Отговори
# 120
  • София
Здравейте и от мас!
Аз се включвам само за малко, докато се цедя и отивам да спя. Малката снощи ни направи луди, или по-скоро само ме, че баща й заспа с една книжка в ръка. Много хубаво сука от гърда и аз се чудя - дали ми се възстановява кърмата или тя не суче качествено, но накрая много настоятелно си каше шишето, та в крайна сметка последно е яла в 2.00часа и спа до 9.00, когато аз я събудих. После не искаше да заспи до към 3.00часа #Crazy. Иначе доста поплака вчера душичката.
Ники Иванова, това се нарича рефлексно лазене и би трябвало всеки ден, като го слагаш по коремче да го "практикувате". То е част от гимнастиката.
Аааааа, да почерпя - днес остарявам с една година
  party023 beer2 cook.
Чао за сега - отивам да си доспя

# 121
Добро утро!
 newsm59 на Selena6! Да са й живи и здрави малките съкровища, много да я радват и щастие да й носят  bouquet

За моя голяма изненада спахме и през нощта. Ема се събуди чак в 4:30 и то май, защото мама стана да се цеди. По тоя повод реших да прескоча цеденето инаправо накърмих бебчо.
Прави ми впечатление, че едвам-едвам изяждаме изцедената кърма, но дойде ли ред за АМ яде и ушите й пукат, а на мен на вкус ми се струват еднакво гаднички.
Да ви кажа момичета мен ме е страх да оставя бебчо да спи на по-дълги интервали. Ема просто не се събужда, за да каже че е гладна. Едва когато й преобуя памперса започва да мрънка на гладно. Не знам това период ли е някакъв или просто характер Confused

# 122
  • София
 nbirthday  bigdance2 Selena6!!!
Завиждам ви за поспаливите деца. Аз и с първото и с второто не случих на такива. Сега едва от 3 дни Дани прави 6 часови паузи, от към 10 до 4 през нощта, през другото време едва удържа 3,5 часа. Твърдо сме на 6 хранения.

# 123
Добро утро мами:hug:
Честито на selena6 bdbaloni и на всички бебоци ,които ставата на два месеца Hands Clap
Ние също нещо започнахме да се пообръщаме Laughing....вече не мога да я оставям самичка,
че току виж тръгнала смед мен Mr. Green
Корички и ние имаме по главата...ама са малко (мисля че се появиха когато вместо със сапун започнахме
да ползваме шамноан не зная дали има нещо общо ама.....newsm78)...а и ние до скоро имахме на веждичките,
но със мазане на зехтин почти ги няма вече.
И при нас има ядене на юмручета когато изплюе бибата.....и чак се шашкам понякога...така ги завира в устата си (почто до лакътя newsm47)...а и за това продължавам от време на време да и слагам ръкавичките(..дали не съм само аз така newsm78 ама и като я гледам как ги пери и си бърка из очите ме е страх)......а за зъбите...имах една позната на която на детенцето и зъбите бяха започнали някъде към 2-я месец да никнат...луда работа #Crazy

# 124
добро утро и от мен!честит рожден ден на selena6 ! сега да си кажа това което разбрах и то е важно за тези от нас на които работодателите им ги осигуряват на минимална сума имаме право да избираме дали искаме да ползваме остатъка до 315-то дни или да минем направо на майчинство!!!надявам се да сте ме разбрали ако не питаите!

# 125
Честито Селена   bouquet. Весел празник ти желая и здраво бебе!  Hug
TiniMini, тези корички ми приличат на лепката, която всички новородени имат, упорити са но падат, мажи с мас най-добре. Ако е това де - нашите бяха като стурпеи направо, по челцето, после нагоре по главичката, било нещо от това дето са били опряни незнам си къде в утробата.
Мацко,Клеми,Муцанка, вие по колко мл давате че са ви толкова редки яденията. При нас е нонстоп ядене на кърма и АМ. Ето снощи например, накърмих го в 11:30 и поспа до 1:30, бам шишето и спа до 4:30, пак кърмих и откара до 6. И тука става въпрос за истински глад, няма това онова, биба-миба, водичка и тн, яде му се на човека две не вижда. А относно шишкавите бебета и АМ, аз съм била голям шишко от изключително кърмене.  baby_neutral
Понтес, и ние надаваме пронизителни писъци.
Не мога да разбера защо в началото спеше толкова много а сега и нощем не спи като хората, а денем разпокъсано.  newsm78

# 126
  • София
detelini, как редки бе душа, аз чета че на хората децата спят по 10 часа и  Shocked Shocked Shocked ...къде на мен този късмет.  Cry Cry Cry
Дани пие между 130 и 150мл.

# 127
Честит празник selena6    newsm67   ura

HEBMEHTE, моя Алекс е денонощно с ръкавички. Смуче си палеца и показалеца, а когато е ггладен цялата ръка, понякога се опитва да налапа и двете  Confused Смуче и чак мляска от кеф......ох, дайте идея как да се преборя с този проблем  Rolling Eyes Вечер даже му повивам ръцете, много ми е жал  Sad

Благодаря за честитките, момичета   bouquet
Бяхме на ресторант, от тези дето не знаеш с кой прибор да започнеш  Laughing В началото се чувствах не на място защото с този голям задник нямам голям избор от дрехи, но си пийнах червено винце и работата се оправи, даже стана романтично Laughing

Я кажете как преварявате зехтина.......просто изчаквате да заври ли? И кога е за предпочитане да намажа главичката  newsm78
Изсъхна ни кожата на лицето и се лющи тука-таме, да намажа ли със зехтин? Купих кремче за лице ама нещо няма ефект.....съжалявам, че дадох 15 евро  Confused

Такааа, за спането......освен вечер, ние спим и между храненията минимум по един час, голям мързел, голямо нещо  Laughing Обаче като се събуди започва едно неспирно ритане........рира, рита, рита, умаря се и пак заспива  Mr. Green

Оф, напълно съм обсебена от бебока  ooooh! Започвам работа и се чудя как ще се отделя от мъника  Sad Поне се успокоявам, че офиса е точно до нас. Никак не съм готова да го оставя  Confused

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 12:56 от shrew

# 128
  • София
shrew, жестоки са ви каубойските дрехи! Peace

# 129
  • София
Детелини аз правя 90мл АМ, като дребната не винаги го изяжда, но горе долу толкова си папка.
И ние сме с крусти, мажа със зехтинец ( мъж ми го превари, та технологията не ми е позната) и като се баняме го изчеткваме с четката.
А да Шрю и аз да кажа, че е мн хубаво каубойското костюмче и леко ти завиждам, че се връщаш на работа, мн ми липсват контактите с други хора (мн обичам да съм и до беба), но идеален вариант няма.

# 130
Здравейте момичета, да се отчета и аз, напослъдак хич не мога да се добера до компа, че малкия ми е вси в ръцете, много плаче и повръща, та се носим постоянно. Като го оставя гледам да обърна внимание на дъщерята и да да подомакинствам. Имам спешна нужда от слинг, че кенгурото още не го кефи. Ако някой ползва да ме светне как да си ушия, че за "голям шал" няма да давам 60 лв.
Вчера бяхме на консултация, пораснал е 8 см и тежи 4660, което е много добре, защото беше спаднал доста от изписването и чак на 17 ден взе да наваксва. Само не мога да разбера как го постигна този рузелтат като въобше не изяжда количеството АМ, указано на кутията. Той яде 7 пъти по 90 мл, вярно че го кърмя преди това, но нямам много кърма.
И ние имахме крусти по главата, но след като взех пяната на Мустела решихме проблема с три бани, за зоната м/у веждите и челцето ползвам Стелатопия пак на Мустела и за една седмица се оправихме (малко скъпо ми се видя - 25 лв., но поне дава резултат).
Дали можем да се къпем вече днес след вчерашната хепатитна ваксина, че забравих да питам.

Поздрави на всички мами и бебоци, дано утре времето се оправи, че да се насладим на weekend-a

P.S. Някой ползвал ли е Aptamil AR, че пак ще сменяме млякото заради повръщането.

# 131
Селена  newsm67 по случай празника!
Магеста мерси за инфото- снощи си се изкъпахме и спахме отлично(нещо нетипично за малкия)
Десидм- кажи нещо повече, интересува ме.Осигуряват ме на минимална, но след  като са почнали да ми плащат болнични и имам издаден такъв(говоря за този последния сега), по какъв начин мога да избера,т.е. ква е процедурата?
Относно захранването, според мен всяка сама трябва да реши за детето си.Томас е само на кърма, но от средата на втория месец даваме бистри сокчета от ябълка и морков.От самото начало ги хареса мноого и  продължаваме и до момента.За гъстото сокче и пюретата-знам че се дават от 4-ия месец.Има една много добра книжка, която ползвам за храненето:"Как да храним детето правилно "под ред.на доц.д-р Анна Радивенска- от там се уча.
Иначе като всички вас-и ние пищим, гукаме, ядем си ръцете и се обръщаме;само в номера със самостоятелното заспиване хич ни няма- все сме на ръцете на мама Weary.И нашата кожица е много суха и все се белим,сега вече и по телцето, но педито ни изписа олио+пяна с бадемово масло и същото кремче за лицето, швейцарски са и много помагат newsm10.
Приятен ден на всички Heart Eyes

# 132
  • София
Ние ползваме Нан АР, откакто сме на него и на повдигнат матрак може да се каже, че не повръщаме,много, много рядко връща по съвсем малко.

# 133
Здравейте момичета ! Grinning
Чета, че много от бебчетата ви са почнали да се въртят и пробръщат..... ние още дори и не правим опити... newsm78
Движи Жижето главата след дрънкаща играчка, следи  с поглед, гука, смее се.....но опити за раздвижване няма. Sad Бащичко-спокоен май ще се извъди Rolling Eyes
Можем да се похвалим и с дигане на главата като го оставя по корем - кокори се напред и я държи така продължително ... Hug
Ето да ви се покажем.....
http://images13.snimka.bg/002199437.jpg
А и песни пеем - кога весели , кога тъжни  Wink Сега пиша и слушам една тъжна, тъжна такава...скоро към марш ще отиде и ще трябва да спра.... Hug
За заспиването: да не казвам голяма дума - намерила съм му цаката.  Laughing Ако последно кърмене ми е от гърда, слагам го успоредно до мен на спалнята, цицата в устата и така заспиваме.....Дори да яде от шишето, след като съм се изцедила или има малко в циците пак правя тази процедура. С две думи мойте цици са му биба - работи безотказно Peace Когато много ми се спи е още по - идеалният вариант.....Като попорасне трябва да се отучваме обаче.... Thinking
Vidri4ka, как го правите това със спането newsm78 Laughing Wink......при нас и комшията разбира, че е дошло време за ядене ! Grinning
А ръцете са опасно нещо наистина / поне в момента /!!!
Само пречат и бели правят - ние преди една вечер така си бръкнахме в окото и после ревахме много....Най - лошото е , че пред очите ми стана, но за секунди и нищо не можах да направя..... Cry
detelini , много сте хубави на последната снимка в албума/ тази в едрия план/ !  bouquet
Хайде хубав ден !

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 14:01 от Magesta

# 134
Нито се обръща, нито си яде ръцете.

Абе момичета, ползвате ли възглавници за мъниците и ако да - какви, колко високи?

bouquet за всички празнуващи днес!  Wink

Последна редакция: пт, 16 фев 2007, 15:02 от moonlady

Общи условия

Активация на акаунт