Отговори
# 270
  • Варна
zory5rova  http://www.bg-mamma.com/site/content/view/678/63/
в БГ още няма такъв закон,пише само:
Раздел XXIV
Особени правила при превоз на пътници и товари
Чл. 133. (1) ... Допуска се в лек автомобил да се превозват допълнително на задната седалка още две деца до 7 години или едно до 14 години.
(2) Превозването на деца до 10-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка

# 271
  • WA, USA
За седалките при нас е прието със закон и те вкарват дори в затвора ако нямаш, а да не говорим да го возиш дечко на предната седалка - ще си изпатиш доста. Това е така, защото повечето коли тук са с въздушни възглавници и ако го сложиш на предната седалка все едно да го отрепеш бебо сама. Освен това се смята, че най-защитеното място е на задната седалка, по възможност в средата, ако и там имате странични възглавници. При нас дори не те изписват от болницата, ако нямаш столче - много е стриктно и всички си го спазват - дори и не помисляш, че можеш да го качиш детето без.
Колкото до това как ще го виждаш има едни огледала на Fischer които продават тука - направени са като играчки - хем детенцето се гледа и се радва, хем ти го виждаш на твоето задно огледало. Но и тях не препоръчват много за да не се разсейваш като караш Simple Smile     

# 272
Имам нужда да споделя проблем със запек, Лазар от 4 дни е на Aptamil AR и акшто му е много хубаво жълто, но ака само веднъж на 24 часа, а днес след доста напъване и плач го изака на топка с кървави жилки. Случвало ли се е на някоя от вас? Моля успокойте ме, че педиатърката ни е в отпуск тази седмица и нямам идея какво да правя.

# 273
nevena131313, ние сме изцяло на АМ и Ники ака веднъж на 24 часа с доста труд и мъки една супер гъста и тъмно зелена миризлива гадост дето на нищо не прилича, но кървави жилки не е имало. Мисля че е най-добре да си притесниш педито или по-добрия вариант идете до спешен кабинет или се обадете (нашия спешен има телефон, вероятно и вашите).

# 274
  • Варна
закарай го при друг педи ако твоя го няма!
ако искаш питай и "Доктор NIVEA Baby" тук във форума  Thinking

"Доктор NIVEA Baby"

# 275
Мерси за съветите, ще потърся друг лекар за всеки случай. Най-вероятно тези жилки са от напъването, защото той много се мъчи от вчера още и жилките са в това аки дето първо е излязло от дупето, но искам да съм спокойна и затова ще потърся друг лекар.

# 276
Хей, момичета, видяхте ли го това - http://news.ibox.bg/news/id_1167538122

# 277
  • Бургас
Момичета нали не е възможно толкова рано да ни никнат зъбки? newsm78
Петър от доста време се лигави и си чеше венците, но това чух и други мами да споделят, и знам, че може да продължи няколко месеца, тази сутрин обаче майка ми забеляза, че на долния венец има някакво бяло израстъче, много прилича на зъбче, аз го пипнах, ама не можах да преценя какво е......  Thinking
Освен това за първи път тази нощ Петър беше изключително неспокоен, будеше се през 2 часа от силно напъване и пъшкане и плачеше доста силно и жално без видима причина, дори не сука много, мисля че нещо на акото се сърдеше, макар, че през деня си ака съвсем нормално и нямаме такъв проблем.
Днес с Петьофито ходихме до службата ми и там настъпи страхотна еуфория при появата ни, всички така му се радваха, много сладко беше..., наизкачаха отвън при количката и по гишетата не остана кой да бачка  Joy
emsski мила силно те прегръщам  Hug  и се радвам, че си тук, не виждам за какво се извиняваш. Аз лично съм щастлива да те чуя.

# 278
  • Варна
ох боже забравих да поздравя Емчето   bouquet Hug
мила хич да не ти минават такива мисли през главата! щяла да се извинява...а бой? Naughty
добре завърнала се!

невена виж какво изрових по темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163552.0

# 279
Здравейте,
Клеми да ти е жива и здрава Никол на патерици  Hug
Емски винаги идвай при нас когато ти се прииска
Момичета днес бяхме на ортопед при Аексиев в ортопедията, при нас всичко е наред, но попаднахме на един случай с едно бебче, койт оме потресе и не мога да не го споделя с вас. Едно бебенце родено преди 3 месеца, много желано, оплоден инвитро. Имаше изкривен икрачета и ръчички в обратна посока, много сладко. При раждането родителите, като го видяли и го зарязали в дом майка и дете. От там не се го водили на преглед до днес и доктора, като го видя каза, че ще се оправи с някакви гипсове трябвало да стои, но ще си израстне здраво бебе. А тия неговите родители, ако могат да се нарекът такива, дори не са се конултирали с доктор и го захвърлили. Незнам това за мен е кощумство. Доктора също каза, че майката е ходила при Мазнейкова на фетална, но тя не е видяла тази малоформация. Изглежда и тя не е толкова добра колкото я хвалят. Исках да ви разкажа за тази история, дано не съм ви досадила, но бях потресена и още ми е пред очите това сладко момиченце.
Иначе Габи и добре, да чукна на дърво. Вчера дойде една частна педиатърка и говорихме за млеката и каза, да не ги сменям напрекъснато и че малката е предразположена към алергия и да и давам Нан хипоалергично, взех от него и вчера и днес ака по два пъти, направо незнам, но много се израдвах. Също ми каза, да и давам веднъж адаптирано, следващия път кърма от двете гърди, за да и се получават две пълни хранения и да се събира повече кърма. Какво мислите дали като не и давам през 3 часа да суче може да ми намалее кърмата?

# 280
Emsski и аз те прегръщам! Hug

# 281
Еми, ти си една от нас, мила! Нищо не може да промени това  Hug. И моля те не ни забравяй когато стъпиш в редиците на нов бременлийски форум!
Лиа, след като имаш недостиг на кърма и я кърмиш на три часа това няма да помогне за лактацията - трябва да й да даваш да суче всеки път когато видиш знак. А за тези "родители" на момиченцето ме е жал - егати нещастния живот дето го живеят. Господ  да благослови детенцето  Praynig  Той поне ни харесва такива каквито сме и не ни изхвърля като парцали когато нещо ни куца.
Ние днес направихме първата разходка до язовира, наричан галено от тати зозовира, и Кристи проспа да види къде е плувал докато беше в корема на мама  Heart Eyes

# 282
 Честито 2 месеца на всички, живи и здрави!   bouquet
emsski винаги си добре дошла при нас.  Hug Не ни забравяй, когато стъпиш в редиците на нов бременлийски форум!  Peace
detelini веселяци  Joy Betty L. мдам това за бебето, което се е родило толкова малко го даваха по новините. Всичко е ОК. Peace
Днес времето беше слън4ево. Бяхме на разходка и купихме коли4ка (комбинирана). Утре, ако е пак хубаво времето, ще излезнем навън с коли4ката.  Party

# 283
  • София
emsski, много се радвам, че намираш сили да продължиш и дори да се сетиш за нас!
Много прегръдки!!!

# 284
  • sofia
Момичета, днес си счупихме краката от разходки с Tini-mini  и Verolina и техните малки кукли. Моя ерген Стефи стана кривоглед от мадами Crazy После като се прибрахме плачкахме малко, ама толкова ни се спеше че накрая забравихме да плачем Laughing Маминки, моя младеж днес не е акал, а по прицип вършеше работа по два пъти на ден, но днес....ще го изчакам, дано ме зарадва през нощта.. Иначе вчера бяхме на консултация - вече сме 6,200 кг и 60 см - мъж за две жени Laughing Laughing на мама дундолино Heart Eyes
  lia25, и ние сме на НАН хипоалергенно и не сме имали проблеми до сега с нищо - акахме и папкаме много лакомо.
emsski, аз дори имам молба към теб да пишеш по-често - можеш да споделяш с нас всичко което те вълнува, мисля, че това помага...аз лично често мисля за теб и твоята житейска история...желая ти само най-хубавите неща занапред!!!

Общи условия

Активация на акаунт