Сицилия - 5

• 43 665
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Не съм чела каква ви е по принцип програмата без лошо време, но ние в подобни ситуации планираме деня сутрин, като видим времето. Колко е зле. Ако вали в Таормина, тръгваме към Сиракуза /или обратно/. Не е сезон и може да се реагира в последния момент за билети. Тази тактика ни е спасяване многократно.
Но си бъдете подготвени и за дъжд.

# 526
Програмата беше 1 ден Етна, 1 ден Сиракуза и Ното, 1 ден Катания (в деня на пристигането), 1 ден Таормина и 1 ден Долината на храмовете ориентировъчно, но не съм взимала никакви билети още за нищо. Ще пътуваме с кола.

# 527
  • Пловдив
Още по-изпълнимо, щом сте с кола. Очевидно за Етна ще трябва да издебнете най-хубавия ден

# 528
Някой случайно да е ползвал фликсбус от Катания до Сиракуза. Дава ми добра цена и часът ме устройва. Чудя се има ли недостатъци, които не виждам на първо четене.

# 529
  • София
Някой случайно да е ползвал фликсбус от Катания до Сиракуза. Дава ми добра цена и часът ме устройва. Чудя се има ли недостатъци, които не виждам на първо четене.
Точно между тези два града - не. Между други два - да. Но то каква разлика да има - автобус като автобус.
Имал съм случай да пристигне съвсем различен автобус от този, който беше показан на схемата и по която схема съм си избрал желаното място. Съвсем различна номерация на местата. По резервация примерно 12D, а в пристигналия автобус въобще няма седалки с буквен индекс, само цифри. И сядаш където е останало...
Фликс ми е крайна, крайна опция ако наистина е Много по-евтин или няма удобен влак или има, но то се реве от цената.
И последно имай предвид, че той ще идва от някъде вероятно далече и колкото е по-дълъг маршрута, толкова е по-вероятно да натрупа закъснение.
А, също имай предвид, че върху цената на билета начисляват 2 лева такса за резервация.

# 530
Безкрайно благодаря! Много полезно ми беше!

# 531
  • Хасково
Програмата беше 1 ден Етна, 1 ден Сиракуза и Ното, 1 ден Катания (в деня на пристигането), 1 ден Таормина и 1 ден Долината на храмовете ориентировъчно, но не съм взимала никакви билети още за нищо. Ще пътуваме с кола.
Археологическият музей в Сиракуза „Paolo Orsi”  може да посетите. Ние не влизаме, но срещнахме семейство с 6 годишно момченце, които споделиха че му е било изключително интересно там.

# 532
Мерси! То съвсем потоп го дават вече, така че всяка такава идея е добре дошла Simple Smile

# 533
След като Фликс бус ни зарязаха във Флоренция - автобуса тръгна 20 мин по-рано , ние бяхме там , но нямаше нито надписи , нито табели , шофьора викаше нещо на италиански , как да разберем че е нашия автобус? Да не казвам голяма дума , но го избягвам всячески . На отиване за Флоренция пък от Болоня тръгвахме , автобуса закъсня почти 5 часа . Естествено инфото на приложението казваше че ще дойде скоро и така половин ден .Накрая закъса по средата на пътя , и в крайна сметка за Флоренция имахме 4 часа , като навръщане пък избърза и тръгна по рано. Това го установих в приложението . Докато чакахме приложението даваше как автобуса пристига след еди колко си време , а когато стана време да е дошъл приложението даваше че вече е на път към Болоня .

# 534
Подобни са и моите чувства към Фликсбус, а наблюденията ми върху местния транспорт в Сицилия са, че беше съвсем добър и редовен (и страшно евтин), тъй че по-добре него си ползвайте.

Мерси! То съвсем потоп го дават вече, така че всяка такава идея е добре дошла Simple Smile
Не се притеснявайте чак толкова. Нас миналия септември ни валяха проливни дъждове в четири европейски държави (едната Италия беше). Вярно, че имахме кола, което е покрив все пак, но с изключение на деня на прибиране, когато наистина беше страшно на няколко места, потопите се редуваха с часове без валежи и дори слънце, позволяващо кратък плаж.
Вие също имате кола и ще се справите. Е, на Етна в дъжд няма да може да се качите, но за градски туризъм - музеи, църкви, храна Simple Smile

# 535
Мерси, Параход! И аз на това се надявам. Взех им дъждобрани, 2 чифта обувки и каквото, такова, ще търсим с колата сухи места Grinning

# 536
Потвърждавам за междуградския транспорт в Сицилия , точен , навреме , редовен , от Катания сме хващали за няколко други населени места .

# 537
Билети + спирките в Катания. Я виж дали се отваря линкът при теб.
https://www.interbus.it/travel-plan/solution.php?departure_stati … ttaglio_fermate_a
Не успявам да купя билети за отиване и връщане. В мен ли е проблемът? След като избера Катания- Таормина, няма опция за избор на Таормина - Катания...

# 538
  • София
Пробвам контролно - и при мен не става.
1. Най-лесно : Купи два отделни еднопосочни.
2. Смени устройството с което се опитваш да купиш. Някои сайтове на някои устройства принципно дефектират и не са пълноценни.

# 539
  • София
Да попитам за фериботите до Еолийските острови дали е добре предварително купуване/резервиране на билети? Или винаги ще качат няколко човека (без кола)? Става дума сега за април, непиков сезон. Дали някой е с опит?

Общи условия

Активация на акаунт