Сицилия - 5

• 43 448
  • 731
  •   2
Отговори
# 690
Здравейте! Ще си направим кратка екскурзия в Сицилия в средата на септември и бих искала да се посъветвам с вас за програмата ни. Всичките ни нощувки ще са в Катания (четох доста противоречиви отзиви за града, но предвид ограниченото време мисля, че ще е по-удобно да не се местим) и възнамеряваме да използваме обществен транспорт.

Ден 1: Пристигане по обяд и разходка в Катания
Ден 2: Таормина и Кастелмола (с ранно пристигане и късно прибиране, за да можем да вечеряме в Таормина)
Ден 3: Сиракуза и Ното
Ден 4: Савока и полет към София в 21:40

Няколко въпроса:
- Как ви си струва тази програма?
- Според вас има ли смисъл в един от дните да отидем до Палермо (знам, че пътят с автобус е 3 часа в посока, и това ме разколебава)?
- Полетът ни на връщане е доста късно и се чудя дали можем да посетим и още нещо, освен Савока. Или пък дали има по-интересно място наоколо? Какво бихте препоръчали?

Благодаря предварително.

# 691
Палермо беше едно от местата, които страхотно ме впечатлиха с капелата и мозайката там и изобщо много ми хареса, но ще си загубите целия ден в пътуване, по -добре го оставете за друг ден.
Катания ви е напълно достатъчен един следобяд и след това вечерите, ние прекарвахме вечерите си чудесно там,  центърът става много жив, с много улични певци които създават страхотно настроение.

# 692
  • Пловдив
Доста натоварена програма.
Не знам защо бихте вечеряли в Таормина, там е супер туристическо.  Храната в Катания е много по-вкусна и автентична. По-скоро за плаж може да отделите време.
Катания-Сиракуза-Ното-Сиракуза-Катания е доста път за 1 ден. Ако можете и има подходящ автобус Сиракуза-летище, може последната нощ да спите в Сиракуза.
Аз съм от харесващите Катания и мисля че един следобед е малко.
Палермо оставете за следващия път Wink

# 693
Таормина 1/2 ден е напълно достатъчен и аз също не бих вечеряла там. Много скъпо ми се стори.
За сметка на това Сиракуза много ми хареса и 1 ден ми се струва малко. Бих пропуснала Ното, за сметка на повече време в Сиракуза. А там има и плажчета в стария град (Ортиджа) и човек може и да се разхлади. Септември ще си е подходящо за къпане:)

# 694
Всеки ще сподели според личния си опит и интереси. За мен Таормина беше абсолютна скука. Ние бяхме почти два пълни дни с нощувка и не бих повторила. Вечерята и аз бях пропуснала, но ако пък ви е наистина голямо желание - направете го.
Ното и Сиракуза в един ден наистина трудно. Ното в бароковата си част бързо се обикаля, ако не влизате във всяка катедрала и т.н.
Ортиджа - старинната част на Сиракуза, доста допадна на мъжа ми, за мен беше окей, но нищо особено. Пак за половин ден се обикаля.
Просто комбинацията между Ното и Сиракуза с пътя от и до Катаня, ще ви дойде в повече, според мен.

Палермо за мен беше най-хубавото ми преживяване в Сицилия и с ръка на сърцето казвам, че бих поживяла в този град. Но за един ден отиване и връщане не бих си го причинила. Ние бяхме няколко дни и пак не ни стигна. Направете си още едно пътуване до Сицилия и тогава отидете до града, за да имате време действително да се потопите в историята и атмосферата му.

# 695
Вчера се върнах от Катания.За мен Таормина е загуба на време.Много туристическо, много комерсиално. Много баири и стъпала. Пътувахме с автобус и гледките са страхотни, това не мога да отрека.
   Сиракуза много ми хареса, съжалявам,че не отделихме повече време. И Катания ми хареса, като изключим ужасната влага.
    Не отидохме до Ното, но бих го заменила с Таормина.Ние правихме плаж в Наксос, но само плаж.

# 696
А до Савока с какво ще отидете, щом сте с градски транспорт? Аз съм ходила, по преди време бях търсила и ми излизаше, че има автобуси само от Таормина и на рядко.

# 697
  • София
Според мен, времето е много малко за това препускане, особено, ако е с автобус. Накрая няма да се усети нищо от пътуването.
Всеки ще даде различен съвет - на нас Сиракуза и Таормина не ни допаднаха особено, прекалено туристически, навалици, по съвет от форума останахме 3 нощувки в Ортиджа и съжалявам. За сметка на това в Катания много ни хареса и следващия път бихме отишли там за повече време и ще отделим време за Палермо.

# 698
Таормина е много туристическо наистина, но гледките са разкошни, само за това си струва да се отиде. Градината им е много приятна и разкрива страхотни гледки към морето, в амфитеатъра също е хубаво.
Самите улички са много красиви и живописни, нищо че са лудница, на мен пък ми харесва глъчката и цялата тази шарения и цветове. Аз първият път посетих градчето януари и тогава почти нямаше хора и можеше много спокойно да се разгледа.
Но и аз смятам, че вечеря не е необходима, там трудно се намират заведения с гледка, а без такава няма смисъл и освен това да, много е скъпо, двойно е на Катания.

# 699
Точно миналото лято бях в Таормина и потвърждавам за градината. Любимото ми място там е.

# 700
Онзи ден амфитеатъра беше в ремонт.Но имаше афиши за концерт там скоро, може би е към края си

# 701
Марулята, май месец като бях там, също беше в ремонт, но можеше да се посещава, просто не навсякъде се минаваше. Там също гледката е страхотна.

# 702
А до Савока с какво ще отидете, щом сте с градски транспорт? Аз съм ходила, по преди време бях търсила и ми излизаше, че има автобуси само от Таормина и на рядко.

В Омио ми излиза, че има влакове от Катания до околни селца (например
Santa Teresa di Riva) и идеята ми беше да стигнем до там и след това да хванем Uber до Савока, но се чудя дали тази сложна логистика изобщо си струва.

# 703
Марулята, май месец като бях там, също беше в ремонт, но можеше да се посещава, просто не навсякъде се минаваше. Там също гледката е страхотна.
   Да, имаше дълга опашка за билети.Ние го скипнахме, вече искахме и лаж и аперол.
   Два шезлонга и чадър, 20-30 евро.Но има и свободни зони. Ние бяхме на свободна, дойде ни супер в тая жега.

# 704
след 15-20  септември става ли за плаж все още, водата дали е топла

Общи условия

Активация на акаунт