Отговори
# 15
Добро утро мами! Hug
Айде днес черпя с мляко с горски плодове

Аз докато ви открия вие цяла страничка сте изписали #Crazy
Новата тема е страхотна ! Браво Shrew !!!  bouquet
mutsanka  ние сме с биба от няколко седмици, защото госпожицата така беше си метнала да си дъвче палеца, че нямах избор (но да чукна на дърво за сега май сме улучили подходяща биба и не я плюе).Има периоди , в които сама я вади с ръчички и когато я изкара започва да мрънка.В такива случаи така я завивам, че да не може да си изкара ръцете и в повечето случаи имам успех Mr. Green....Пожелавам ви да се справите скоро с тоя проблем! Peace

# 16
Аз ви търся, търся, а вече нова тема имало! Да ни е честита и браво на Шру! newsm10
Betty , аз Ива я чакам 5 дена и на 6тия и давам нещо или Дуфалак, или глицеринова свещичка. Но всичко е много относително. Ако бебето е само на кърма и видимо не го мъчи неакането този период е оптималния. Но ако плаче от болка или му е твърдо коремчето, моят съвет е да не чакаш.
А за ваксините ние вече поръчахме Пентаксима.
Днес май не става за разходка Sad

# 17
Имаме проблем  обаче Sad малката душичка си смучи пръста. За сега това е кокалчето на показалеца, но много скоро ще открие палеца си. Купила съм всички възможни варианти на биберони, но тя така ги изстрелва от устата си, че може да участва в състезание плюене на далечни разстояния Mr. Green Вечер се приспива сама в кошарата и понеже аз не стоя в стаята не бях забелязала, че си смуче показалеца. Като отида да и дам бибата тя започва да ми се усмихва и я плюе. И аз за да не я разсънвам излизам от стаята. Резултатът пак е в нейна полза  Crossing Arms Помагайте с идеи какво да я правя  Peace
офф и ние сме същите и се притеснявам защото и биберон неиска моя мъник.

Последна редакция: вт, 13 фев 2007, 12:15 от desidm

# 18
  • Варна
и ние взехме често да посягаме към устенцата ама и бибата си харесваме...дано не се сети за палеца  Rolling Eyes

# 19
Браво Shrew !!!   bouquet
Sara, и всички останали, които празнуват втори месец-честито!!  bouquetДа са ви живи и здрави бебоцините!!!
Черпя ви виртуално, че вчера направихме 2 месеца Grinning.
mama-shushi , мерси за информацията.
troia ,пиши, моля те, кои са новите ваксини и дали полиото е убито?Чакам включване, миличка..
За палеца-и ние сме така, с тая разлика ,че като се е наяла ,никаква биба не ще и си се приспива с пръст, а бибата я плюе надалеч...Настава една борба..

# 20
еее, така много гадно бе, пишеш, пишеш и изчезне!
Исках да ви кажа какво се разбрахме с нашата педи за ваксината. Решихме да изчакаме до другия месец да видим дали няма да ги вкарат вече в употреба новите ваксини. Ако пък не ще купуваме първата доза.  Иначе ще идем да се мерим другата седмица, пусто любопитство мира не ми дава!
За бибероната - ние хич и не искаме да чуем за нея! Смучем си пръстите само като сме гладни и то не пръстите, а по-скоро цялото юмруче.
Вие, момичета, сте напълнили албумчето със снимки! Не бях влизала от доста време и днес що да видя!  Много са ви сладки бебчетата, трябва и аз да сложа някоя и друга снимчица!
Е, приятен ден на всички, въпреки гадното време! И честити 2 месеца на родените на 13-ти!

# 21
  • Бургас
Честит Рожден Ден STASII - Бъди много щастлива с малкото човече и нека само усмивки красят живота ви.

Ето малко нови снимчициот нас: вече не приличаме на червейче, а на малко сладко човече: http://snimka.bg/album.php?album_id=102110&photo=36

# 22
Честит Рожден Ден STASIIмного щастие и късмет!     нашата педи каза че нямало проблем сега да е от живата ваксина (капките) а другия месец убитата (инджекционна)

# 23
Честит рожден ден на рожденичката и честита месечинка на бебоците родени на 13!
Ние си обичаме бибата, но много я изпускаме. От вчера обаче откри активната гимнастика и много се радва на играчките, ако успее да ги бутне се смее с пълен глас и се забавлява и по 2 часа. Така снощи вместо тати да тича да дава бибата, сложихме гимнастиката в креватчето и тя игра, смя се и накрая заспа.

# 24
  • Düsseldorf
Здравейте, декемврийски мамчета!
А пък ние да се похвалим, вече първото пътуване на по-дълъг път е зад гърба ни - бяхме за няколко дни при роднините в Сливен и девойката се държа "мъжки" (от къде на къде мъжки всъщност, като ние сме много по-държеливи??!?...  newsm78, ама карай, такъв е лафът) и по пътя, и там. Раздаваше усмивки на баба, леля и батковците и спа по-добре от в къщи, даже почна да прави 7-часови нощни паузи, за което тук не бях и мечтала.. Simple Smile И освен това вече имаме 2 рокли, обаче се оказа голям проблем да се намери толкова малък чорапогащник...  Thinking Сега й купих едни клинче, ще пробвам с него да ги носим...
А тия дни ще гледам да идем и на ортопед, крайно време е...
Цунки на бебчовците!

# 25
Браво, браво !
Много фешън' тема пак! Sunglasses Laughing

Жижи беше имунизиран сутринта с Пантаксим, а  аз чакам за реакции ако ще има.........
В момента е малко неспокоен, така беше и непосредствено след ваксинацията, като спа едно час - два следобяда
/ мисля обаче , че  бяха колики и на мама един грах от снощи предизвикващ мощни залпове ( сещате се откъде...) Mr. Green
Попораснали сме както си му е реда  - 62 см и 5 кг и 250 гр. Hug

mama-shushi , какво му се притесняваш - въпрос на темперамент. Стефи явно е мъж на място и не признава гласно гукане и смеене.  Grinning. Аз между другото бях решила , че момчетата не гукат. Laughing......
Георги доскоро само се напъваше, ръмжеше и грухтеше в коритото или докото се храни от кеф. Най - много да се чуе някое  "а - уу" от количката през деня...
Е, вече чухме и членоразделно "г-уу"  Laughing..пък момчетата на гукали ..... Wink
detelini, наистина - по чаша бира или вино на ден на вреди, даже е хубаво Peace

........ аз Ива я чакам 5 дена и на 6тия и давам нещо или Дуфалак, или глицеринова свещичка. Но всичко е много относително.................
SilverStar, направо ме застреля...! newsm78
Аз знам ,че до 48 - мия час няма проблем с нееакането , ама 5 дни ?!
Както казваш всичко е относително, но не бих чакала толкова много - най- малкото, ще ставам и през нощта да гледам за аки..... #Crazy #Crazy #Crazy
Sarra, честито двумесечие! Между другото с Avent-a чашите  нямам никакъв проблем с миризмата.Даже благодарение на тях закърпих положението  по време на "млечната" криза.
Виж да не би нещо друго да предизвиква този дъх. ... newsm78. Ако все пак си категорична , че е от тях можеш да пробваш с пликчета за лед или за сандвичи ( аз и в тях замразявах, преди да се сдобия с чаши и след това , като ги заредих всичките) Peace

# 26
Мацки, знаех за бирата ама с алкохолната ме беше страх а сега като ми давате зелено и ще съм   animal037  към  beer майтап бе ще карам по чашка значи то мъжа ми откога ми разправя че бива да пийвам по малко и както винаги е прав Embarassed.
Тини Мини, малка биричка към 330 е 1лв и 30 то за зъба ли за .....ли
Тъй значи аз след като още не съм от сецнатите, се записвам в клуба на влюбените и опианчените. ха наздраве.... Grinning

# 27
Момичета,забравих да питам тези които имат запечени бебчовци.Как се изаквате и по колко пъти на ден.И недоумявам защо изцяло кърмено бебе има запек.Пък и днес доки каза че първи признак за запек бил недостиг на кърма. Thinking
Защо ли след като сме наддали 700гр за месец.Можело и още да качим,каза.Вие как сте с наддаването?

# 28
Леле,ама голям съм серсем.Оказа се че предния пост не съм публикувала.Писа,писах и накрая дръжки.
Честита ни нова тема,честито на рожденничката и на беборанчетата ставащи на 2 месеца!
Днес бяхме на консултация.Наддали сме 700гр и 3 см.Биха ни и ваксина ДТК и капки полиомелит.За новата ваксина  доки каза че било спекулация от страна на производителите на лекарства.5-валентната била за 5 или 6 неща наведнъж,но как щяло да се почувства бебето да му и се инжектират 5 бацила на един път.Не искам да пораждам спор,просто споделям какво ми каза.Аз също щях да закупя новата,но не успях да я набавя навреме.
За сега Венци е спокоен,без температура,но дадох за всеки случаи Калпол да не вдигне температура.Лека вечер и целувки,

# 29
Момичета,забравих да питам тези които имат запечени бебчовци.Как се изаквате и по колко пъти на ден.И недоумявам защо изцяло кърмено бебе има запек.Пък и днес доки каза че първи признак за запек бил недостиг на кърма. Thinking
Защо ли след като сме наддали 700гр за месец.Можело и още да качим,каза.Вие как сте с наддаването?

moneta, ако правилно съм те разбрала искаш да кажеш, че съдиш за наличието на запек, ако ти намалее кърмата ...или ?! newsm78
Моя опит преди да почнем да дохранваме беше цяла седмица - 10 дни даже неакане по 2 дни, давх Дуфалак и пак нищо, като го спрях. Понамаля ми и кърмата и днес като говорих с педиатърката на тази тема, тя именно това каза, че може да не е а'къл защото е нямало какво...... Имай си едно наум, следи за типа плач, той е по -различен от този при коликите.
Успех ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт