Сицилия - 5

• 43 683
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Интербус имат на пиаца Борселино, което е на две крачки от пазара. Там спира и Алибус за/от летището.
AST, другият превозвач, за който говори Брадли - не съм ползвала и не зная.

Много благодаря! А имат ли кабинки до спирките за билети или може и вътре да се плати с карта?

# 496
На Борселино има черна будка на спирката и там продават билети за Сиракуза на Интербус.

# 497
И мен ми интересува билети за летището дали се продават на Борселино или от шофьора се закупуват?

# 498
Има и кабинка за продажба , и при шофьора също се продават .

# 499
Момичета, може ли да ме посъветвате, пристигаме в Катания със сутрешен полет, а пък на връщане летим в 18ч вечерта. Искам да запазя airbnb в центъра, но ме притеснява къде да си оставим багажа до чекина в 3, и съответно на връщане след чекаута в 11, какво да го правим?
Има ли платени паркинги? Искам да вземем и кола от летището, не можах да се ориентирам и апартаментът дали има паркинг, но май повечето нямат и ползват обществени.

# 500
  • Хасково
Момичета, може ли да ме посъветвате, пристигаме в Катания със сутрешен полет, а пък на връщане летим в 18ч вечерта. Искам да запазя airbnb в центъра, но ме притеснява къде да си оставим багажа до чекина в 3, и съответно на връщане след чекаута в 11, какво да го правим?
Има ли платени паркинги? Искам да вземем и кола от летището, не можах да се ориентирам и апартаментът дали има паркинг, но май повечето нямат и ползват обществени.
Пишете на мястото за настаняване можете  ли да си оставите багажа там преди настаняването и след освобождаването. Също така питайте мястото за настаняване как стои въпроса с паркирането в района или разгледайте района на картата тама ще се ориентирате. Но ако ще вземате кола под наем багажа си го оставете в колата. За да си наемете кола си изберете компания и резервирайте, ние в момента сме в Сицилия с кола под наем с пълно покритие на щетите (да не ни се налага да ги използваме) избрахме компания без самоучастие. Иначе всички рентакар компании са като се излезе от летището на Катания на около 500 метра т.е. сигурно може и на място да изберете.

# 501
Коя компания за кола използвате? И аз мислех за багажа в колата дали е ок да се остави.

# 502
  • Хасково
Коя компания за кола използвате? И аз мислех за багажа в колата дали е ок да се остави.
Наехме кола от Centauro. Ценните неща с вас дрехите в колата.

# 503
Здравейте,
как мога да се придвижа с автобус от Сиракуза до горната част на  Таормина ,там където са забележителностите /хотелът ни е близо до Porta Mesina/?Има ли такава възможност ,или всички автобуси спират долу на брега ?

# 504
  • София
Не знам дали има директни автобуси от Сиракуза до Таормина, но има директни влакове. Слизайки на гарата има градски автобус, който ще ви качи до града. Разписанията на влаковете и цените - сайта на Трениталия.

# 505
И аз проверявах за директен автобус Таормина-Сиракуза и обратно, но нямаше такъв. Вариант с аватобус е прекачване в Катаня. Но има директен влак - проверете, защото не всички са директни. От автогарата "горе" в Таормина взимате автобус до жп гарата - 10тина минути е. Билети онлайн или на място.

# 506
Здравейте,
как мога да се придвижа с автобус от Сиракуза до горната част на  Таормина ,там където са забележителностите /хотелът ни е близо до Porta Mesina/?Има ли такава възможност ,или всички автобуси спират долу на брега ?

От Сиракуза има влак до Таормина. От гарата има автобуси до върха.

# 507
Здравейте, планирам 6 нощувки през юли. С кола под наем сме. Смятам да разделя нощувките три в Авола и три в Джиардини Наксос. План ми е до обяд плаж, а след обяда Сиракуза, Ното, Модика, Катания, Таормина, Рандацо. Според вас амбициозен план ли е? Благодаря на отзовалите се.

# 508
Според мен за един следобяд няма да ви стигне за Катания или Таормина . На другите които изброявате не съм била и не мога да коментирам . Но пък ако само искате да отидете до центъра на Таормина или Катания без разглеждане на забележителности би могло да се случи.

# 509
Добре е планът за бързо запознаване с региона. По един следобед/вечер е предостатъчен и за Катания, и за Таормина. Модика може да замените/съчетаете с Рагуза Ибла или с Шикли.
Но имайте предвид, че ще е ужасно горещо и по-скоро ще трябва да ги разглеждате във вечерните часове.

Общи условия

Активация на акаунт