Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 601
  • 687
  •   1
Отговори
# 360
Моят белег беше червен 7-8 месеца след секциото. Т.е. кожата на това място беше по-тъмна от останалата. Ако белегът е горе-долу с цвета на кожата, то няма смисъл от пазене.

# 361
Здравейте! Имам 5-годишна пауза покрай бременности и кърмене и сега искам да почна пак с процедурите. На подмишницте бяха доста оредели, но сега съм почти в изходна позиция. Но повече ме дразнят няколко косъмчета на лицето и искам да ги третирам, но ме е страх да се появят пигментни петна, нищо че още е зима и не се излагам чак толкова продължително на слънце. Бях се насочила към този крем, но в темата за слънцезащитата писаха, че май не е добър за след фотоепилация. Вие какво ползвате? Трябва ми нещо леко за под грим

https://shop.lillydrogerie.bg/beauty-of-joseon-rice-probiotics-s … f-50-50-ml-541579

# 362
Аз точно този ползвам и съм доволна. Правя лазер на горна устна.
Ползвам го вече около година, лятото на плажа също съм с него, просто подновявах на 2 часа и не съм изгаряла.

# 363
Благодаря! На мен като текстура много ми допада, попива бързо, не ми мазнее, само не знаех дали е подходящ за след фотоепилация. В Емаг даже е 20 лв. А го бях поръчала в края на 2023 за 35 лв. Не знам защо там е толкова ниска цената

# 364
Здравейте. Вече и аз съм собственик на фотоепилатор 🥳 С голям кеф вчера минах цялото тяло. Доколкото съм чела, космите трябва да се бръснат, но за моя фотоепилатор пише, че могат и да се епилират между процедурите с фотоепилатора, което ме изненада. Вие само бръснете ли?
Другото, което е, от години не се бръсна и вчера като го направих беше неприятно. Не знам как ще издържам, ако трябва между процедурите да се бръсна, а не да се скубя..

# 365
  • Благоевград
Здравейте. Вече и аз съм собственик на фотоепилатор 🥳 С голям кеф вчера минах цялото тяло. Доколкото съм чела, космите трябва да се бръснат, но за моя фотоепилатор пише, че могат и да се епилират между процедурите с фотоепилатора, което ме изненада. Вие само бръснете ли?
Другото, което е, от години не се бръсна и вчера като го направих беше неприятно. Не знам как ще издържам, ако трябва между процедурите да се бръсна, а не да се скубя..

Честито! Ако си с Филипс Лумеа, в упътване пише, че може да се епилираш преди процедура, но да минат поне 24 часа, за да е спокойна кожата. А за бръсненето - на мен с годините ми е било по-лесно да се бръсна, отколкото кола маска или епилатор и сега нямах проблеми, но въпреки това, бръсна предходния ден и на следващия си правя процедурата, за да може, ако има микропорязвания, да са зарастнали.

# 366
Да, с лумеа съм. Мисля да комбинирам бръснене с епилиране между процедурите. Дано само има ефект ..

# 367
Знам че пишат че става и със скубане, но поне аз хич не си го представям... Самият му принцип на действие е светлината да се погълне от пигмента в корена и да го унищожи или поне увреди. Като го отскубнеш и махнеш този корен, то няма на какво да действа святкането.
Лазерната епилация е на същия принцип, но за там не съм чула в някое студио да са казали че става и така. Напротив, настояват известно време преди началото на процедурите да е само бръснене, както и между тях.
И да има ефект и след епилиране, той според мен ще е доста по-малък спрямо след бръснене. Според мен подвеждат хората като пишат че става и така.

# 368
Майка ми се епилира между процедурите, но вече 2 години по-късно не й се налага.
Аз се бръсна, защото не търпя епилатора, пак има ефект.

# 369
Бръсна се, разбира се, ако отскубна корена, какво ще горя с този епилатор?

# 370
Така пише в упътването, а и в самото приложение в телефона. Не си го измислям, за това и питам как се действа за наистина добри резултати.

# 371
Привет! Моята лумеа е само с една приставка и се чудя дали мога да мина интим с нея, някой тествал ли е? Също така бях останала с впечатлението, че се предлагат допълнителни приставки, но уви, никъде не откривам онлайн. Някой запознат?

# 372
Някои модели са само с една приставка, не се продават отделно..Аз минавам интим с нея, пробвайте на ниска степен и вдигайте, ако кожата Ви понася.

# 373
Така пише в упътването, а и в самото приложение в телефона. Не си го измислям, за това и питам как се действа за наистина добри резултати.
Знам че пише, споделяме си мнения тук. Според мен подвеждат с това и не е толкова ефективно и трудно би ме убедил някой в обратното. Иначе някои казват че има ефект и така. Какъв и колко - те да кажат.

# 374
Ходила съм на лазер и задължително между процедурите само бръснене. Сега взех Лумеа с идеята за поддръжка. Много ми е странно, че пише, че може и епилация. Според мен така е неефективно.

Общи условия

Активация на акаунт