Модни консултации - 76

• 71 670
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
И аз на 30 не бях в най-добрата си форма по ред причини.Сега съм на 47 и съм топ, по моите разбирания, без да се хваля.Така че всичко е временно и обратимо, въпросът е човек да е здрав- физически и ментално.
Мило майче, децата ще
пораснат много бързо и ще се чувстваш много по-добре.Кураж и прегръдки!😍

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 16:07 от ДХ3

# 676
Ма защо ги пишете такива? Грим и дрехи няма да прикрият нищо, само ще влошат работата.
Поне разходка, 10 мин гимнастика дневно и лягане вечер с децата.

# 677
Разходката на открито може да бъде много лежерна, къса, спорадична, както и в бързо темпо, с повишаване на пулса, редовна, тонизираща и способстваща за подобряване и на кардиото и на кръвообращението и на издръжливостта. Та да не подценяваме "разходката на открито" и да не привеждаме всички разходки под общ знаменател.

PS Ходила съм с часове и съм си теглила 2-те деца в трейлър, закачен за колелото ми с години наред, защото сме си ги гледали съвсем сами (ММ ми помага много, но той и пътува много по цял свят). Една майка трябва да приоритизира почивката си и движението за тонус, иначе не се оцелява. 4 години ставах по 3-4 пъти на нощ, бях зомби, не човек. Заспивала съм на волана с децата в колата от умора!

PS Показвам какво е трейлър - за бебета не е разрешен, но аз слагах целият кар сийт с бебето до кака му и теглех и двамата по местните баири. Бутане на количка с две деца по баира също е много, ама много добър спорт, дори и да не е олимпийски Wink

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 17:14 от Agent Provocateur

# 678
Харпи, обичам те!❤ Чудесни думи.Мога да покажа снимки как изглеждах аз на 32г ,след второ раждане, гледаща и другото дете.Всяко раждане и последващ
период ми действаха като бустър да стана плондер.Нито движение, нито хранене помагаха.Явно стресът от недоспиване и умора, действаше на тялото ми, ходех дебеланка доста време.Нямах наистина сила да правя повече от разходки по цял ден навън, сама съм си ги гледала.Отглеждането не е само да са сити и облечени, трябва и прекарано време с тези деца.Така че всяка жена по различен начин успява да се справи.
Както казах, важно е майката да е здрава, спокойна максимално и да намери начин да се чувства добре между задълженията си.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 11:14 от ДХ3

# 679
  • Поморие
Спортът не е задължителен, но дава самочувствие, самоувереност.
Изобщо движението, здравословното хранене и почивката дават много по-голямо отражение за добра външност, вместо дрехи, козметика и т.н.
И мен ме изненада това със състаряването на тази възраст. Представям си след 20 години как ще звучи дамата. Sad
Благодаря за подкрепата и съветите на всички отговорили на поста ми! Относно спорта - не ми остава време за нищо друго освен за краткотрайни упражнения, но засега поне с фигурата нямам проблем. Старая се да се разхождам много с децата и да, това ободрява. Относно грима - използвам коректор, защото сенките под очите се очертава да са вечни 😵‍💫, също и малко фон дьо тен с бронзов оттенък и хайлайтър на скулите. За очите - очна линия, спирала и черен молив за очертание. Почиствам кожата с мицеларна вода или измиващ гел.  Но не знам дали има връщане назад с това изостряне на самото изражение, изчезването на момичешката нежност и излъчване. От една година, откакто почнаха да никнат зъби на първото дете не съм спала и една нощ непрекъснато, без преувеличение. А когато децата станаха две, за една нощ се събират около 5 до 10 ставания. Имам помощ от партньора и близките, но няма как да се размина с този етап от израстването на децата и явно няма как и да не остави физически и емоционални следи. Сутрин като стана сякаш ме гледа от огледалото 40+ годишна жена със сивкав тен, тъмнеещи сенки под очите, изтощена коса и нула живец. Наистина много искам да си върна младежкото излъчване. Пускам дълга коса, но изобщо не расте бързо, а като гледам масово младите жени поддържат много дълги коси. Виждам, че са актуални и комбинациите потник с къси панталони, но повече си падам по по-официалния стил - рокли в тъмносини, лилави, синьозелени, черни цветове. С моя вид, една грешка в аутфита ме изстрелва в по-висока възрастова група. Роклите вече не са толкова актуални и често прибягвам до градския стил, в който виждам младите момичета. Отива ми, но понякога ми се иска и нещо по-официално за вечерна разходка например.. Моя извод е, че до 25г. всичко ни отива и младеем, но след това, особено и появят ли се семейните грижи и отговорности, сякаш се превръщаме за секунди в по-старите си версии и процесът ми изглежда трудно обратим. Но за мен е характерно това, че каквото и да става никога няма да изглеждам неподдържана. Прекалено много обиди на тема външен вид съм изтърпяла през живота си и никога няма да съм доволна от себе си, но и няма дам повод на хората отново да потъпкват самочувствието и достойнството ми. Дори сега имам чувството, че ме гледат с отвращение, даже и когато изглеждам най-добре, доколкото ми позволяват скромните възможности, така, че и психологическия аспект играе голяма роля при мен, признавам. Имам чувството, че всички си мислят "леле, колко е грозна тая", дори и когато съм направила всичко за да изглеждам добре и откъм грим и облекло.
И аз на 30 не бях в най-добрата си форма по ред причини.Сега съм на 47 и съм топ, по моите разбирания, без да се хваля.Така че всичко е временно и обратимо, въпросът е човек да е здрав- физически и ментално.
Мило майче, децата ще
пораснат много бързо и ще се чувстваш много по-добре.Кураж и прегръдки!😍
Благодаря Ви за милите думи!

# 680
  • София
Явно трябва да поработиш не толкова над външността си, колкото над самочувствието и това да се чувстваш добре в кожата си.
Наслаждавай се на младостта и на майчинството си.
Това ти го казва жена на 50 с 5 деца, вкл.внуче, като най-малкото ми дете след седмица става на 2 г. И вярвай ми, но вътрешната нагласа е това, което първо влияе на външността. И спри да мислиш за възрастта, защото тя е относителна, когато имаш самочувствие и огън в очите.

# 681
Всичките Ви проблеми идват от това чувство- какво си мислят другите.
Докато не го превъзмогнете и поработите върху самооценката си, нищо няма да се промени.
Искам и аз с този си акъл да съм пак на 30, ама не става.😀

# 682
theblondeambition, при мен имаше проблем с косата, когато имах дефицит на желязо и витамин Д. Можеш да си пуснех изследвания, да видиш при теб как са.  Когато наваксах и косата ми стана хубава. Друго, което ми помогна за косата са колаген, биотин и хиалуронова киселина. Разбирам те за искането на дълга коса. Според мен е по-красиво с къса, но здрава коса. Разбира се, за себе си ти ще си решиш. За черните кръгове, може да опиташ околоочен крем с кофеин. И най-важното, винаги, когато можеш, да легнеш да поспиш. Според мен в момента съня ти е с приоритет пред всякакви домакински задължения.

# 683
  • Поморие
Явно трябва да поработиш не толкова над външността си, колкото над самочувствието и това да се чувстваш добре в кожата си.
Наслаждавай се на младостта и на майчинството си.
Това ти го казва жена на 50 с 5 деца, вкл.внуче, като най-малкото ми дете след седмица става на 2 г. И вярвай ми, но вътрешната нагласа е това, което първо влияе на външността. И спри да мислиш за възрастта, защото тя е относителна, когато имаш самочувствие и огън в очите.
Права сте, майчинството, дори и с предизвикателствата си е един от най-хубавите периоди в живота на жената. И осъзнавам, че трябва да си върна самочувствието, уважението към собственото ми тяло и позитивизма. Работя върху това.
theblondeambition, при мен имаше проблем с косата, когато имах дефицит на желязо и витамин Д. Можеш да си пуснех изследвания, да видиш при теб как са.  Когато наваксах и косата ми стана хубава. Друго, което ми помогна за косата са колаген, биотин и хиалуронова киселина. Разбирам те за искането на дълга коса. Според мен е по-красиво с къса, но здрава коса. Разбира се, за себе си ти ще си решиш. За черните кръгове, може да опиташ околоочен крем с кофеин. И най-важното, винаги, когато можеш, да легнеш да поспиш. Според мен в момента съня ти е с приоритет пред всякакви домакински задължения.
Изследвала съм се и имам проблем с хемоглобина, особено след бременностите. Старая се да лягам в момента, в който приспя децата, дори и да е девет и половина вечерта, което е страшно рано за мен, заспивам почти веднага, но многократните събуждания ми пречат да се заредя с енергия.

# 684
Ниския хемоглобин всъщност те кара да си все изморена и да се чувстваш, че не можеш да си починеш пълноценно. И такъв проблем съм имала. Лягам си в 11 вечерта и се събуждам на другия ден в 12 на обяд, ужасно изморена. Бях стигнала до момент да не чувам алармата за работа. И слава богу, че прекия ми ръководител беше разбран, иначе и безработна можеше да остана. Тогава дори не съм осъзнавала, че трябва да търся причина. Според мен си обърни сериозно внимание на здравето.

# 685
theblondeambition,
Може би си перфекционист или прекалено самокритична, но едно е сигурно - търсят ли се начини, намират се и решения.
Много хора се приютяват в удобното убежище на оправдания и извинения.
Щом харесваш рокли и щом имаш хубава фигура - наблегни на тях. С интересни обувки/сандали и бижута, визията може да се обогати, промени и да е още по-женствена.
А и винаги можеш да разчиташ на проста бяла тениска, дънки и спортни обувки за свеж вид. Младежко и лежерно.

# 686
аз знам, че повечето искат да са вечно млади...
но, младежкото си е до време
после става гротексно
потребителката не е нито момиче, нито зряла- за мен от там идва лутането й
трябва да се живее пълноценно, и да имаме разбирането  за всяка възраст
майчинството е толкова красив период- посветен на децата
не, не трябва да се занемарява жената, но да търси да изглежда както преди- също е грешно
би трябвало да осъзнава и промяната в чертите, и в погледа, и в осанката...

# 687
  • София
Да, маркер за добро приземено самочувствие е приемането на годините с достойнство. Всяка възраст и етап има своя чар и предимства.

# 688
  • Пловдив
Аз не спортувам, никога не съм спортувала и това със сигурност не ми дава тонус.
Виж да шпоря като дива коза из балкана е друго нещо 🤣

Човек трябва за себе си да прави нещата преди всичко, да има някаква яснота. Ако е заради околните никога няма да е удовлетворен.
Аз лично излизах ли навън, задължително се гримирах, не избягах от рутината си /серуми, кремове, маски за лице и т.н/, купувах си дрешки/обувки. Максимално спях с детето, четях книжки. Всичко вкъщи можеше да почака. Уикендите задължително бягахме на разходки извън града. След катж навърши годиника го записах на ясла, върнах се на работа и така.
Сега чакам второто, изобщо не се вайкам за нищо. Снощи по нощите съм си оправила маникюра, днес съм на фризьор, само му повтарям още малко да постои в корема, да си свърша плануваните неща 🤣 помощта ми от близките за баткото е да  го гледат като е болен, като ходим на театър и подобни. Това за семейството ми е огромна помощ и съм адски благодарна.

Като излезеш с таткото и бебето сложи си по-елегантната рокля, удобната обувка и си отделете време за вас.

# 689
Това състаряване и умора са временни и обратими. Ще пораснат бързо децата. Аз съм заспивала на маса в кафе седнала. Пий желязо и витамини. Слагай слънцезащита, гланц за устни и  спирала,като излизаш за самочувствие.
И виж да си извоюваш време за себе си, да оставиш децата на някоя баба и да отделиш час или два за фризьор и маникюр.

Общи условия

Активация на акаунт