Отговори
# 150
detelini , за помпата - ако е от по - старите модели.....има една бяла тапичка( много малка част) ..пробвай да я обърнеш на другата страна. А иначе и на мен ми се е слувало да не прави много вакум ( като остане малко мляко в гърдата). Питаш за хапове за колики ....Инфакола ли имаш предвид ( той не се намира в BG ) ... newsm78
dinka , моя съвет за Пентаксима е да си купиш от сега 3 те дози...случва се да няма внос както си разбрала и мисля не е добре да се рискува. Аз направих така , съхранявам ги в къщи , на вратата на хладилника , изисква се температура 2 - 8 градуса. Peace

Момичета, децата ви потят ли се докато се хранят ? Жижи става целия мокър докато пие от шишето, а и видимо много усилия полага... bowuu

di_, аз много не им вярвам на тези мерки, защото ние първия месец бяхме отчели ...спад в ръста с 1 см !!!
нали се сещате че такъв казус няма. Е, сега вече сме 62 см ...ЦЕЛИ !! Laughing ..Стават грешки понякога , а ние се вторачваме във всеки сантиметър.
KrisDiMar - сладур е малкия ! Peace
Лека нощ и от мен  Hug, отивам даго видя - Жижата, че пак е запял една жална , жална песен.....

# 151
  • Бургас
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН СЕЛЕНА!

МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ТЕБ И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И ЗДРАВО БЕБЧЕ

ние няма да се отделяме с бебо в различни стаи.... за момента просто, защото няма свободни стаи, а за напред като се изнесат бабата и дядото.
shrew личицето го намажи със  преварен зехтин /може и неправарен, ако е от чистия/ страшен ефект има. Ние от първия ден сме с кожичка като на змийче страшно люштене, с 3 намазвания и стана много гладичка и нежна. Сега само със зехтин се мажем.
Зехтина не го чакай да заври, че на нас ни отиде една газова бутилка на ей тъй от чакане и пак не завря. Слагаш в един съд вода, а в него слагаш друг съд със зехтина. Чакаш водата да заври и засичаш 20 минути.. т.нар. парна баня.

# 152
Честити рожден ден на selena6   bouquet nbirthday и честито на всички бебоци, които днес стават на 2 месеца  baloni
macko Бояна имаше много упорити пъпки по бузите, започнаха даже и по челото й да се появяват и крем Здраве не помогна, но педито ни препоръча един крем на д-р Тайс, който е медицинска козметика, мирише много хубаво и е приятен при мазане. Казва се "Нощна красавица"  Flutter Само за един ден имаше невероятен резултат.
shrew много жалко че трябва да се върнеш толкова скоро на работа, но да ти кажа дори и на 2 години да е Алекс пак ще ти е трудно. Аз днес ходих в офиса да свърша малко работа и понеже нямаше на кого да оставя бебка бях с нея  Grinning Забавно беше и аз се почувствах добре на мястото си, ама това защото е за кратко. Не ми се отделя още от съкровището ми. Шефа ми е дал 1 година на разположение, а аз от сега се чудя как ще се отделя от нея.
За отделянето в друга стая мисля, че трябва да стане към годинката. То при нас просто ще й махна кошарата на Бояна и ще я оставя да спи в стаята при батко си. И аз съм и повдигнала дюшека в единия край - така ми каза педито, ама се чудя така до кога  newsm78
di_ нещо да не бъркаш цифрите - 4400 или 5400

# 153
bla_bla мдам права си, и аз така мисля да направя, ще се консултирам 1во с докито за ваксината, ок.
Sarra 10x (thanks)  Blush и вашия бебо е голям сладур, мдам  Peace di_ и ние няма да се отделяме с бебо в различни стаи. Преди 1 ч. хапнахме, преди малко му смених пампито, гушках го и сега е в легълцето си, гука си, усмихва се, плези се, леко задрямва вече, скоро ще заспива, къде с биба, къде без биба  baby_neutral 4ао и лека вечер на всички мами.  Simple Smile

# 154
Как сте мами?  Hug
Май аз първа се записвам за днес.... Wink
Тъкмо преди малко си сменихме пампата и се напапахме....и аз се  метнах да чета какво сте писали.
Това с отделянето не е зле да е по-раничко, но някъде след първата годинка(само не зная след една годинка дали ще мисля така и дали няма да ми се досвиди да я отделя..ама времето ще покаже, а и всеки си решава за себе си)
Така като гледам повечето вече знаете колко са ви порастнали бебоците и малко ви завиждам Mr. Green ама и ние друдата седмица сме на консултация, че да видиме колко сме нашишкавели.
Magesta и Аделина се поти докато папа, само главата и обаче се изпотява....
nevena131313  моя матрак е повдигнат с по едно одеяло в двата края на легълцето...
Честито двумесечие на Дария - на мама milenah, Велизара-на мама di_ ,Даниел - на мама lladybird и  Кристиян - на мама bulgarka .Да са ви живи и здрави!!! baloni
Ето ни какви сме фиболинки  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=100137&photo=50

# 155
macko, а аз ти завиждам, че можеш да си по цял ден с бебока  Laughing При нас майчинството е 57 дни преди термин и 63 дни след. И не се плаща цялата заплата, няма и две пълни заплати съм взела за всичкото това време. Иначе от как съм в Гърция (1998г.) плащам осигуровки всеки месец като поп.......абе майната им на парите, не ми дреме, не искам да изгубя готината работа  Wink Абе не може всичко да е наредено както искам  Grinning

HEBMEHTE, гледайки малката кукла ми се прииска и аз да накича Алекс с фибички   Blush  Ама не можем да ви се мерим по коса, ние сме плешиви, а и подозирам, че ако Иво ако види сина си с фибички, ще поиска развод Crazy Ох, много е сладка Аделина, даваш ли ми я за снаха  Stuck Out Tongue

Ники,   bouquet

esy  newsm59  ura

Аз мисля да задържа Алекс до 6-ия месец при мен, ама само мисля, дали ще го направя е друг въпрос  Joy

danielad, majce, Sarra, pontes, sesiliqi i ClanG пиша ви двойки по активност  Crossing Arms

ClanG, ти само отбиваш номера с двата реда дето постваш от време на време  ppp От как отиде при многодетните с теб не може да се говори  ppp

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 13:00 от shrew

# 156
Честито на празнуващите днес!
Ние също много си цокаме ръцете като сме гладни, ако може и двете да натикаме най-добре ще е! Плюнчим се много също. Като се храним доста се поти, само главичката, но може и цялата да се поти, просто като е с дрешки няма как да преценя.
Направо завиждам на мамите, чиито бебета сами си заспиват. Ние нямаме такъв регистриран случай, вечер сама да си заспива. Все на ръце иначе плачем. Но сигурно е и заради коликите, много ни тормозят.  Поне нощно време спи де, та за това поне съм благодарна, че баткото до 3 години се будеше много нощем. Пък и като преминат коликите мисля, че ще спре да се буди за ядене към 5-6, а по-късно
И да ви се оплача - нашият батко пак е болен, сега има само температура, вдига над 38, но никакви други симптоми няма.  Нищо още не съм му дала за сваляне, защото предпочитам тялото му само да се справи.  Бебката е в друга стая, но пък снощи и цяла нощ бяхме заедно.
А за отделянето на бебето по принцип - аз първо ще трябва в нейното легло да я отделя, а за в друга стая ще мислим доста по-нататък. Той и баткото още е при нас, да не говорим, че сега спят с таткото - купихме на младежа голямо легло персон и половина, а бебката е при мен. Embarassed
Е, хайде момичета, приятен ден ви желая!

# 157
Здравейте, вече ще се лудна не мога да успея да се включа, тамън тръгна да чета и все нещо става.
Не успях да ви честитя деня на влюбените е честито на тези които са още влюбени.
Мойта Габи е вече 4520кг. и 55см., педито каза че е на максимум, добре си била наддала, като се има предвид, че ни изписаха 2670кг. Биха ни хепатитната и след месец Пентаксим.
Момичета какво да правя с този запек вече незнам. В момента сменям Нан 1 с Нутрилон комфорт 1, но пак не е акала 3-ти ден, дайте съват какво да я правя, слагах и пак термометър, но не се изака.
keti qancheva ти как правиш овесените ядки.АЗ и давах веднъж сварих 200гр. вода и 2 супени лъжици и после прецедих и с тази вода и смесих АМ, но след това ми порпусно едно ядени, сигурно доста я заситило, но пак нямаше акита. И сега незнам дали да и давам  newsm78
Да ви питам тези лохии до кой ден ви текоха, при мен няма спиране вече си тече и кръв, но мисля, че не е мензис, защото не е обилно и съвсем малко ме боли корем от време на време. Направо имам чустовото, че съм срастнала с тия превръзки. Cry
pontes и ние проплакваме на сън и аз скачам като попарена, защото незнам какво става, а пък и аз спя и като я видя хоп и тя се успокои. Иначе ми е кротка, тя и в корема ми беше такава, пу-пу, да не вземе после да подлуди майка си.
dinkaмлякото се сменя по-малко, за 3-4 дни. Ако даваш по 90 грама, първо слагаш 1лъжичка от новото и 2 от старото и така 1 ден после по-малко изравняваш, после увеличаваш новото млако и намаляваш старото и накрая само на новото.

# 158
shrew      bouquet
Давам я аз ама много сте далече бе как ще ги сватосаме Mr. Green
lia25  и при мен се проточиха дооооооста дълго течовете...ако не
се лъжа някъде към 55 дена.Към края и аз имах нещо като цикъл...луда работа #Crazy
Но вече съм без памперсите! newsm47

# 159
  • София
nevena131313, да анти рефлукс е /АР/, AR де. Аз съм от най-лошите майки и преди да си легна му приготвям млякото за през нощта, не се е мръщил, че е приготвено по-рано. Даже за през деня му ги павя обикновенно поне 30минути преди хранене, че като се събуди вече е зверски гладен и докато го направя и изстине означава да ореве блока от глад. Не знам да има някакво по-особено приговяне, на кутията не пише поне.
Аз още не съм се оциклила, ама чакам всеки момент това да стане, нали не кърмя, лохиите сряха отдавна, а вчера ми цъфна и една пъпка на лицето и съм в очакване. Как мислите да се пазите? Аз съм твърдо за хапчета, но ще чакам да мине един редовен цикъл, за да се орегулират малко или много хормоните, да не ги объркам още повече с хаповете. Обаче докато стане това, кой знае колко време ще мине, ще ми побелее косата от притеснения. Не че сме кой знае колко активни, аз съм изморена като труп вечер, ама то и веднъж стига за белята.  Thinking

# 160
  • Бургас
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ESY

БЪДИ ВИНАГИ УСМИХНАТА, ЗАПАЗИ ДОБРОТАТА В СЕБЕ СИ И НЕКА ЩАСТИЕТО НА ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО Е ИЗПИСАНО НА ЛИЦЕТО ТИ!

# 161
Здравейте,момичета!
Най-после и аз да се отчета. На 14,12,2006 г. в 3,15 ч родих момченце- Теодор.Мерки-3,350 кг и 50 см. Вече сме на 2 месеца и сме 5,600 кг и 59 см. На всички вас и на вашите слънчица много здраве и много усмивки. Доскоро Laughing

# 162
  • Русе
Ха, здравейте!Не съм се включвала при вас от сто години.Вие толкова много пишете,че докато ви изчета все нещо става и не мога да споделя нищо.
Ние сме добре Simple Smile Бойко расте,като гъбка.Последно бяхме 4500-4600кг ,но от тогава мина доста време и сега със сигурност сме над 5 кг. В Русе грипната беше до вчера включително и не сме ходили при докторката.Другата седмица Laughing
Гледам и чета бебчета всякакви чашити.Ние сме от най-големите!Постоянно на ръце ,щото нито го кефи да спи нито да лежи.Аз се цедя щото не се хранеше добре от гърдите ,сега комбинирам ту от гърди ту от шише,а като не ми стига кърма дохранвам с АМ.Лошото е че свикнада пие от шишето и после,като си хапва от гърдите се налапва с много въздух и с оригването повръща и то доста.С биберона нямаме такъв проблем.Пък от една страна ми писна с това цедене.   Също се потим докато го кърмя Wink ,а едната цица хич не я харесва.
detelini инфакол и Саб симплекс са едно и също нещо. Grinning ,и тук го има на аптеките.Аз също поръчвах и от Белгия и отАвстрия ми донесаха Саб симплекс ,като в Австрия са им обяснили че Инфакола си е .......... просто извън Англия се казва по този начин.Според мен е ефикасно щото ние имахме адски колики и точно за около две седмици спряха.Сега му слагам профилактично.
Момичета, вие стерилизирате ли още?Аз спрях,и водата му смесвам с течаща.Не,че я пие,но след ядене си изплакваме устата. Simple Smile
Времето на вън не е много хубаво,но мислим да се пуснем на кратка разходка.
От мен целувки на всички бебчета и много усмивки kiss

# 163
  • Düsseldorf
detelini: Почти правилно са ти казали, че инфакол и саб симплекс са едно и също, всъщност активното вещество било същото. А в Германия това са капките Lefax, в Австрия са Lefaxin , които също били с това вещество. И все пак разлика в действието има, то е въпрос на чисота, на преработка, знам ли и аз на какво, но Инфакола и Лефакса сякаш повече действат...
Колкото до отделянето, аз си мисля, че колкото повече е осъзнато бебето и свикнало със стаята на мама и тате, толкова по-трудно ще е отделянето му и толкова по-голяма ще е травмата за него. И съм гледала бебе в Германия, което на 2 месеца си беше в стая и нямаше проблем. Но всеки си знае де... Simple Smile

# 164
  • София
За отделянето, според мен зависи от детето - дали спи спокойно цяла вечер. Ако да, или се буди по веднъж - ОК, ама ако се буди през 2 часа...ще ви се отели вола да обикаляте стаите. Аз поради тази причина преместих Никол като започна да се буди по веднъж на вечер. Преди това сме ставали и по 20 пъти /като започнта да никнат зъбите  Confused/ и не се виждах да търча цяла вечер из апартамента. Иначе нищо, че беше на годинка и половина, бързо свикна и не е искала да идва да спи при нас.

Общи условия

Активация на акаунт