Сицилия - 5

• 43 448
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • София
Че и след това 🙂

# 707
Бяхме края на октомври и времето си беше напълно окей за плаж. Лично аз не съм влизала във водата, но хората си плуваха.

# 708
  • София
Здравейте, дами!
Може би имам малко странен въпрос при наличието на толкова сайтове, но си търся нещо бюджетно за настаняване от което съм сигурна, че хората са доволни.
Може ли да ми препоръчате място за настаняване в Катаня, Маскалучия, Николози, Белпасо... от което лесно да мога да стигна до началните точки за изкачване на Етна и да има лесна връзка до летището (не съм шофьор)?
Единственото ми условие е да има самостоятелна баня и тоалетна и безплатен WiFi.
Благодаря за отделеното време и внимание!

# 709
Здравейте, на организирана екскурзия как ви се струва идеята да се пропуснат Ериче и Сегеста за сметка на още един ден в Палермо? Благодаря предварително!

# 710
Ериче не е за изпускане!

# 711
  • Deutschland/HE
На нас Ериче, Трапани и Марсала много ни харесаха, разгледахме и един солник между Марсала и Трапани.

# 712
  • София
Организирана екскурзия или не, най-добре посетете тези градчета и места сами, ако има лесен и удобен транспорт до там. Така може да им се насладите най-спокойно.

# 713
Палермо не е за изпускане , ако обичате множество места за гледане , туристи и местни има много , особенно в почивните дни .

# 714
Палермо е в програмата един ден. Въпросът беше дали да му дадем още един ден за опознаване, шляене, потапяне, или да включим Ериче и Сегеста.

# 715
И двата варианта си струват.

# 716
Много е индивидуално, всеки има различни предпочитания.
Като бяхме в Палермо също имахме възможност да посетим околните градчета, защото бяхме за малко повече дни, но избрахме да останем в града.
От прочетеното и видяното за Ериче и Сегеста - спокойно мога да ги оставя за следващо пътуване. Но аз обичам големи и живи градове, тези малки китни градчета/селца са чаровни, обаче не е нещо, за което бих съжалявала, че съм пропуснала.

# 717
след 15-20  септември става ли за плаж все още, водата дали е топла

И началото на ноември става за плаж.

# 718
Ако ви е приятно да се къпете във вода с температура 20-21 градуса, при външна температура пак толкова, значи става и през ноември за плаж в Сицилия.

# 719
Сицилия за мен е перфектната целогодишна дестинация.. Май само в най-големите жеги -юли и август не съм била там.
Доста често пътуваме за уикенд, през последните 3 години и не може да ми омръзне. Почти винаги сме поне за 1 вечер в Таормина и не съм съгласна, че била изключително скъпа. Ходим си в един ресторант от няколко години, но съм посещавала и други, по туристически, дори и коктейл на площадчето е по-евтин, от колкото в София.
Не знам кое ви се вижда толкова скъпо, паста, пица (12-16 евро),  плато с уникална риба (20 евро), капучино (2.50 евро), коктейл - 5-8 евро. В Сиракуза в стария град си намирам доста изгодни апартаменти.
Ното и Сиракуза са прекрасни!
Искам да посетя Чефалу и околността следващия път и ще наемем кола, за да пообиколим. Реално нищо не сме видяли от острова още.

Общи условия

Активация на акаунт