Египет /Тема 16/

• 56 880
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,
избрахме дата за началото на септември за  Шарм Ел Шейх.
Притеснява ме факта, че е с една идея по-топло и може да няма желаещи за тези дати. В последният момент да не се окаже провалено пътуване Simple Smile  Някой пътувал ли е първата седмица на септември ?
Може ли мнения и за тези два хотела GRAND OASIS RESORT и SHARM CLUB BEACH RESORT
Благодаря!

# 706
В коя агенция гледате за септември?

# 707
В коя агенция гледате за септември?

Разглеждах при Алиса турс , мисля, че програмата е на Емералд.

# 708
VanqB, пътувахме до Хургада точно първата седмица на септември тази година с Емералд. Времето е адски топло, надхвърля 40 градуса и ако планирате екскурзии, освен плаж е много тежко. Туристи от България има много, няма да отменят пътуването, единствено си преценете температурите. Ние като резервирахме всички полети бяха пълни и дори за някои от хотелите нямаше места, така че и август и септември си пътуват до Египет туристи.

# 709
Ние решихме само екскурзия без плаж в Египет догодина, може ли да препоръчате програма, която не е някаква тежка хиляда дни и от сутрин до вечер обекти и пътуване с автобус?
С влака ми се струва мизерно и тежко. Sad 😞

# 710
  • Sofia
Виж на Онекс Круиза по Нил с вътрешен полет е.
https://www.onextour.bg/tour/kruiz-po-reka-nil-ot-kairo-spolet-otsofiq-25

# 711
Аз бях по тази програма от 23.11. до 30.11. Супер беше, не е изморителна, а ми се искаше още да има.

# 712
Благодаря, а корабът чист ли е ? Четох в темата за круизите, че трудно се спи, защото е шумно.
7 дни даже е много за екскурзия, предпочитам нещо за 5 максимум нощувки - Кайро, Асуан и най-вече Александрия.
Решихме, че нито можем да плуваме, още по-малко ще се гмуркаме и ни е страх от акули, но искаме да видим нещо от Египет без да се претрепваме от път, защото тази година направих екскурзия 6 дни подред ставане рано, тръгване и по цял ден обекти докато ти се завие свят, едвам имаш време да хапнеш, лягаш и пак наново... и повече не искам подобни екскурзии никога повече, нито толкова дълги.

# 713
  • Beyond the Frontiers
Ако смятате, че септември ще е горещо на брега, не виждам смисъл да се взима круиз. Там сте във вътрешността на страната. Температура над 40 градуса гарантирано.

Обръщам внимание, че в Египет е сухо и температурата се усеща доста по-различно.
По крайбрежието има постоянен бриз.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 21:42 от Galactic Voyager

# 714
  • Sofia
Е, това е оптималния вариант. Включените в програмата екскурзии са до обяд, допълнителните след това. Избираш какво искаш. Може след обяд да си мръхтиш край басейна на кораба. Позната беше скоро и каза, че няма забележки към кораба. Плуване ще имаме последния ден в Хургада, по-скоро гмуркане. Ние решихме, че друг път сигурно няма да отидем до там и букнахме всичко, включително и балона, но вие може да го карате по-спокойно. За априлската ваканция ще сме там. Съзнавам, че малко се предОбрихме с екскурзиите, но не искам нищо да пропусна. Друг път ще отидем само за плаж, ако ни хареса. Но момчетата са държеливи, а и мисля, че на всички ще ни е интересно. Евентуално последния ден можем да пропуснем всичко и само да плажуваме. Ще решим на място. Иначе има и някакви по-кратки програми с Кайро и Александрия, но без круиз. Разгледай ги.
Ако смятате, че септември ще е горещо на брега, не виждам смисъл да се взима круиз. Там сте във вътрешността на страната. Температура над 40 градуса гарантирано.

Обръщам внимание, че в Египет е сухо и температурата се усеща доста по-различно.
По-крайбрежието има постоянен бриз.

# 715
Привет
Някой пътувал ли е с фирма Triptotrip?

# 716
  • Beyond the Frontiers
Ама дамата пита за септември, вие коментирате април.
То иначе няма спор. С круиз е най-удобно.
Обикновено Светлана води круизните групи на Онекс. На мен лично много ми допадна като човек.

Привет
Някой пътувал ли е с фирма Triptotrip?
Агент са. Т.е. програмите не са техни. Аз лично не съм ги чувала. Но пък всеки тръгва от някъде....Ако ви консултират коректно и си познават програмите и хотелите, няма причини за притеснения. Иначе може да ги проверите на сайта на министерството на туризма в списъка за туристически агенции.

# 717
  • Sofia
Галактик, едната дама пита за Септември, другата за екскурзия. Аз отговарям на Таня за екскурзията. Вървим си с нея по сходни маршрути - Тунис, Кападокия, сега Египет е на дневен ред.

# 718
Здравейте! Нахлувам в темата с притеснения.
Набързо резервирахме за Коледните празници почивка в Hurgada long beach resort.
И колкото повече наближава, толкова се и притеснявам. Притеснявам се да не им е скучно на тинейджърите, защото за плаж май няма да е подходящо. Единствено пирамидите ще посетим-на отиване кацаме в Кайро и са планирани за тогава. Разбрах, че в хотелите идват представители на различни агенции и предлагат екскурзии. Какво според вас е задължително да видим? Като цяло настройката ни е за почивка и няма да си даваме зор да запълваме дните от до...
Ще ми бъдат полезни всякакви препоръки и отзиви.
Благодаря предварително🌹

# 719
  • Beyond the Frontiers
Галактик, едната дама пита за Септември, другата за екскурзия. Аз отговарям на Таня за екскурзията. Вървим си с нея по сходни маршрути - Тунис, Кападокия, сега Египет е на дневен ред.
Ааа...извинявам се. Нещо ми се омешаха явно нещата.

Между другото Абакс и Бохемия имат доста интересни обиколно програми. Подходящи за хора посещавали Египет, които искат нещо по-различно. Набляга се на северен Египет.

Общи условия

Активация на акаунт