Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 812
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
И аз не бих боядисала столовете, а само бих ги лакирала с лак с подходящ нюанс.

# 346
Ако има повече от два дървени декора в стаята бих боядисала столовете бели, за да се доближат до масата. На мен лично не ми харесва шарения, било то и във формата на дървесни видове.

# 347
На мен много ми харесват така. Може само лак.

# 348
  • София
Нали тук пишете за боя силно разтворена с вода и нанасяне като байц, според мен с бяла така, може да се получат столовете мн подобни на масата, но трябва да се тества

# 349
Ако успее да ги докара същия нюанс като дървото на масата, ще е супер. Но за това не знам какви са гаранциите. А ако ще стоят до тази маса... може и да дразнят ако станат с различен оттенък. В момента поне на мен както ги виждам снимките ми изглеждат доста различно, едното по-жълт оттенък а другото по-сивкав, кой знае на живо как са.
Иначе самостоятелно действително си изглеждат много добре на голо дърво.

# 350
Ако толкова се разминат масата и столовете по цвят, покривките скриват и това. Масата е трапезна така или иначе, значи ще е почти все с покривка. 

# 351
Да, точно така е. Аз чак държах фладерът на допълнителната ми маса да е продължение на този от основната, а като метна отгоре покривката нищо не се вижда😆

# 352
Да, точно така е. Аз чак държах фладерът на допълнителната ми маса да е продължение на този от основната, а като метна отгоре покривката нищо не се вижда😆
При мен цвета на масите и столовете ( в селската къща са 4 различни комплекта, че ми омръзват и все намирам някои още по-хубави от предишните Simple Smile) си хармонират, но и масите са все с покривки, така че малка разлика не я намирам за фатална, дори и да я имаше.

# 353
  • София
Не точно за мебел, но да питам, имам една тенджера, искам да я боядисам, но е със сажди от огън, трябва ли първо хубаво да я изчистя напълно или може грунд и боя?
Скрит текст:

Искам да я ползвам, че е голяма като повдигната леха/саксия...

# 354
За тази цел бих боядисвала направо - бих ползвала боите 3 в 1 - ще е изложена на атмосферни условия.

# 355
  • София
Супер, мерси.

# 356
Моля за мнение с каква боя да се работи подобен комод:

Няма да имам нито време, нито нерви за подобно детайлно изпълнение, но, ползвайки идеята ще се наслагва боя, а следва и със смесване (лично) да се получат цветове и нюанси. Дали с тебеширена боя и оцветители за латекс би станало? С оглед натрупването на цветове да се грундира ли предварително. Боя се да не стане много напластено и да започне да се бели.

# 357
  • София
Не се надлагва, боядисват се по отделно със съответните цветове. Може да си забъркаш/купиш няколко основни цвята и от тях вече да смесваш за останалите.
Боя за дърво, тебеширена или не.. По-точно не, сигурно.

# 358
Аз мисля, че това може да е декупаж, само че не е на обичайните шаби шик рози.

# 359
  • София
Гледала съм ги такъв тип скринове слагат снимка детайл и се вижда боята.

Общи условия

Активация на акаунт