Дълго се чудих, дали е нужно да споделям тези неща толкова публично. Е, реших се !
От сега пиша, ще бъде ДЪЛГО !
Това са истински истории на база, моя скромен 22 - годишен опит !
И така, казвам се Коко, роден съм през 2001 година, трето дете. Винаги съм, смятал че съм малко по- различен от останалите, някак си по остроумен, мъдър, предприемчив, но си казвах, ах това всеки си го мисли, всеки си мисли, че е повече от другия, но някак си вътрешно си знаех, че има нещо което не мога да обясня, чувства, виждания, интуиция. От много ранна възраст (12-13, че дори по- малък) имах философски въпроси, кой съм аз, какво съм, защо съм тук, какво е времето, как работи..... Но най- вече смъртта, какво е това нещо ?, "какво става после" ?
Това се случи за първи път ! Преди вече много години, когато бях, едва 4- ти клас... 2012 година
Сънувам.... Карибски пирати (филмът, разбира се) аз съм един от тях...безсмъртен, бродещ из дълбините на морето по- лунна светлина, обречен да скита завинаги.... Но изведнъж...хоп.....Нещо се случи, озовавам се другаде, и вече съм смъртен.... но почакай ! какво стана? Защо ? Искам отново да съм безсмъртен... и тогава взех един нож, който беше на близо и прерязох гърлото си ! за да стана отново безсмъртен ! ........
Събудих се ! ...стреснат ! .... кошмар.! След минути, заспах отново !
Сънувам !...... Аз съм в училище....И тъкмо влизам в класната си стая, моите съученици са се събрали около един от прозорците, някои от тях са се надвесели, други гледат от страни, но всички са там, събрани ! Какво става ? -
Казах си аз на ум, приближавам се към тях и ги питам - Какво има, ? Какво гледате ? - Един от тях ми отговаря - "еди кое" си момиче, се хвърли през прозореца ( Умишлено не ви пиша името на момичето, все пак това са истински хора, които имат свой живот), Какво ?! - казах си аз, дръпни се !...Погледнах през прозореца и видях ! Безжизненото и тяло проснато, лежеше на двора на училището !
Стреснах се ! огледах се ! обърнах се на другата страна и си казах, - хм, пак смърт, какво ли ще значи ? след минути отново, заспах ! И тогава засънувах, един сън, който сигурно ще помня до края на дните си !
Сънувам.... Някъде на високо съм, странно място, оглеждам се, виждам облаци, но съм стъпил на твърда земя,
а около мен, толкова хора колкото никога не съм виждал през живота си ! Но някак си цари пълно спокойствие, сякаш времето е спряло ! И всички тези хора са облечени в черно ! - Къде съм ?, казвам си аз, малко ме е страх !, тръгвам на някъде, и аз не знам на къде и осъзнавам, че мъжете и жените са разделени от една страна мъжете а от другата, жените. Заставам на кръстопът, ами сега ? - На къде да хвана ?- по замислих се малко и тръгнах към жените !, дали защото към онова време съм бил невръстен и търся майчината фигура или просто интуиция, не знам, но тръгнах към тях !........ - и тогава ! о боже ! и до днес настръхвам, като се сещам........ Една женска фигура застава пред мен...... Висока, с наперена стойка, авторитарна и поглед на орел, току що забелязал плячка !.......Гледа към мен....... Протяга ръка и ме сочи... И казва..... ТИ ИЗБИРАШ ! - хм, какво ?, какво избирам ? - ТИ ИЗБИРАШ ! ТИ ЛИ ДА СИ СМЪРТТА ИЛИ ДА ЖИВЕЕШ ВЕЧНО ! - хм, боже !!, Не знам- казвам аз, с гласче едвам доловимо, Не знам, какво избирам ! и тогава , като на лента ми минават всички тези сънища, които сънувах по- рано, пиратите, съученичката ми. А в това време, отново....ТИ ИЗБИРАШ !!! ТИ ЛИ ДА СИ СМЪРТТА ИЛИ ДА ЖИВЕЕШ ВЕЧНО !- Не знам- казвам отново аз !, Не знам, какво избирам !!
Събудих се !........Боже ! - Какви са тези сънища какво ли значат ?......... Тишина......, стоя си в стаята, отворил очите, гледайки към крушката, която свети, телевизорът не работи, аз съм сам, наоколо е гробна тишина, нито муха, нито, какъвто и да е друг паразитен шум, толкова е тихо, че чувам самата тишина, сещате ли се.... тиииииииии, което чуваш, когато е много, много тихо ! - И тогава. 1.....2......3. ХОП........ Майка ми влиза с гръм и трясък в стаята, Говори по телефона с едната ръка, с другата , някакви торби носи, ходила е на магазина.... Разбирам, че говори с чичо ми, споменава му името.... Но следващото и изречение, ме накара да побия тръпки...... Кога ще е погребението ?, пита чичо ми, - Аха, ясно добре, хайде ще се чуем после !- затваря телефона- и аз бързам да я попитам, Какво става ? Кой е починал ?- Но в главата ми вече има отговор, това е Дядо ми !, няма кой да е друг, той беше, болен едвам вървеше, имаше инсулт, логично да е той !- Мамо !, Какво става ?, Кой е починал ? - Ах, събуди ли се ? Ами,.......... Баба ти е починала ? БУМ.......... Как така ? Баба ми ? Та тя беше добре, здрава, нищо и нямаше как така, тя ? Ами глътнала си е езика ? - Какво ? Нима това е възможно, човек да си глътни езика ?
И така, това е първия път, в който сънят ми или сънищата, предсказаха или ме подготвиха или просто съвпадение ! Не знам !
4-ти клас, тогава бях, 4-ти клас, сега съм студент в университета, та даже завършвам, имам още много такива истории.....Лични.....Истински, аз съм ги преживял !
Ако са ви интереси, мога да споделя още, и да чуя мнението ви по- темата, вие имали ли сте такива ?
Хубав следобед !
К.И.