Сицилия - 5

• 37 790
  • 663
  •   1
Отговори
# 630
Въпрос към живеещи в Сицилия-какво  е прието да се подарявя на сватба в Сицилия

# 631
Благодаря ти, Параход, погледнах го, че е съвсем близо, има църкви, красоти, море, ще имаме какво да правим Simple Smile

# 632
Студено ли е че ние утре пристигаме и се чудя по пролетни якета или по тънки тип суитшърт.

# 633
Не е студено, 22-3 градуса, дори вчера когато цял ден валя не беше студено, карахме по суичъри/жилетки. Днес бяхме по къс ръкав цял ден.

# 634
Има хоп-он хоп-оф автобуси, които минават през забележителностите в Катания и ходят до Ачикастело и Ачитреза. Билета беше 15 евро и ние останахме много доволни.

# 635
  • София
Има хоп-он хоп-оф автобуси, които минават през забележителностите в Катания и ходят до Ачикастело и Ачитреза. Билета беше 15 евро и ние останахме много доволни.

Здравейте, спирахте ли някъде с този автобус или само преминавате през градовете и се връщате в Катания? Благодаря!

# 636

Здравейте, спирахте ли някъде с този автобус или само преминавате през градовете и се връщате в Катания? Благодаря!
Имаше няколко спирки в Катания и по една в Ачикастело и Ачитреза. В Ачикастело не се качвахме до замъка и не мога да посоча разстояние, но в Ачитреза спирката е на около 200м от циклопските скали. Когато си купите билет дават карта със спирките и слушалки. Качваш се и слизаш колкото пъти искаш за 24ч. На около 20-30 мин са автобусчетата. Тръгват от мястото, където и влакчето, на същата фирма са.

# 637
  • Sofia
Здравейте, момичета! Някой запознат да ми каже как стои въпроса с паркирането в Ортиджа?

# 638
Показвам. Това е веднага след моста, вляво. Има и един малък надясно, но на него надали. Платени са, разбира се. Навътре в острова не се влиза с кола.

# 639
  • Sofia
Параход, благодаря ти! Но имам притеснения - този вероятно е Della Marina и пише из нета, че бил само за краткосрочен, тоест почасов престой. И действително на сайта им има само почасова тарифа (https://www.siracusaparcheggi.it/it/parcheggio-della-marina) И пише да им се прати по мейл регистрационния номер, за да издадат разрешение за влизане в зоната.

Другият - Porta Marina, даваше до преди малко дневна тарифа (сега започна да ми дава Internal Error горепосоченият сайт, на който бяха двата паркинга, вероятно с един собственик).

В понеделник пътуваме и се притесних яко за тази зона и паркирането.

Ето тук един турист обяснява как за 2 дни платил над 90 евро, което дори надвишава глобите, които би платил...

# 640
Не е Дела Марина. Той е много малък и винаги претъпкан, доколкото съм го виждала. От другата (горната, северната) страна на острова е скрийншотът, който съм направила. Където е иконката за Caseificio Borderi.

Друг вариант е да търсите преди моста. Разстоянията са преодолими. Ето това например е съвсем малко преди моста и ми изглежда добре.
https://maps.app.goo.gl/ahBobqddAcW94Be5A

А пък е близо и до един най-хубавите (според мен) ресторанти! https://maps.app.goo.gl/LGvDPp2fnPc4dhhJA

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:41 от Параход

# 641
  • Sofia
Благодаря, параход! Струва ми се, че е по-добре да не влизаме в ограничената зона наистина, макар че разстоянието до хотела не е малко.
Благодаря за препоръката на ресторанта - много апетитно им изглеждат гозбите, yummy Heart Eyes

# 642
Здравейте, момичета!
   Сбъдваме желание за РД на приятелка, и аз съм натоварена с организацията. Ще летим от София с Райън. Четох назад доста, обаче малко се обърках относно това,колко летища има в Катания.На кое каца Райън от София?
    Темата е полезна, много. Сигурно ще имам още въпроси, сега търся място за нощувки. Запомних,че е хубаво да е около Пиаца Борселини, вия Етнея,
рибния пазар.Ще се движим с обществен транспорт.  Благодаря на пишещите!

# 643
  • София
Момче съм. Едно летище има в Катания 🙂

# 644
Момче съм. Едно летище има в Катания 🙂
     Благодаря, момче! Кво съм чела???????!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт