Отговори
# 135
Аз да се похваля  newsm08 ...моята мацка днес я оставих по гръб....и след малко я гледам зе захлюпила по очи и мънка , че не може да са обърне обратно...много се смях Mr. Green
А за възглавничка ние не ползваме, но от двата края на кошарата дюшека е леко повдигнат...и се получава някъде към 30 градуса наклон(това беше по препоръка на педи...а и май го бях чела някъде)

# 136
Здравейте и от нас.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЕЛЕНА!!!!!!!!! newsm59

ДНЕС СТАВАМЕ НА 2 МЕСЕЦА! newsm44
Честито и на другите пораснали мъничета.
Ние тъкмо се справихме с коликите,и на дневен ред дойде запекът за съжаление давам малко добавка около 20 мл. на хранене и явно от това малко се позапичаме.За сега му давам вода от овесени ядки разредена с преварена вода и днес беше първото изхождане сами,което направи мама много щастлива.Също разбрах че някой капки за колики причинявали запек. newsm12

За ваксината нашият педи каза чак март месец някаква Пастьор била много добра включва три елемента,а в понеделник ни биха хепатит Б и Алекс беше доста спокоен почти не плака.Сега вече тежим 5200 и сме 59 см. високи да ми е жив и здрав.

Благодаря на момичетата обяснили ми как да сложа снимки и ето ни нас.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105706
паролата е ketiq

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 19:37 от keti qncheva

# 137
съжелявам за спама но май не съм разбрала много добре за снимките и имам парола тя е  ketiq    newsm62

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 19:36 от keti qncheva

# 138
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЕЛЕНА!!!!!!!!! newsm59  bouquet Да сте живи и здрави!

aleks na keti  е голям сладур  baby_neutral  Честито 2 месеца на всички бебета!   bouquet Да са живи и здрави! 
Криско прави опити да се обръща, но сега само по гръб  Party На кра4ето ни биха инжекция против Хепатит, а март месец ще е тая в гърба. Magesta и при нас моите цици са му биба на бебо.

# 139
Добър вечер!
Включила съм си помпата до компютъра и цедя, чета и пиша с един пръст.
Magesta не му се вторачвай на мъника. Той явно по-музикален го раздава, а спорта ще дойде на втори план и то вероятно всеки момент.
...колкото до спането при нас манджата му е цаката. Пълно ли ни е коремчето друго не ни трябва.
А възглавничка не слагам. Четох някъде, че едва след 1 год.
Айде  Hug, че свърших с доенето и трябва да се подготвям манджата и тоалета.

# 140
Днес бяхме на консултация и ни измериха 54см - т.е. само 1 см + от предния месец  Sad На мен ми се струва, че сме доста повече като гледам как ни умаляват дрехите Confused  Иначе на кг сме +800гр - 4400 Party 
За смукането на пръстите - опитва се да си навре целия юмрък на едната ръка и след малко набутва и другата  Joy Joy Joy

# 141
Vidri4ka ами и при нас корем4ето като е пълно вси4ко е ОК Peace ама понякога оби4а да заспива на гърдите ми, или в легълцето с бибата (понякога). Възглавничка и ние не слагаме, така каза доки, след няколко месеца или годинка, тогава може да се слага възглавни4ка.
di_ Virginity Криско и той понякога: за смукането на пръстите - опитва се да си навре целия юмрук на едната ръка или другата и някой път се плюн4и  ooooh! Нзн защо го правят ?!?
Пускам музика, и бебо се оглежда мн. интересно и все едно се 4уди какво става, и на дадена песен се кефи (поне така си мисля, де).  Heart Eyes 

Ето нови снимки на Кристиян4о:

http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&view=1&photo=273

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 20:05 от KrisDiMar

# 142
  • Варна
ха добър вечер!
честито на месечинките и на друго-празнуващите!

ние бяхме на ДК в 16:00 и съм изумена от растежа й
15.12.2006 - 3.500 ; 50
17.12.2006 - 3.300 ; 50
16.01.2007 - 4.300 ; 52
16.02.2007 - 5.510 ; 58см  качила е 1.200 и 6 см !!!!  Shocked

биха ни хепатита в джоланчето че предния път бяхме хремави.разплакахме се но мама ни гушна веднага и се успокоихме мн бързо smile3541
другия месец ще ни бият Пентаксим,но трябва да си го купя.Педито каза че от нея няма странични ефекти, защото не е жива, и е най-доброто решение за момента.Препоръча ми да я купя в деня на ваксинацията. thumbsup

# 143
  • София
KrisDiMar внимавайте с ваксините, че не са шега работа - нито Пентаксима, нито тази за ДТК от Здравната каса се бият в гръбчето!

Ние от няколко дни имаме ново умение - вдига си краката - много е смешна, понеже тази дейност е съпроводена с едно пъшкане, едно напъване, чудо е ...
А килограмите вече са ни малко над 5 и половина /роди се 3 кг/, та ако чуете, че тези от Мишелин си търсят ново рекламно лице, да свиркате! Само на кърма сме и за сега няма да захранвам. Мислех си да започна да й давам вода, че малко ме притеснява това наддаване, но педиатърката не дава, било нормално!

# 144
Здравейте момичета- отдавна не съм влизала, то и кой ще ме остави де?! Влади иска мноооого внимание! Май го разглезихме newsm12!
Днес пак ни боцкаха- молото така изпища, но тати го гушна и всичко мина!
 Вече сме точно 6кг и 62см!
 От днес се дохранваме- кърмата ми намаля едвам 75гр  изцеждам от двете гърди на 4 часа!
Пием сокчета от морковки и ябълчици и ядем по 2 супени лъжици бананова каша! Всичко приготвям в къщи- нещо им нямам доверие на купешките!
 Да ви се оплача оциклих се!- ама един теч....! А нали казват, че докато кърмиш не ти идвало- ДА-ДА! Имали други такива мами?

# 145
Klemy NAN AP за бебета с рефлукс ли е? Как го приготвяш, защото и Nutrilon Comfort е уж за повръщащи бебета и трябва да се даде до час от приготвянето, но като минат повече от 20 мин от както съм го направила Лазар не го яде, защото започва да нагарча. Ти опитвала ли си вашето мляко на вкус и има ли специални изисквания за приготвянето му. Aptalim AR се приготвя малко сложно, чакат се 7 мин., за да набъбне и тогава се дава, но ни го препоръчаха защото било най-сладко и бебетата го харесвали.
Как повдигнахте матрака, че и аз мисля да го направя, случайно на Дани да му е обложено езичето, нашето има малко кафяво в средата и се чудя дали не е от постоянното повръщане и проблемите със стомахчето.

# 146
  • Düsseldorf
Добър вечер и от нас!
Гледайте ни какви сме станали опасни.... Simple Smile
Абе дами, я кажете, вие кога мислите да отделите бебоците в своя стая? Аз си м исля, че сега ни е моментът, преди да е свикнала все при нас.. Но се чудя все пак, дайте мнение...
И лека нощ, до утре!!!

# 147
  • Варна
и аз се чудя за отделянето, щото мен като не са ме отделили и до 10г. спях с майка си  Embarassed срам и позор,после се наложи да свикна изведнъж и беше мн хард изживяване  Shocked
ние спим на възглавничката от спалния к-т от 1месец. беше започнала да повръща и за това й повдигнах главата.слагам я барабар с раменете на възглавничката и нямаме проблеми  Peace
вече не искаме да спим настрани,обръщаме се по гръб  Confused

# 148
Момичета мили, имам няколко въпроса:
1. Сокове от ябълка от кога? Според педиатърката трябва да започвам. Не е ли твърде рано?
2. Храня малката с НАН НА и ми се иска да го меня с друго например с Фризолак. Как и откога да проведа смяната на млеката. Инак много добре си хапва и расте с голяма бързина. Вече е като 4 месечно бебе  Simple Smile ама аз я родих и големичка де... Wink
3. Пентаксим и според нашата лекарка е най - доброто решение. Каза, че може от по - рано да я намеря и да я съхранявам в хладилник . На деня на ваксинацията може ли да се поръча и ще се достави ли имайки предвид факта, че не винаги я има тази ваксина? Как мислите?

Hug

# 149
Alex_Shu, чета много различни мнения за отделянето, някъде казват след третия месец, което според мен е абсурдно, други че до година не свиквали. Мен не можеш ме отлепи от детето ми на този етап  baby_neutral а и стаята му в момента е склад.
Моля да ми кажете за ефикасно хапче против колики, което се купува в Германия, някой тука беше споменал ама като не помня името  newsm78.
Клеми, ами на мене ми се виждат добре 6 храрения, нашите са повече и със снаксове от кърма между хранене-дохранванията. А за нощния сън така като гледам май сме от най-събуждащите се както по горе споделих.
dinka, има различни мнения, вслушай се в инстинкта си  Peace
А може ли някой да ми каже случайно да е имал проблеми с помпата на Авент ей боже едвам я накарам да направи вакум и изгубя положението и така се раздразвам а знам че и тя помага за лактацията. Айде лека ви нощ - на тези дето не им се будят бебоците де, на другите спорна нощ  Hug  цункам ви

Общи условия

Активация на акаунт