Биохимичен скрининг

• 2 841
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Brin de muguet, благодаря за включването, но въпросът ми беше насочен по-скоро за разчитане на резултатите, тъй като никъде не са отбелязани референтни стойности и само цифрите не ми говорят нищо. Иначе с нещата, които Сте написали съм напълно наясно.

# 31
  • Sofia
Ами аз точно това написах - няма референтни стойности.
Рискът се изчислява от софтуеър на база нещата, които съм описала на предната страница.

БХС не е като другите кръвни изследвания и няма просто долна и горна граница. БХС е статистика и резултатите се изчисляват, ползват се формули, гледат се съотношения и т.н.

# 32
Подкрепям Brin de muguet. С първата бременност и аз бях с висок риск и пих аспирин, всичко беше наред. Ако развиете прееклампсия или еклампсия, единственото лечение е незабавно раждане, много е опасно за майка и бебе, прочетете някоя медицинска статия, не в чат ГПТ, както много често правят момичета тук. Ако се притеснявате, отидете на второ мнение, но аспиринът си е стандартната терапия с цел превенция.
Допълвам за сравнение, че рискът ми преди 37 гс е бил 1:137, а след 37 гс 1:34. Сега е 1:410, не пише седмицата, но не са ми предписали аспирин.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:30 от Seaglass

# 33
Здравейте
В 14 г с съм и преди седмица правих ранна фетална морфология и биохимичен скрининг . Тогава доктора каза ,че всичко изглежда наред ,но вчера излезнаха резултатите и скрининга и доктора каза ,че има минимален риск за тризомия 13. Аз исках да направя НИПТ ,но понеже съм след трансфер на два ембриона , от които единия се беше имплантирал ,но не се разви ,казват че може да даде отражение върху НИПТ и тогава ще трябва са правя амниоцентеза ,а аз много се страхувам . Ще кача резулатите тук и ще помоля за мнение . Също така какво мислите за НИПТ ,дали да не го направя все пак

Общи условия

Активация на акаунт