“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №5

• 39 840
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Реално Демонът убива хора, прегрешили по някакъв начин. От тази гледна точка не ми се вписват Филип и Мия като вероятни жертви според опасенията на Мия от последния епизод. Всъщност, от какво се страхува Мия тогава?

# 706
Мия се страхува от тази заплаха. Явно беше насочена към тях, въпреки че те нищо общо с жертвите нямат.
И плака, заради паралелите със Смолян, изчезването на нейната дъщеря на същите години. Така и ние се усетихме за тези сходства.
Аз също се сетих и защо дават кмета в промото: той им казва, че време повече нямат. Че времето за разследването изтече. Изглежда разгневен.
Вероятно точно той ще извика спецчастите. Затова.
Не виждам нищо подозрително в персонажа на Кмета, нито на Илчев.
Да вметна: сцената с кмета с колелото под дъжда и Десподов в лъскавата кола до него с добермана наистина си беше култова. Тук една съфорумка я беше коментирала. Имах чувството, че на Десподов му идваше да мине отгоре му с огромната си кола.

Последна редакция: нд, 21 апр 2024, 13:19 от HappyRSmile

# 707
Не е Тороманов със сигурност.

# 708
Кметът изглежда тотално извън подозрение, него изобщо не го включвам в заподозрените. За мен демонът е директора, но подозрения имам и към Дора и Илчев.
Нормално е на кметът да му писне, защото Търново не е чак толкова голям град, а в рамките на няколко седмици по скандален начин 4-ма човека губят живота си и е отвлечено дете. Разследването, което водят полицията начело с Мия и Филип не дава резултат, само се увеличава броя на жертвите, а те имат в ареста някаква малка риба, която не участва в историята.

# 709
Зачетох се за "Колелото на живота" от Захари Зограф. Не знам дали има връзка, но пишеше, че в центъра му е поставена Християния - жената на брат му Димитър, в който Зарахи е бил тайно влюбен. Т.е. имаме двама братя и една жена и любовна история.

Скрит текст:

„Колелото на живота“ се състои от два концентрични кръга, показващи два начина човек да изживее живота си. Във външния кръг е изобразен стремежът към материални богатства – в средата на живота човекът, тръгнал по този път, е на върха на „щастието“ си и е изобразен със скиптър и кесия с пари, но след това колелото бързо се завърта и човекът (обрисуван вече като старец, измъчван от болести) разбира, че всичко това е било напразно, защото след смъртта му няма да има и помен от тези стремежи. Във вътрешния кръг е представен пътят на духовното развитие – с тези блага човек е щастлив дори в края на завъртането на колелото, защото животът му не е бил безсмислен – плодовете от труда му остават и след като колелото направи пълен кръг.

В средата на стенописа е изобразена красива млада жена, в разкошни за времето си дрехи, която държи чашата на удоволствията, като символ на самия живот. Казват, че това е Християния – съпруга на брата на захари Зограф, в която художникът бил тайно влюбен. Изповядвайки се, той споделил: „още оттогава я обичах, отче, така я обичах, че в детинската своя любов си казвах сред лято: ако тя поиска сняг, ще се изкача нагоре в планината, под върха Мусала ще стигна и в шепите си сняг ще ще донеса. И посред зима си казвах: ако тя ми поиска теменуги, ще избягам, ще ида в долна земя, там, където настъпва вече пролетта, и с китка теменуги ще се върна при нея, за да узнае колко много я обичам. Но тя не ми поиска нито сняг, нито теменуги…“

Скрит текст:

Точно ,според мен тук е ключът от бараката.

# 710
"Първият път беше фарс.." и отзад изрезки от случаите в Смолян. Може да се тълкува, че убиецът е имал някакво участие в събитията в Смолян чрез "беше". Ако ставаше въпрос само за скорошните събития защо ще слага изрезки отзад? Първоначалното ми тълкуване на текста беше, че първият път не уби Филип, а можеше, но това няма общо със Смолян и не се връзва с изрезките.

# 711
Това точно с изрезките от Смолян и връщането към ситуацията там ми се навръзва с Дора, която е сестра на мъжа на Мия и с човекът, който е извикал нарочно Мия и Филип в Търново.

# 712
  • Другата България
Зачетох се за "Колелото на живота" от Захари Зограф. Не знам дали има връзка, но пишеше, че в центъра му е поставена Християния - жената на брат му Димитър, в който Зарахи е бил тайно влюбен. Т.е. имаме двама братя и една жена и любовна история.

Скрит текст:

„Колелото на живота“ се състои от два концентрични кръга, показващи два начина човек да изживее живота си. Във външния кръг е изобразен стремежът към материални богатства – в средата на живота човекът, тръгнал по този път, е на върха на „щастието“ си и е изобразен със скиптър и кесия с пари, но след това колелото бързо се завърта и човекът (обрисуван вече като старец, измъчван от болести) разбира, че всичко това е било напразно, защото след смъртта му няма да има и помен от тези стремежи. Във вътрешния кръг е представен пътят на духовното развитие – с тези блага човек е щастлив дори в края на завъртането на колелото, защото животът му не е бил безсмислен – плодовете от труда му остават и след като колелото направи пълен кръг.

В средата на стенописа е изобразена красива млада жена, в разкошни за времето си дрехи, която държи чашата на удоволствията, като символ на самия живот. Казват, че това е Християния – съпруга на брата на захари Зограф, в която художникът бил тайно влюбен. Изповядвайки се, той споделил: „още оттогава я обичах, отче, така я обичах, че в детинската своя любов си казвах сред лято: ако тя поиска сняг, ще се изкача нагоре в планината, под върха Мусала ще стигна и в шепите си сняг ще ще донеса. И посред зима си казвах: ако тя ми поиска теменуги, ще избягам, ще ида в долна земя, там, където настъпва вече пролетта, и с китка теменуги ще се върна при нея, за да узнае колко много я обичам. Но тя не ми поиска нито сняг, нито теменуги…“

Скрит текст:

Точно ,според мен тук е ключът от бараката.
И аз така смятам, а жената е именно Мия.

# 713
  • Галифрей
Хъм колкото интересно, защото в първите епизоди казах,че сигурно демонът е тайно влюбен в Мия. И сега като го прочетох за “ Колелото на живота” си има връзка.

# 714
Илчев е тайно влюбен в Миа и това ни беше показано отлично.

# 715
Скрит текст:
Кметът изглежда тотално извън подозрение, него изобщо не го включвам в заподозрените. За мен демонът е директора, но подозрения имам и към Дора и Илчев.
Нормално е на кметът да му писне, защото Търново не е чак толкова голям град, а в рамките на няколко седмици по скандален начин 4-ма човека губят живота си и е отвлечено дете. Разследването, което водят полицията начело с Мия и Филип не дава резултат, само се увеличава броя на жертвите, а те имат в ареста някаква малка риба, която не участва в историята.

Напълно подкрепям това мнение. Само че - този път - съм на страната на Кмета.
Какво, по Дяволите, се случва с това разследване и защо няма никакъв прогрес?!? 😂😂😂

# 716
Защото разследващите са влюбени: Филип в Дора, Мия в Илчев Joy

# 717
  • Washington,USA
Защото разследващите са влюбени: Филип в Дора, Мия в Илчев Joy

Мия в Илчев? По - скоро обратното.

Т. Духовникова на профайлър прилича точно. Като визия е топ.

# 718
  • Другата България
Мия влюбена в Илчев? Моля ви се....
И Филип не е влюбен в Дора.

# 719
  • Галифрей
Мия изобщо не е влюбена, а Филип си е влюбен в Мия от 100 км.

Общи условия

Активация на акаунт