🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 8

• 124 938
  • 2 755
  •   1
Отговори
# 1 215
За последната игра за обща култура....Аз отдавна чаках някоя по-спокойна интелектуална игра,за да се види и общата култура на участничките.Да се види какви са знанията и културата им в различни области и зрителя да  сглоби картинката за всяка една.Надявам се в бъдеще да има такива игри, в които да видим и някакви умения, таланти и т.н.
Тия физически игри до сега,в които има предимно бутане и блъскане,в които те ги ползват да си изливат злобата една срещу друга ми бяха too much.А и не показват нито характера,нито нещо важно за тях.

Останах приятно изненадана от Мария,която като чужденка имаше все пак знанията и даваше верни отговори.
Надежда беше горе долу добре,Виктория да кажем и тя.
Горджъса имаше претенции уж за по-интелектуална ,нали пишеше някаква книга.Но нещо много изпадна горката-все нещо неразбрала,недочула.
Маги много ми олекна в очите.Уж големи претенции,но без никакъв интелектуален багаж.Изглеждаше безпомощно горката.Видя се,че е доста... "руса".
Катето  и тя можеше по-добре.
Другите не ми се коментират.

Очаквам още подобни игри,за да ги видим реално какво представляват....То не е само да  въртиш очи,да се кълчиш на токчета с тия рокли и да отмяташ назад коси.
Щото като загаснал лампите и това приключи идва истинското.....

# 1 216
Колкото за кекса, Валерия според мен си лъже най-нагло, знаем и от предните епизоди как си преиначава истината както на нея ѝ е угодно, така че.. Кекс 100% не е имало, просто си прави евтин PR, знае, че и да излезе навън, сега ще я канят в 100 предавания да разискват с нея имаше ли проникване, нямаше ли и така.
В темата със спойлерите писаха, че било потвърдено от нейна приятелка, че е имало, но...кой знае..

# 1 217
Persona7, много уважавам мненията ти, безкрайно интересни са ми били за четене всеки път, но нека си го кажем честно - няма нужда да носим от 100 села вода, за да докажем, че някоя е достойна да бъде победителка.
Не е задължително да има такава. Защо ни е да има победителка и то този сезон? Алек, ако е поне малко разумно момче, няма да избере никоя, ще си вземе парите и ще се дистанцира от всички участнички след шоуто. Жена, която се примирява с невежеството си и цитирам: '' Аз ще съм красива, той ще е умния''. Това е падение за женското съсловие. Срам ме е, че има такива жени, разбираш ли? Аз съм жена и ми е тежко да гледам как жена може да се унижава по този начин.

Няма нито една достойна този сезон за победител. Ако случайно има, за мен това е доказателство, че истинската любов е загубила значението си и живеем в един огромен компромис. Влюбваме се компромисно, обичаме се компромисно, създаваме семейство компромисно. Отвратителен пример. Направо съм погнусена.

Благодаря ти за милите думи, за мен също е удоволствие да те чета! Моля те, приеми тази роза от мен: 🌹💕

Аз просто разсъждавам прагматично - идеята на състезателен формат като този е да има печеливша/победител. Да, има слухове, че Алек не избира никоя, но не знам доколко са легитимни и доколко бТВ биха позволили такова нещо. Той самият пък явно обича всички. 😁 Затова разсъждавам от гледна точка коя ми е най-ок.

Имаше някакви коментари, че бТВ са се справили добре с манипулацията, защото нахвърлянето върху Маги е създало емпатия към нея, но на мен наистина ми харесва, че досега не е била злобна и нападателна. Именно това ми прави позитивно впечатление, а не само че е сегашният обект на подигравки. Не е била единствената в ситуация всички да я нападат - но другите изгърмяха.

Да, дефицитите й са много зле, спор няма. На черното бяло не мога да кажа. Изцепката й, че ще е красивата е смотана, но според мен просто се сконфузни и искаше с някаква шега да отмие неприятното чувство. Но за мен любовта към Мария е в пъти по-обидна и грозна за насърчение: от това ми се повдига най-много този сезон! Защото когато една жена е финансово зависима от мъжа си, шансът да й излезне през носа е огромен. И когато попаднеш на мъж насилник, който смята, че си му собственост, без свои пари (а понякога те и изолират от семейство и приятели) как ще се спасиш? Да не говорим, че се изкарва, че финансово стабилен мъж е непременно равно да може да ти купи Ферари, скъп апартамент във Флоренция и диамантена тиара. Но това между другото.

Т.е. мен в пъти повече ме е срам от Мария, отколкото от една Маги. Че дори и от Надя, която също показа знания снощи, но и злоба в пъти по-голяма от знанията й. В крайна сметка и глупавите хора заслужават да бъдат щастливи и обичани. 😁

Не ме е грабнала Маги изцяло, но след цял сезон изтощителен тормоз, скандали, драми, завист, предпочитам някоя, която гледа себе си и ако ще да са й безкрайно фалшиви усмивките. Аз си знам, че и толкова нямаше да издържа вътре. 😂

За компромисите ми е много болна тема и ако почнем и нея, съвсем ще се разводни темата. Ще кажа само че като влезнеш в раздела за семейните отношения, излиза, че си е някакъв масов социален проблем. И жени към жени съветват неща като "Ами такъв си си го избрала, сега ще си го търпиш". 🙂 Мисля си, че истинската любов е рядко нещо и е трудно да я срещне човек в реалити формат.

Интересно ми е в предишните сезони дали си симпатизирала на някои участнички и кои. 🙂

# 1 218
Малко кофти. Виждам Валерия като едно дете с много проблемно детство и още по-проблемно отношение към мъжете. Едно е да спи с Мария, Маги, Надежда и етц., но с Валерия просто не ми се струва правилно.

# 1 219
Мария нито е казала ,че ще  е изцяло зависима от мъжа си ,нито че очаква Ферари.

# 1 220
Мария разсъждава абсолютно правилно за финансите! Тя предлага партньорство на мъж с амбиции, а не е казала, че той трябва да я издържа. Тя се интересува от или се занимава с, не разбрах точно, инвестиции.
Там, където има любов, тя помага в трудните моменти, защото всички имат такива, но любовта не пълни хладилника и не плаща сметките, нито купува обувки на децата. Тая приказка "бедни, но щастливи; без покрив, но влюбени" е фантасмагория. Стотици мизерници, подгонени само от нагона си, създават купища деца, на които не могат да осигурят нормално детство и какво - да им ръкопляскам, че с любов са ги създали?! А едва връзват двата края... Да, знам, че не всеки работи за 5К на месец, но има супер мързеливи и безотговорни хора.

# 1 221
Ми то и Маги не е казвала, че си търси да е държанка на чичко паричко, но тук постоянно се пише. 🤷

На база на предаването, без да им гледаме инстаграми, интервюта и тн, Маги говори предимно за емоции. Мария говори за пари. 💁 Нека не бъдем наивни поне по отношение на Мария. Моля ви се, тя нали е някакъв графичен дизайнер, това е област с много конкуренция и за много и недооценен труд и финансова нестабилност. Да си мисли тя как ще си купува къщите в Бояна. Тя, ако беше толкова амбициозна и финансово настроена, щеше да учи бизнес, да иска да работи като консултант, да се стреми към издигане в корпоративна верига, а не да залага на креативна професия. И златотърсачеството й е аматьорско.

И да, момичетата като гледат ще решат, че е много яко да имат богат мъж, който да ги глези докато те си живеят живота. Но реалността изобщо не е такава. Всичко друго е приказки от 1001 нощ.

Странно, но аз не познавам жени, които не учат, работят, защитават докторантури, правят специализации в чужбина и т.н. Една не съм чула всеки ден да мрънка за имоти и инвестиции и злато и там каквото още беше. Една.

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 16:03 от Анонимен

# 1 222
Малко кофти. Виждам Валерия като едно дете с много проблемно детство и още по-проблемно отношение към мъжете. Едно е да спи с Мария, Маги, Надежда и етц., но с Валерия просто не ми се струва правилно.

От това, което дадоха тя не потвърди, че е станало нещо. Те я питаха имало ли е и тя каза може и да е имало.
И аз не вярвам пред всички камери и екип да стигнат дотам, но въпроса е другите как реагираха. И да им се е случило, едва ли е било без желание и от двете страни. Млади хора, свободни.

# 1 223
Не виждам какво лошо има в това мъжът да те глези? Реалността е кой каквато си я направи .

# 1 224
Колкото за кекса, Валерия според мен си лъже най-нагло, знаем и от предните епизоди как си преиначава истината както на нея ѝ е угодно, така че.. Кекс 100% не е имало, просто си прави евтин PR, знае, че и да излезе навън, сега ще я канят в 100 предавания да разискват с нея имаше ли проникване, нямаше ли и така.
В темата със спойлерите писаха, че било потвърдено от нейна приятелка, че е имало, но...кой знае..

За мен това е най-малко достоверния източник

# 1 225
Не виждам какво лошо има в това мъжът да те глези? Реалността е кой каквато си я направи .

По принцип няма лошо, но не и да си с него за да те глези. Аз даже не чух как се завъртя разговорът около парите и любовника на Маги. Истината е, че всяка една от тях там е влязла с идеята да спечели нещо. Ако Алеко беше обикновен служител някъде за заплата от 2000 лв. нямаше да се подлага нито една на това. Каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари.

# 1 226
Мария говори за пари и това е честно. Другите се правят на света вода ненапита, но не вярвам мечтата им да е панелка в Люлин с любовта на живота им. Маги пък за какви чувства говори? Само едно и също намила от първия епизод - ах, ох, очите му, дъхът ми. Не видях общи теми, не чух разговор дори на каквато и да било тема, само не мога да повярвам, ох, ах, какво се случва, никога не ми се е случвало... Ако съм мъж, ще предпочитам някой да ми говори директно за пари, отколкото да ми въздиша фалшиво и да си прави сметките наум.

# 1 227
Защото е сладко сам да си извоюваш живота такъв, какъвто ще да бъде. Защото да се бориш изгражда характер и самочувствие. Защото в най-лошия случай ще попаднеш на някой, който си мисли, че ти е собственик и ще прави каквото си иска с теб. Защото можеш и да попаднеш и на такъв, който от много мил и внимателен ще стане грозен и стиснат манипулатор. Защото можеш и да чуеш, "ти без мене щеше да си никоя" с целия грозен тон на това. Защото ако ти сама едвам свързваш двата края, накрая ще се чудиш дали да го зарежеш тоя, защото без него няма да можеш да си платиш наема. Защото жените дълги години не са имали право на собственост и глас. Защото е важно, ако нещо стане в тоя живот, да можеш сама да си помогнеш.

Тук не говорим за случаи, където и двамата са, не знам, Бионсе и Джей Зи. Мария натам не върви. Истински богатите мъже далеч не са умрели за някаква мнима реалити звезда. По слухове и до топ 5 не стига. Не си мислете, че богатите мъже не се усещат, че има много, които са запленени от възможностите им. Но те нямат нужда от такава. Ще си потърсят някоя Амал Клуни, а не Мара от Ергенът. 🙂 А това дали тези отношения са базирани на любов или имиджът, статусът и финансовите облаги не са доминиращи... е, има какво да се мисли и тук.

Някак си дълбоко се съмнявам, че която и да е в тази тема я глезят както Мария иска, а не с едно красиво цвете или любим десерт вместо по една диамантена гривна всеки месец. Малко започва да изглежда като гладна кокошка просо сънува.

"Ама тя Мария не е казала, че и тя няма да работи" - ок, бе, ама друга толкова напористо да говори за пари няма. Сякаш тя е бизнес дама и си търси мъж според положението й. Ми не, едва ли вади повече от средното за София, ако работи някъде. И има много прекрасни мъже с нормални професии, с които може да изгради нормално семейство без лишения. Тя непременно се цели в голямата риба без да предлага нищо особено или уникално. Good luck.

Грам не ми е проблем панелка в Люлин с любовта на живота ми. 💁

# 1 228
Мария не е казала, че чака някой да я издържа. Каза, че иска да има развитие и при двамата партньори. Аз също очаквам от мъжа до мен да се развива като личност, а това почти винаги води и до повече финанси. Важи и за мен. И не желая да живея в бедност, нито децата ми, пък ако щете ме наречете меркантилна.

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 17:16 от Не се сърди, човече

# 1 229
Хайде като твърдим нещо да не е само избирателно. Мария е първата, която каза на Алек, че е влюбена в него. И е говорила за чувствата си към него. Не е само за пари. И нека да се прави разлика от елементарна меркантилна жена и от интелигентна такава. И в крайна сметка аз пък съм сигурна, че Магда би му изхарчила парите на Алек за ексурзии и парцалки. Мария говори за дом и семейство.
Persona7, някакъв личен проблем май имаш с Мария. Много настървено.. Това са само персонажи в режисирано предаване, по спокойно. 😁

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 16:30 от *Амбър*

Общи условия

Активация на акаунт