Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 607
  • 687
  •   1
Отговори
# 375
Аз не съм съгласна дори с указанието на първа страница на темата да имало косъмчета от 1 до 3 мм. По този начин само ми мирише на опърлено, но не вярвам, че импулса стига до корена. Аз бръсна гладко и минавам с епилатора или на същия, или най- късно на другия ден. Имам резултати.

# 376
Привет! Моята лумеа е само с една приставка и се чудя дали мога да мина интим с нея, някой тествал ли е? Също така бях останала с впечатлението, че се предлагат допълнителни приставки, но уви, никъде не откривам онлайн. Някой запознат?

Моят също е с една приставка и минавам и интим, но ефекта не е махане на 100% както на други места. Дори за горна устна съм го ползвала, но само веднъж, защото прочетох, че може да пигментира кожата. Ако продавст някъде допълнителни приставки ще се възползвам и аз, но засега не съм намирала. Иначе моят е стар, на 3 години вече и го ползвам по 3 пъти в годината. Ръце, подмишници, крака- всичко изчезна.

# 377
Както писах вчера, майка ми се епилираше и имаше голям ефект при нея, по-голям от моя с бръснене бих казала. Щом е написано, то е тествано върху група хора. Нали не мислите, че ще си го изсмучат от пръстите, само за да напишат нещо там...

# 378
Аз не съм съгласна дори с указанието на първа страница на темата да имало косъмчета от 1 до 3 мм. По този начин само ми мирише на опърлено, но не вярвам, че импулса стига до корена. Аз бръсна гладко и минавам с епилатора или на същия, или най- късно на другия ден. Имам резултати.
И аз не съм съгласна с това указание. Също някъде прочетох, че при лазерната епилация корена се гори веднага, а при фитоепилацията се избутва косъма след време. И при двата вида епилация косъма се избутва от кожата след десетина дена, като се симулира разтеж на косъма, а всъщност не е.

# 379
Косъм дето си съществува, пък макар и отрязан до повърхността на кожата - къде да изчезне ей така? Избутва се за накакви дни.
Не знам защо толкова народ си мисли че IPL и лазер са за премахване на косми. Ами не, не са. Те са за предотватяване да ти растат тепърва.

# 380
  • София
Тук споделяме мнение и опит
в крайна  сметка всеки може да пробва и да прецени. Аз лично се бръсна, струва ми се много по-лесно, бързо и безболезнено и при мен резултатите са много добри с бръснене. Инструкциите на моя епилатор са бръснене.
Не отричам, че за някой епилацията може също да е дала добри резултати, но аз лично не бих се занимавала с епилация, струва ми се много по-голяма разправия, кожата се зачервява, трябва да чакаш да се успокои...много се разтяга във времето всичко.

# 381
Някои хора пропускат и друг фактор - с възрастта окосмяването намалява по естествен път, със или без епилатор, това за потребителката дето настоява, че майка й с епилиране действала и имала по-добър ефект от нея. Предполагам, че тази майка е над 40-годишна, каквато съм и аз и например при мен няма и спомен от косъм под коленете. Нито бръсна, нито епилирам, даже не минавам и с фотоепилатора вече, просто там вече не растат. Така че това е много вероятно обяснение за майката. Но ето как работи фотоепилаторът - генерира светлинни импулси с висока интензивност, които се абсорбират от пигмента (меланина) в косъма. Тази светлина преминава през кожата и достига до космения фоликул. Светлината, погълната от меланина, се преобразува в топлина. Това води до нагряване на космения фоликул, като съответно го уврежда и спира растежа на нови косми или значително ги забавя. Ако нямаме космен фоликул, който да се опитваме да увредим, какво именно святкаме по кожата си и какво се опитваме да направим?

# 382
Понеже има хора, които никога няма да ср обръснат от суеверия, съответно да не купят уреда, то Лумеа са написали и двата вида обезкосмяване.Причината е, че космите не растат заедно и винаги една част е в растеж, друга в покой, а трета са умрели косми.
Тоест дори епилирани част от тях, друга част ще са в растеж и тях ще ги хване импулса( едва показали се над кожата).

# 383
А какво е суеверието за бръсненето, че пък точно за това не съм чувала нищо....

# 384
Е как, не си ли чувала че ако се бръснеш и ще станеш като Чубака? Grinning

# 385
Ахаха

По-скоро, ако не се бръснеш, ще станеш като Чубака (шега)

# 386
Спирт, майка ми почна да го ползва на 46 и определено не й беше намаляло окосмяването по естествен път. 😀 Ефект имаше след фотото, ама всеки да прави каквото иска все пак.

# 387
От 8 години имам фотоепилатор и винаги го препоръчвам с две ръце, но все пак уточнявам, че всяка кожа е различна и космите се повлияват различно. Единствено не съм имала косми по време на бремеността, явно от хормоните, през останалото време - да, много и тъмни. След процедурите с фотото нямам изобщо. Другото, за което помага, е подкожния растеж на космите.

# 388
Здравейте, да попитам за мнение за този модел на PHILIPS Lumea 7000 Series BRI921/00. Дали има дами,които го използват и са доволни? Също ,дали с приставката за тяло може да се използва за бикини зоната? Благодаря предварително!

# 389
Здравейте, да попитам за мнение за този модел на PHILIPS Lumea 7000 Series BRI921/00. Дали има дами,които го използват и са доволни? Също ,дали с приставката за тяло може да се използва за бикини зоната? Благодаря предварително!

Здравейте,
Моят модел е същият, много съм доволна, не очаквах такъв ефект. Използвам го от ноември месец и вече правя процедури през 4 седмици. С малката приставка минавам лице, а с голямата-цяло тяло, вкл. бикини зоната. Преди процедурите бръсна и още същия ден минавам с фотоепилатора. След това нанасям крем или лосион. С голямата приставка съм правила и лице, няма разлика, преди това минавам с малката писалка - тример. Много е важно да се правят процедурите на чиста кожа, без на нея да има кремове или др. продукти. Аз моят го купих главно за лице, като доста се страхувах в началото, как ще бръсна зоната, дали няма да се засили окосмяването, но всички тъмни косъмчета изчезнаха. Ползвайте смело!

Общи условия

Активация на акаунт