Сицилия - 5

• 42 560
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте, дами!
През септември ще пътувам сама до Сицилия (поне за сега така изглежда) и ще бъда в Катаня.
Какви съвети бихте дали, защото това ще е първото ми самостоятелно и самоорганизирано пътуване и се притеснявам.

# 721
Наслаждавай се!
   Какво по-конкретно те интересува?

# 722
Здравейте, дами!
През септември ще пътувам сама до Сицилия (поне за сега така изглежда) и ще бъда в Катаня.
Какви съвети бихте дали, защото това ще е първото ми самостоятелно и самоорганизирано пътуване и се притеснявам.
Мира, аз многократно съм пътувала сама - включително в Италия, и това са едни от най--хубавите ми пътешествия. Вярвам, че ще си изкараш чудесно.
Конкретно за Катаня не мога да дам препоръки, но не виждам причина организацията ти да е по-различна от тази с компания. Планираш си какво искаш да посетиш, правиш си маршрут и така. Внимаваш една идея повече за лични вещи, телефони, пари/карти и ако се притесняваш, гледаш да не обикаляш съвсем по малките часове на нощта.

# 723
Здравейте, дами!
Страхотно! Гледайте да си запазите място за спане на по-централно място. Ние бяхме до Виа Етнеа и ми се стори оживено ден и нощ. Но опасност не съм усетила никъде принципно.

# 724
Място за спане до Булселино също е добро , Виа Етнеа, Виа Джузепе Гарибалди, Виа Виторио Емануеле 2 . В Катания 1 ден - главната , ботаническа градина , парка, замъка, катедралите  .Всичко е на пешеходно разстояние. Друг ден Към Ачи Треза, Ачи Кастело - уникални гледки и каменни плажове , ако ви остане време Таормина е невероятна , пясъчен плаж в Наксос ако ви се плажува  . Ако имате още дни отидете до Сиракуза не е за изпускане - прекрасен град . Тези дестинации са наблизо, трансорта - редовен и уреден . До Етна не съм се качвала , но много туристи си правят посещение до там . Няма за какво да се притеснявате - има всичко . Опасност не съм срещала никога там .Разгледайте в интернет , според продължителноста на  вашия престой си организирайте какво ще посетите и видите.

# 725
Спане в историческия център, както и по-горе са описали.И задължително да има климатик. Пригответе се за жестока влага, вечер след 21.00 започва животът там. Аз лично съм по-впечатлена от Сиракуза, отколкото от Таормина.  За Етна, задължително туристически обувки и сериозни връхни дрехи. Почти навсякъде може да платиш с карта.
    Пътуването с автобуси е приятно и организирано.
   Питай , ако нещо конкретно те интересува.Аз също не усетих заплаха, но ние се движехме само в централните части. В Катания си заслужават Ботаническата градина, операта Масимо Белини ме впечатли изключително.
    В средата на юли ядяхме череши по 5 евро, вечер ги намаляваха на 2 евро.
   Изводът ми е , че Сицилия не е Италия и не е за всеки.Но е страхотна.

# 726
От къде да хвана автобус до Ачи Треза? Билети от къде се купуват? Какво интересно има до се види там? Благодаря!

# 727
Бърз преглед в Гугъл показва,че там са циклопските скали, свързани с легенди и от там имената на населените места. Може да стигнеш с автобус 534.Ако си близо до автогарата или би гарата провери с какъв автобус.

# 728
На Бурселино също има гишета за покупка на билети от там хващате буса , на мен ми се видя като градски транспорт стигащ до по близките села .Има начесто , там на място като питате всичко обясняват , не се притеснявайте от нищо , в Катания пак казвам транспорта е много уреден . Билетите бяха евтини.

# 729
Здравейте, аз да питам ползвалите рент а кар, ами резервирах кола с 5 места и ми пратиха ваучер, който трябва да разпечатам и представя при вземането и този ваучер освен, че е на български език, на него пише, че колата е с 4 места.🙄
Освен това искат и бордна карта, разпечатана, за връщането,(явно ги е страх хората да не си пръгнем с колата😁 или не знам какво, но ме задължава да чекирам предварително ) айде, това ще го преглътна, но този ваучер да не се окаже проблем, че сме 5 на брой.

# 730
Пишете директно на rent-a-car фирмата и ги питайте за колата

# 731

Общи условия

Активация на акаунт