🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 8

• 124 942
  • 2 755
  •   1
Отговори
# 1 170
Барбара е в “Преди обед” в момента. Не общува с момичетата след предаването, защото “не са неин тип хора”. От време на време контактувала с Киара, Васка и Виктория. Не съжалява, че е използвала бялата роза, защото това било една игра и тя честно е спечелила розата. Диалогът на откраднатата среща вървял добре според нея. Joy

# 1 171
Аз се учудвам къде го видяхте това хлътване на Алек по Надежда. Аз не забелязвам да има тръпка към никоя, с изключение на чисто сексуалното влечение към Мария, което тя успява да запали в него при срещите им и което вероятно не продължава много след срещата, докато утихнат малко хормоните. Забелязала съм, че Валерия също му харесва чисто на физическо ниво. Другото са само декларации и пози поне от това, което аз виждам. Но ако сравняваме отношението му с Маги и Нани, действително с втората е по-добре. Снощи си пролича с първата роза, а на Маги на раздяла целуна ръка.
Довечера ще има сеир май. Явно Виктория ще го провокира да се обяснява пред момичетата за случилото се. Дали ще и го прости? А и на Валерия независимо дали казва истината или лъже самият факт, че си е позволила да споделя толкова интимни неща вече е голяма черна точка. Та според мен една от двете или и двете ще бъдат наказани и ще си тръгнат.

# 1 172
Усмивката на Магдалена е фалшива, защото не се смее с очите си, а само разтегля до откат устни и това, дори без брекетите, е противно.

За мен подобни викторини не са показател за реалния интелект на човек и съм на мнение, че трупането на факти е доста надценена функция... Иначе казано паметта е само един показател за добра мозъчна дейност, но някои въпроси бяха толкова елементарни, че няма накъде и започвам да се чудя тези хора в кашон ли живеят... Едни празни погледи, то ужас. И много ни беше спестено, впрочем. Магдалена обаче не я пощадиха продукцията...

Не ми допадна тричането й, но самата тя е толкова ограничена и семпла, а демонстрира постоянно едно превъзходство, разбираемо е да дразни. Нас също ни дразни, защото почти не останаха хора, които да вярват на евтиния й театър и да мислят, че не е побутвана от някого.

Довечера ще е интересно

# 1 173
Интересно ми е това, че често критикуват Маги, че много се усмихва, изглежда им фалшиво. Това ми напомня за срещата на източната и западната култура.
Забелязала съм, че американците казват за руснаците, че са много груби, никога не се усмихват, а за руснаците честите усмивки на американците са фейк. А това е културно - нито едните са груби, нито другите фейк, различни нормалности имат.
В България не се усмихваме по мои наблюдения. В редит често виждам постове от чужденци, които питат защо българите са толкова намръщени. Често отговорът е, че защото сме най не щастливите в ЕС, но според мен това е източното влияние. Виждаме го и сега в Ергенът - Маги има по-западно поведение с това, че се усмихва често, гледа да не обиди, но това не е фалшиво!
Какво източно влияние? Русия ли? Нито в Турция са така, нито в Иран, нито в Корея. Направо си е типична балканска бабаитщина. Маги си е лицемерна, но предпочитам такава любезност при едни дистанцирани отношения, отколкото на Виктория скъсяването на дистанцията, дето си позволява всичко да коментира и от всеки да изисква и е на всяка манджа мерудия.

Алек изобщо не ми изглежда на вълна любов там. Видял е материала и действа според деня и желанията си, но чувства не виждам. С Йоана му беше най-естествено и приятно като че ли. Тя го предразположи и имаше хубаво излъчване в разговорите.

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 14:31 от Linda*kiss

# 1 174
Аз се учудвам къде го видяхте това хлътване на Алек по Надежда. Аз не забелязвам да има тръпка към никоя, с изключение на чисто сексуалното влечение към Мария, което тя успява да запали в него при срещите им и което вероятно не продължава много след срещата, докато утихнат малко хормоните. Забелязала съм, че Валерия също му харесва чисто на физическо ниво. Другото са само декларации и пози поне от това, което аз виждам. Но ако сравняваме отношението му с Маги и Нани, действително с втората е по-добре. Снощи си пролича с първата роза, а на Маги на раздяла целуна ръка.
Довечера ще има сеир май. Явно Виктория ще го провокира да се обяснява пред момичетата за случилото се. Дали ще и го прости? А и на Валерия независимо дали казва истината или лъже самият факт, че си е позволила да споделя толкова интимни неща вече е голяма черна точка. Та според мен една от двете или и двете ще бъдат наказани и ще си тръгнат.

Аз коментирах в темата за спойлерите, но мисля, че може и тук. Тази вечер нито Горджъс ще си тръгне, нито Валерия. Предстоят неизлъчвани неща от голямото промо с тяхно участие. Киара ми беше под въпрос, но май не е излъчен момент с нея от голямото промо, в което казва: ''Големи сте егоисти'' и разлива чаша с алкохол. Така, че днес ще бъде интересно коя ще бъде.

# 1 175
Може би Виктория? Че тя напоследък се позабрави малко и попрекали. Без нея не знам как ще докрета шоуто до края обаче. Каквато и ще да е като характер и като визия тя е най-яркият образ в шоуто и с най-силно присъствие. Това дори Алек всеки път и го признава.

# 1 176
Може би Виктория? Че тя напоследък се позабрави малко и попрекали. Без нея не знам как ще докрета шоуто до края обаче. Каквато и ще да е като характер и като визия тя е най-яркият образ в шоуто и с най-силно присъствие. Това дори Алек всеки път и го признава.

Не знам, определено ще бъде интересно, защото започват разминавания от това, което се беше качило като ред на излизане. За Валерия и Горджъс съм сигурна, че няма да е днес. Няма да е този коктейл с тези рокли. Единствено за Киара съм 50/50, защото не знам дали не съм го изпуснала този момент с нея и да е излъчен вече, но по скоро клоня, че няма да е днес. И тя не е с тази прическа от голямото промо в днешния епизод.

Така, че е напълно възможно Виктория да си тръгне днес.

# 1 177
Дали някоя няма да върне роза днес. Накрая на промото имаше две рози на фокус - може да е визуална метафора за две върнати рози?

Твърде добро е, за да бъде истина.

# 1 178
Двете, които се цупят и по принцип биха върнали рози, са Маги и Вики, особено след промото колко е обидена Магдалена. И двете се държат като негови законни съпруги, правят му фасони, фръцкат се, цупят се, Виктория чак му се и кара. Не знам как ще преживеят информацията на Валерия за срещата с проникване Grinning

# 1 179
И аз не разбирам какво се възмутихте от Мария. Открита е, не манипулира, не се прави на нещо, което не е, знае какво иска и си го казва. Не е тръгнала да краде и лъже, нали? А и много изкривено се тълкуват думите ѝ - тя каза, че хората трябва да се развиват, да се движат напред, а това включва и материални придобивки. Не е конфликтна, диалогична е, сдържана, уравновесена, с добро самообладание. На простотиите на Виктория само въздишаше, ако беше някоя друга, щеше да е скочила да кряка, да се кара и да се излага. Тя остави поле на Виктория сама да се излага.
Напълно съгласна, въпреки че не чи харесва Мария, защото се включва в интригите и плюенето по другите. Обаче е права. Каква любов, извинявай, ако трябва едно семейство да живее и да си брои храната, парите и т.н. Дойдат ли проблеми с финанси, любовта и хармонията си заминават. Да не говорим, че щом един мъж, който в моите очи има роля да поддържа и защитава семейството, вкл.финансово, не може да се погрижи за спокойствието му, така че да изкарва повече пари, то той е мързелив. Няма човек, който е амбициозен и нахъсан, образован и да не изкарва пари толкова, че семейството му да е спокойно. Аз не съм от жените, който ще чакат мъжът им да ги издържа и те ще гледат децата и домакинството (пробвах да вляза в тази роля и получих нервни кризи Grinning ), НО нямам нищо против тези жени, дори смятам, че това е една от най-приятните роли за една жена. Защото по този начин си спокойна, балансирана, имаш време за себе си и своите хобита и съответно пренасяш в семейството.
Обаче, да ме извинява Виктория и всички с нейното мнение, жена като Мария, която има своя професия, както и жени, които са със сходен статут на нейния, че вече и нагоре, няма как да се хванат с някой прошляк, който търка дивана в панелката в Люлин. Най-малкото с такъв човек, няма какво да си кажеш. Напълно нормално е една еманципирана жена, която е вложила и влага средства и усилия, време в развитието си, да има очаквания към мъжете. Частно казано, освен ако мъжът не е някой от ъндърграунда, да именно финансовото му състояние показва колко той е амбициозен, находчив и сериозен. Защото добрите финанси, се постигат с труд, лишения и разбира се - влагане. Жена, която е финансово независима, знае това и не би се примирила с по-малко от партньора, който търси. Особено, когато става въпрос за създаване на семейство. И съм сигурна, че никоа от дамите, които пишат в тази тема, няма да се чувства ок на ръба на лишението, но пък много да си обича (мързеливия) мъж.

# 1 180
Интересно ми е това, че често критикуват Маги, че много се усмихва, изглежда им фалшиво. Това ми напомня за срещата на източната и западната култура.
Забелязала съм, че американците казват за руснаците, че са много груби, никога не се усмихват, а за руснаците честите усмивки на американците са фейк. А това е културно - нито едните са груби, нито другите фейк, различни нормалности имат.
В България не се усмихваме по мои наблюдения. В редит често виждам постове от чужденци, които питат защо българите са толкова намръщени. Често отговорът е, че защото сме най не щастливите в ЕС, но според мен това е източното влияние. Виждаме го и сега в Ергенът - Маги има по-западно поведение с това, че се усмихва често, гледа да не обиди, но това не е фалшиво!
Маги не се усмихва, тя се ухилва.
Очите и обаче остават стъклени и неподвижни.
Изглежда зловещо, ако не и леко невменяемо.

НИЩО общо със западния маниер, който всички знаем, че не е от сърце, но пак е приятен, защото идва една идея по-приветливо от нищо.

# 1 181
Влизам да изкажа поредното възмущение от Мага. Наборката е от  поколение, когато се държеше  на образованието и ни учеха учителите от старата школа. Много е зле, много. Надявала се Алек да не търси професорка. Ква професорка ма сетро, ти краставица не може да обелиш.

# 1 182

Чакайте малко, тя нищо не е казала или бъркам? Каза “може и да е имало”, аз го приемам като сарказъм, шега, просто нежелание да споделя ако щеш. Само от малкото откъсче не може да се разбере какво е станало, те скалъпват аудио от един разговор с видео от друг и т.н. Не мисля, че е имало нещо, а и да е имало - не мисля, че щеше да каже. По-скоро ги дразни. В крайна сметка нея касае, може за споделя каквото прецени.

# 1 183
  • София
Да дам и аз моите пет пари в дискусиите Simple Smile
Не харесвам Маги нито външно, нито като човек. Не е вярно, че в общуването с хората не е важна общата култура, че какво общуване ще е това, ако с другия ви дели един вагон книги? Нейното си беше живо оправдание за незнанието и безхаберието, а за това не може да има оправдание. Въпросите не бяха на професорско ниво, да ме прощава! Алек може и да не си търси професорка, но според мен и жена с такива меко казано смущаващи пропуски не си търси.
Надежда има мило излъчване, нежна е, фина, но направо ме смайва с държанието си понякога, например снощи когато съобщи, че "душкала" дрехите на Ергена. Ако се държи повече на положение и по-класно, както подхожда и на годините й, само би спечелила. Не е глупава, това, че е майка й придава повече тежест, Алек очевидно я харесва, ако се държи по-адекватно само ще спечели.
В момента моята фаворитка е Йоана. Момичето е хубаво, не е гпупаво, от срещата им останах с приятни впечатления. Мисля, че си говореха доста добре. Алек я оценява и харесва според мен, но незнам доколко е привлечен от нея чисто физически, за да я избере на финала. Във всеки случай, мисля, че си подхождат и си допадат.
Виктория усеща, че Ергенът не го тегли към нея и това явно много я тормози. Според мен, тя истински го харесва /за разлика от много от другите/.
От останалите симпатизирам на Катето и Надя.

# 1 184
Да си споделя другото прозрение.Надя е същата като Виктория.Коментира,подиграва се и лази по нервите на хората.Не случайно беше нарочена.Единствената разлика е ,че по напудрено се изразява,а Виктория е по първична.Не че не са намясто коментарите ѝ ,но предполагам да съжителстваш с такъв човек не е лесно.Иначе беше много смешно с коментара ѝ към Магда-"с какво:шапка и камък" и довечера пак ще блесне с "имаше ли проникване".Joy

Общи условия

Активация на акаунт