, доста вероятно да се опитам да го преназнача за нещо друго. Съответно и евентуална подмяна на това като кутия от вътрешната страна, ако има по-подходящ вариант за намисленото, ако може и да побира повече - още по-добре.

# 332
Аз си държа гъбите в шкафа за чинии над мивката. Той няма дъно, отдолу има една подвижна тавичка, но тя не е от край до край и въздухът циркулира.
В Италия мисля, че всички кухни са направени така или поне тези, в които аз съм влизала и виждала отворени шкафове. Simple Smile)) Разпространено и работещо решение е.

# 333
  • Варна
Имах такъв шкаф в една квартира. Има своите педимства като например вентилацията, и че визуално ти е скрит сушилникът, но за мен недостатък беше, че като прибирам мокрите чинии на такова високо ниво, винаги течеше вода по лактите ми.
Виждала съм такива шкафове и монтирани директно върху плота, но пък така се губи ценна работна площ, която лично на мен никога не ми стига.

# 334
  • пустинята Гоби
Ако чиниите се мият в миялна, не тече нищо. То вярно, че тогава шкаф за гъбата е излишен, но аз въпреки че не мия почти нищо на ръка, имам гъбичка и веро.

# 335
  • Варна
Значи няма нужда от сушилник, могат да се прибират в нормален, плътно затворен шкаф.

# 336
  • София
В интериорната тема май ги обсъждахме скоро, сушилник в шкафа. На мен чисто организационно са ми много удобни, но докато на къщата нямах миялна и мокри съм прибирала, нямам спомен да ми е текло нещо по лактите чак и да ме е дразнело... Но към момента просто си редя най-ползваните неща там и ми е мн пригледно и приятно за ползване.
В апартамента имаме икейския вариант, който при чиниите по средата има малко равно, за купи за салати ми е супер и него мн си го харесам.
Иначе една гъба винаги си е нужна в къщата, колкото и да имаш миялна все може да ти се случи да имаш нещо дребно за изплакване и бързо ползване.

Като цяло аз предпочитам такъв вариант за съхранение на препарати, гъбички и тн

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 16:28 от Angel_Dust

# 337
  • пустинята Гоби
Разговорът тръгна от гъбата и верото, не от сушилника. Макар и малко на брой, все се намират неща, които трябва да се мият на ръка, така че гъба и веро си трябват.

# 338

Тези соц гардероби, доколкото помня са от талашитени плоскости, а не от дърво.

Фурнирът е естествен/дървен и като се изшкури си е "голо" дърво.

Талашит, т.е. ПДЧ по сегашному, с дървен фурнир. Колкото е по-стар талашитът, т.е. ПДЧ-то, толкова по-здраво е.
Аз, като боядисвах бюро отпреди 15-ина години купувано, покритието на ПДЧ-то, ламинирано ли е, не знам, нещо такова, на няколко места се беше отлепило. А  самото ПДЧ - рехаво до безкрай. Фурнирът по старите талашитени вградени гардероби рядко се случва да се е отлепил. Не че няма такива случаи - влага, мухъл, някакви зверски удари, но масово си е здрав. Просто вече е грозен за сегашния вкус - едно кафеникаво-червеникаво, пък и време е минало и се е позацапал. Но самото ПДЧ/талашит, си е добре пресовано и здраво. Обикновено пантите се скапват, социалистическите изхвърлящи панти определено не са връх на сладоледа. Сега има много качествени изхвърлящи панти. Ако пък е с обикновени панти, понякога изпускат винтовете, но това лесно се оправя. Както и самата панта лесно се сменя.

# 339
Като цяло аз предпочитам такъв вариант за съхранение на препарати, гъбички и тн
Скрит текст:

От къде си ги купила? С какво наименование ги търсиш?

# 340
  • София
Не съм ги купила, понеже не мога да намеря моят размер, все см два са по-големи... Най-вероятно за мен ще трябва някой diy да си спретнем, понеже половината ми шкаф е зает с кофа за боклук.

https://www.aliexpress.com/item/1005006974472969.html?spm=a2g0n. … 6c38daUuvvcT&mp=1 иначе ето, излизат под обявата и други подобни.

# 341
Аз си направих рафтчета в шкафа под мивката с подръчни налични материали, бързо и евтино, и удобно

# 342
  • Разпиляна във въображението
Свалихме вратичките, махнахме пантите, изшкурихме внимателно. Дотук добре. Днес продължаваме. Обаче взех, че свалих и старите столове с мисълта да ги мина с препарат, да изшкуря и те с бяла боя. ММ се захвана с тях и това е полурезултата, защото има части, които трябва да се дооправят - трудно достъпните и може би ще трябва с шкурка, макар да не мисля, че ще се получи този резултат. И тук идва чуденката ми - сякаш не искам да ги боядисвам, хареса ми дървото.
Ето след

Дали да не ги оставя така и отгоре да ги мина само с някакъв лак? Имам остатък от Осмо. Или да им туря бялата боя? Или една част да е дърво, друга с бяла боя, за да ги вържа с масата?

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 12:25 от Miriel

# 343
Бих ги оставила така, хубави са. Ако дървесината жълтее спрямо тази на масата, вземи лак или масло със съвсем малък процент бял пигмент. Т.е. прозрачно с бял оттенък, ще ги избели малко и може да се вържат идеално.

# 344
  • София
Хубави са, тегли им един лак и готово.

Общи условия

Активация на акаунт