Отговори
# 165
  • София
Здравейте и от нас!
За отделянето на детето в отделна  стая някъде бях чела, че американците го практикуват след шестия месец. Аз имам голямо желание баткото да е в отделна стая, но в момента сме на квартира и нямаме възможност за такова преместване. При всяко проскърцване на нашия матрак той се размърдва, а за такива хубави неща luvbed шансовете са още по-малки. Сега още повече, че и бебето е при нас. Тя  някой път трудно заспива нощем, а разплаче ли се тя и баткото започва - солидарност братска smile3503.
За възглавничка за бебето по съвет на всички доктори не се слага възглавничка на бебето до една годинка.

# 166
Ние не можем и да си помислим за отделяне, защото сме в гарсониера и трябва да го сложа в кухнята ... Точно никога! Пък и си мисля, че е мъничък още! Абе не ми се разделя от него в момента. Няма и да съм спокойна, защото напоследък го намирам все във странни пози, от които сам не може да се измъкне. Наистнина ще ходя като линейка от стая в стая.
dinka, ние също сме на НАН ХА. От Фризолака имахме ужасен запек, не че и в момента нямаме, но поне ака веднъж дневно. Ако си доволна от това АМ моя съвет е да не го сменяш. Аз смених няколко АМ и не мога да се отърва от усещането, че заради това му е толкова чувствително стомахчето.

# 167
ЧРД на Еси
Честити месечинки на всички които днес празнуват!
Ние досега бяхме малко на разходка и  бебо спи в количката още...
За отделянето в друга стая,много ми се иска но нямаме възможност ...все още сме при наще..догодина надявам се вече  да сме си сами в къща ( само дето трябват пари за ремонт,но това е друга тема)
Някой беше споменал че има бебе мързел или нещо такова....и моят бебок е от по кротките...ни се обръща ,не реве много,не е имал грам колики (пу-пу)...заспива си сам...даже като си изяде млякото мрънка за още и като го вдигна да се оригне почва да беснее да рита..и като го сложа в креватчето се кротва и заспива..
Да ви се похваля вчера свеки ми идва на гости и като го взе Дани и като почна да го мятка насам натам да му говори и той като почна да смее ама с глас hahaha лелеееее направо си умрях от кеф,толкова сладко се смееше...Та ние вече се смеем с глас отвреме на време,и гукаме много...мама като каже "агууу" и той повтаря...
За Пентаксима на нас ни я биха онзи ден и нямахме странични реакциии....можеби сънливост..леле цял ден спа тва дете.....и ака 2 пъти  #Crazy така не е било от месец и половина...
Невменте страшно сладка е Аделина,и ние сме си я харесали за мома! smile3521
даваш ли я? ние сме по близо ..Simple Smile
е това от мен засега...лек ден!

# 168
Мамчета имам едно въпросче към вас. На вашите бебчета дали са им се подули и побелели венците защото на моя шишко са и ми казват че скоро можело да имаме зъбче? нормално ли е на 2 - 3 месеца да излезне зъбче  Shocked? иначе много си смуче ръката и го сърбят венците и като ги почешам се успокоява

# 169
Здравейте мами. Днес бебо Кристиян става на 2 месеца. Почваме 3-тия месец.   bouquet
Да ви по4ерпя:

ЧРД на Еси!   bouquet Честити месечинки на всички които днес празнуват!   bouquet
Да са живи и здрави беб4етата!  baby_neutral

jap4e и ние така: много си смуче ръката.
Времето в Стара Загора е слън4ево, но леко ветровито и се въздържаме да излизаме, ако утре е хубаво времето, ще излезнем. Излизали сме само 1-2 пъти с кенгуру  Heart Eyes след 1-2 дни ще ходим да оглеждаме за коли4ка.  Simple Smile
 Елисавета на Sarra, Аделина на HEBMEHTE и Лора на Virginity големи сладурани.  Peace

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 16:42 от KrisDiMar

# 170
  • СОФИЯ
Здравейте мамчета! Доколкото си спомням накои от вас бяха ходили при д-р Драганов-ортопед във Военна болница,ще може ли да ми дадете тел. му номер? Доволни ли сте от него? Давате ли сокчета вече? На мен педито ми каза от 4-5 месец,такава била новата тенденция,но аз не съм съгласна с нея и ще започна началото на 3 месец.Ние сме изцяло на АМ.

# 171
Ето нови снимки:

http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=272

http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&view=1&photo=273

STASII ами ние мислим след 3 мес. да даваме сок4ета, пюренца.

# 172
Някой може ли да ми разясни защо не трябва да се къпят бебетата след ваксинация? Каква е причината?

# 173
Привет момичета,при нас времето май се върна,пак гадни колики,пак неакане,направо ще се  #2gunfire,Милото толкова го боли само се буди и жално плаче.Когато е доволна е много пъргава,много рита и маха с ръце,бих ви пуснала едно клипче да видите каква е гимнастичка,но незнам има ли някакъв начин.Повечето ританки и чорапки вече са ни малки,и трябва да купувам нови.Кога според вас е хубаво да прилагаме активната гимнастикаhttp://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=373

Честит рожден ден Еси - да си жива и здрава и много щастлива.

Честита месечинка и на бебоците,много пъргави и послушни да бъдат.

За отделянето в друга стая,завиждам на всички където имат тази възможност.Въпреки че е кротко и поспаливо дете,аз все още мисля че е много рано да го местя.

Ето и наша снимчица но малко стара:http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2130762,http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2130794

# 174
Шру, зимам си забележка, ще гледам да съм по редовна! Не е заради многодетните мами, просто тези "Радини вълненя" съм ги преживяла вече, иначе чета редовно ако не си забелязала... Еми нищо ново нямам за казване - и мойта беба ака, яде си ръцете, заспива кога сама , кога със мен....В голямо напрежение съм , сме де, в многодетния форум. Организираме Празник на многодетните семейства в зала 6 на НДК и има организационна работа която ми отнема и малкото време пред РС-то. По тоя повод, сигурно много от вас познават такива семейства. Идеята е да ги съберем да се запознаем и да покажем на обществото че не сме цигани или на опашката за помощи , а нормални , работещи хора които искат да отгледат повече от 2 деца отговорно и с любов. Ако можете да ми съдействате с телефони, и-мейли, адреси или други средства за контакт - ще съм ви много благодарна. Ще се изпратят покани за мероприятието, ако във вашите далечни планове е включена такава опция също сте добре дошли...Нашия клуб ( на многодетните родители) е част от асоциация Родители която се грижи за интересите на всички деца.
Разгледала съм всички бебоци, няма да изброявам по имена, но съм набелязала няколко ергенчета дето... ако ги дават още сега ги вземам!
Поздрави от мен! Наистина помислете дали не можете да помогнете с нещо.

# 175
  • София
ClanG, хич не е по темата, ама знаеш ли кой ви е прави логото? Много е яко!!!

# 176
  • София

danielad, majce, Sarra, pontes, sesiliqi i ClanG пиша ви двойки по активност  Crossing Arms

ClanG, ти само отбиваш номера с двата реда дето постваш от време на време  ppp От как отиде при многодетните с теб не може да се говори  ppp
Ох, ако знаеш как ми се виси на компютъра,ама все нямам време Embarassedнито пера ,нито чистя,нито готвя обаче по цял ден се занимавам с Алекс,а той не е като вашия да си спинка сам ConfusedСпи само ако е върху мене  #Cussing outСтрашен е каубойския костюм Heart EyesНевена  Аптамил AR давам но не бях видяля че трябва да набъбва Embarassed 7 минути,ама така или иначе аз като го приготвя  и докато сменя памперса и са минали и повече от 7 минути LaughingИначе на вкус не е лош ,пробвах го и няма нищо сложно в приготвянето Peace а и май не запича толкова колкото Нан антирефлукс

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 21:31 от danielad

# 177
Здравейте и от мен!
Ние сме само 4.500кг-мериха ни сега във вторник,вървим с месец назад от останалите,ама нали сме недоносени Laughing-иначе сме си наддали 1.450кг за месец-така,че сме ОК.И сме 54см-абе джобно гадже от всякъде CrazyДругата седмица ставаме на 3 месеца,но коликите ни гонят още-спим нощем до 4ч най-много и почва един рев-направо крясък от болки в коремчето-понякога си мисля че никога няма да минат.Иначе си продължаваме на смесеното хранене,но имах големи проблеми с гърдите и не знам до кога ще издържа с кърмата-запушванията на канали продължават постоянно и буквално се измъчих вече-купих си хапчета за спиране на кърмата,ама си ги държа скрити Rolling EyesА кърмата си я цедим от началото-мацката така и не се научи да суче-слагам я постоянно-тя се дърпа и пищи все едно и давам отрова...Това цедене,миене,стерилизиране... е много трудоемко-напоследък ужасно много ми минава мисълта че ако мина на АМ изцяло ще се родя в друг живот-ама все си викам-нали е за каузата и за бебето newsm78

# 178
Муце, 4 400 сме, нали ни изписаха 2 900 и сега имаме да наваксваме  Blush Само сантиметрите малко ме притесниха, но може би другия месец ще наваксаме  Praynig
Днес ставаме на 2 месеца  newsm44 newsm38 !

# 179
Привет !
conka,   за некъпането след ваксина можеш да прочетеш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163890.0
В общи линии пише, че не се мокри убоденото място, за да не се възпали, но има и доста майки, които къпят. Ние за всеки случай пропускаме.
ClanG, много хубава инициатива  Hug , за съжаление трудно се сещам за семейства с 2 деца, а за такива с 3 и повече май нямам познати  Sad.
ina_ink линка, които си дала с активната гимнастика пише за "Възраст: от 3 до 18 мес. ". Нашата още си седи опакована, но скоро ще я извадя, че ми е любопитно дали ще я хареса Викито.
STASII , http://www.n-draganov.com/a2/firm.asp?id=3107 - сайта на Драганов с телефон за записване. За сокчета - нашта педи всеки път се пробва с тях, но аз съм категорично против и тя бързо скланя до другия месец. А аз мисля да захранвам след 6-я месец, и то не със сокове. Повече информация за захранването ако искаш  можеш да прочетеш в библиотеката на кърмаческия форум, но естествено сама ще решиш как да действаш.
jap4e, много ви е сладък русия момък. Не съм забелязала да имаме подути венци. Нашата мацка почна да се лигави, ама не  е много - колкото да си прави балончета.  Laughing
Иначе зуците, които издава са много смешни и много ни забавляват.
Ръце, пръсти и беберони не признава, защото вижда че не пускат мляко и не й харесват Simple Smile
HEBMEHTE, много е сладка малката с фибите. И аз се замислям да й купя на нашта, само се чудя не е ли опасно там където е още мека главата, или само за малко ги слагате?
Лиа25, от това, което съм чела във форума, водата от овесени ядки съдържа глутен, който не бивало да се дава на бебета преди 10-ия месец.
Целувки за бебоците !  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт