🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 8

• 124 974
  • 2 755
  •   1
Отговори
# 1 290
Не ми се вярва да има кекс. Според мен Валерия блъфира, за да дразни другите. Не мисле, че Сашко е толкова глупав да се излага в национален ефир.

# 1 291
Добре, да кажем, че Валерия нарочно е искала да издразни момичетата. Малко тъп ход, защото според мен това са излишни нерви и ще й се качат на главата от злоба, ама да кажем, че постъпи така.

Алек тогава какво? Или я гони за лъжа, или я потупва по рамото с "много ме пали как ти ги палиш". 😂

# 1 292
Не спекулирайте какво е имала предвид Мария защото в представянето си тя много ясно го каза. Каза, че смята, че жената трябва задължително да е финансово независима и да се развива.  Така, че имотите и пр. ги каза като обезпечаване на семейството. Защото смята, че е безотговорно да създаваш деца и семейство без да можеш да осигуриш нормален стандарт на живот. За люлин и  панелката прекали действително и най-вече това което мен ме смущава е че що се отнася до партньор в живота и семейство и любов не може да се разсъждава все едно си на пазара да избираш стока. Любовта е когато се случи. И какво правим ако се случи да се появи точният човек и да пламне истинската любов с човек, който в момента не отговаря на финансовите критерии? Зарязва го и тръгва да търси богат? Просто според мен по същество е права за финансовата обезпеченост но не може да поставя това преди любовта. Ако любовта я има финансите могат да дойдат. Ако има финанси но няма любов то тогава семейството е обречено. Поставя каруцата пред коня според мен. Тя трябва да прецени дали човекът в когото е влюбена има потенциал и качества, защото ако ги има рано или късно и финансите ще дойдат. Ако първото нещо, което гледа е кюлчетата и имотите - не е ок.

# 1 293
От гледната точка на мъжа изобщо не е излагане да прасне мадама, която му се пуска.

# 1 294
Да но да прасне Валерия би било малко гадно, защото знаем, че момичето е с проблеми и не се знае как би понесла принципът ''чук и беж''.

# 1 295
Значи, хубаво говорите за мъж с 5к и нагоре заплата (между другото, в моята сфера такива пари, извън в 15-20 болници в страната, се изкарват с бачкане на поне 2 места).
Случват се обаче кризи. Помним и 1997, и 2008. Ако този същия много стабилен мъж с хубава заплата в корпорация утре фирмата, в която работи, фалира, не успее да си намери работа на сходна заплата и се наложи да бачка за 1200 лв., ще го зарежете ли?
Извинявайте, ама това си е материализъм и меркантилност отвсякъде!
Да, всеки иска да изкарва хубави пари. Ще прозвучи нагло може би и нафукано, но и аз искам да работя за 4к и смятам, че ги заслужавам, защото работата ми е трудна, супер отговорна и я върша много добре. Ама реалността е друга и работя за 1000 лв. Мъжът ми също е много добър специалист, завеждащ отделение е, с експертно ниво на ехокардиография и страхотен клиницист. Според мен заслужава доста повече от 2,5к, но такава е реалността.
И нито той ще ме остави, ако почна да вземам 700 лв., нито аз него.
Имали сме моменти, в които сме си броели стотинките и съм стояла гладна по цял ден, за да имам пари да се прибера след работа.
Сега сме по-добре, като цената беше, че аз работех на 3 места преди майчинството, започнах да поработвам още като бебето беше на 6 месеца, а мъжът ми работи на 2 места. Така си позволяваме сегашния стандарт - изплащаме къща, имаме коли.
Но това какви пари изкарваме не е било критерий колко се обичаме и се разбираме.
Не омаловажавам парите. Важни са, особено ако искаш да осигуриш добро образование на децата си.
Ама няма как доход да ми е критерий за избора на мъж.
Разбира се, не включвам в това случаи на търтеи и от двата пола, които не работят и чакат някой да ги издържа и глези заради хубавите им очи или които си продумват заплатата по кръчми и казина без да им пука за сметките.

За мен е отживелица и наивност да разчитаме на това мъжът да осигурява изцяло финансово семейството. Неразумно е. Ако не друго, в тоя живот всичко се случва. Може да умреш утре от нищото. Всеки от партньорите трябва да има някакъв доход, защото утре другият може да го няма.

# 1 296
Аз просто не вярвам Алек да си вкара такъв автогол прасвайки Валерия. Не е глупаво момче, знае, че ще го изядат ако това се случи, та даже и много да му се ще не мисля, че би го направил.

# 1 297
Нищо повече не е станало между Алек и Валерия.
Ясно е,че малката им пуска фитили,за да ги дразни.

# 1 298
Аз докато не видя не вярвам. Алек ми изглежда джентълмен. Даже не вярвам да се е навил на такова нещо от продукцията. Но пък може и да го надценявам. Ако го е направил ще ми спадне един пункт в скалата на симпатиите. 😁

# 1 299
То държанието на Валерия изисква да правят мъжете “чук и беж”. И все пак е доста по-добре отколкото да се позаседяват, но да я пребиват. Момичето е проблемно отвсякъде, за сметка на това се предлага свободно и е хубавка. В успешна връзка не я виждам в близките години. Понякога, в съчетание с кофти качества, красотата може да е проклятие.

# 1 300
Сигурна съм, че Алек не е праснал Валерия, както съм сигурнa, че това ще е един от най-гледаните епизоди, заради фалшивата мълва, че я е праснал. Grinning

# 1 301
Виктор избра Виктория от немай къде, нали Александра му избяга... просто не бяха останали опции. Като няма риба и ракът е риба, дет се вика.

А, нямало опции..имаше, имаше..една още имаше.

# 1 302
Според мен на техните години трябва да се гледат качествата на мъжа, а не богатството, защото то е спечелено от родителите в повечето случаи и не се знае той способен ли ще бъде да го поддържа. Ако мъжът е качествен, ще намери начин да издържа семейството. В началото и от панелка в Люлин може да тръгнат, и да броят стотинките, важното е да има развитие във времето.
Мария не говори за базови високи доходи, тя иска богатство. Да, това втренчване в материалното си е меркантилизъм. Не я харесвам като визия - уста, нос, прословутите вежди. Като характер и поведение сред жените повече ми харесва, но край Алек олеква.
Маги, макар и на повечко години, си е типичен представител на повечето от сегашните моми - малко акъл, малко умения, много самочувствие, основано на визия. Нормално - няма как да знаят колко много не знаят, та да им бърка самочувствието.
Надежда - жалка картинка. Очевидно чак тъпа не е, но инфантилизмът ѝ ми идва в повече. Свикнала е на издръжка и си търси нов спонсор с отработените в ранна младост прийоми.
Надя и Йоана - грешно насочен потенциал. Знания и умения може да имат, но ги ползват за задоволяване на низки страсти.
Валерия не харесвам, но и не съм склонна да съдя. Не знам с нейната съдба каква бих била. Пубертетът е ужасен период, а при нея е преминал в още по-голям ужас. Да, сега е голям човек, но както и при Милена, явно следите остават.
Киара повечето време мълчи, но като избухне, показва направо жалко ниво.
Екатерина - възпитана, неконфликтна, ненатрапчива, личи, че е живяла в благоприятна среда. Дано излагациите в играта я подтикнат към компенсиране на пропуските. Има потенциал.
Горджъса - още като ни информира при влизането за сценария, написан за Холивуд, ми беше ясна. Комично разминаване на интелект и амбиции.  Изкефи ме обаче как логореята ѝ надцака злобилките.
Май само Виктория остана. Този тип хора не разбирам и не понасям. Непрекъснато да репликираш злобно всеки, който в момента се чувства добре, да събираш компромати, за да се чувстваш значима като ги разпространяваш, да нямаш грам емпатия към никого, да докладваш на висшестоящия, да мрънкаш непрекъснато и обвиняваш другите за думи и действия, които сама употребяваш... Противно същество. Гледам я в Тик-ток колко е мила, ларж и компромисна сега. Късно е, моме, не знам дали някой ще ти върже на смирението.

# 1 303
Да но да прасне Валерия би било малко гадно, защото знаем, че момичето е с проблеми и не се знае как би понесла принципът ''чук и беж''.
Аууу, хич не се притеснявай за нея. Като я гледам може би тя е от типа "чук и беж"...

# 1 304
Моля модераторите да ме простят за спама 🌹, но се сетих за нещо, което просто ми доказва колко Мария се цели към new money.

Карли Клос е една от най-успешните супермодели в целия свят, била е лице на Victoria's Secret, кориците й на Воуг и извървяните подиуми и тя не си ги знае колко са на брой. Женена е за Джошуа Къшнър, мъж от много богато семейство, чийто брат е женен за Иванка Тръмп. 🙂 Самият Къшнър е завършил бизнес училището на Харвард и се радва на няколко милиарда в активи.

И въпреки че с Клос са били 10 години заедно, е било огромна мъка да накарат семейството му да я приеме. Говори се, че дори по име не са я наричали, ами "онази, моделката на бельо", не им е харесвала, защото няма образование, защото не одобрявали професията й, защото е тръгнала от напълно нормално семейство преди да стане топ модел. За Кейт Мидълтън и до днес някой се кискат злобно, че била от "обикновено" семейство.

Тоест някои богати мъже не се печелят само с "обожавам те" и ръчички под масата. Такива могат да имат хиляди. Гледа се и ранк, и социален престиж, и от какво тесто си, защото повечето не са чак такива романтици да зарежат всичко заради теб. Дори една Меган Маркъл все пак е била актриса в национален ефир.

На мен претенциите на Мария вече ми се изясниха. Ми не е особено амбициозен човек, то и по CV-то й личи. В България освен да се надява на някоя мутра, на някой депутат... Не знам. Ама то и там си избират за трофеи пак жени, които са над нея. Че не е и розово положението на тези жени, освен ако тук не си мечтаете за Пеевски 😀. Как ще се вреди тя сред толкова поп-фолк диви, модели и прочее? В предните сезони пък такива красавици имаше, че другите трябваше да полагат неимоверни усилия да се види, че и те са добър избор. Тук според мен една Екатерина засенчва като визия и поведение. Мария няма и бизнес образование, да кажеш, че ще работи рамо до рамо с корпоративния бос. Искам, та искам. Еми, искай си.

Да се стяга да работи за панелката в Люлин е моят съвет. Или да си хване някое младо момче програмист. 🥱

holly_mac, респект за теб и мъжа ти. 🌹

Общи условия

Активация на акаунт