Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 50 128
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз събрах сили да светна краката до колената в неделя. Днес съм решила нагоре бедрата и ръцете. Голяма досада, голямо нещо.

# 721
Хора, аз днес пробвах на триъгълника. Бързо стана, няма болка, но ми направи впечатление че епилатора където и по тялото да го насоча той си светка импулси. Дори там където по принцип няма нито едно косъмче. Не трябва ли да улавя само космите или и вашите са така? Защото с лазера не е така, светка само ако улови косъм.
Колко дни сега да чакам да опада нещо?

# 722
Светка ако ти го натиснеш, сам не светка.Не улавя косми, ти ръководиш машината.

# 723
Не знам как ги "улавя" тоя лазер тия косми, нещо не си го представям... Косми не трябва да има израстнли над кожата когато светкаш с фотоепилатора, независимо на коя част на тялото, нали се бръснеш първо. А самият уред просто засича дали е сложен плътно върху кожата или не, ако не опира добре си има сложена защита да не светне тогава. Иначе ще вземеш да си светнеш в очите, примерно. Толкова.

# 724
светкала съм си в очите, защото понякога забравя да ги затворя преди импулса. Неприятно е , но до там.

# 725
Ти говориш просто за светването което е видимо отстрани, а аз говоря за защита която не дава директно срещу очите да светнеш с пълна сила...
За това дето казваш ти, помага да ти е силно осветена стаята, тогава не дразни толкова.

# 726
  • София
Привет, обмислям и аз закупуването на фотоепилатор. Въпросът ми е давате ли на тийновете (независимо от пола) да го ползват?
Има ли някакво възрастово ограничение?
Тормозя ги моите с кола маска, но ми се ще, ако можем да избегнем тази инквизиция.
Дъщеря ми и племенницата се заинатиха за лазерна епилация под мишниците. Да видим какъв ще е ефектът. Гледам лятото всички момчета на приятели са с епилирани/обръснати мишници, особено спортистите.

# 727
Ако са достатъчно възрастни за лазерна, значи и IPL е ОК.
По принцип проблемът с подрастващите е че при тях тепърва има да се доразвива окосмяването, така че не е много ефективно. А не че на тях нещо ще им стане.

# 728
  • София
Едната е на 16, другата почти на 18.
Предполагам, че хормоналният баланс още не е достигнат. Ще видим лазерът дали ще свърши някаква работа след 6 процедури и ще допълваме после с IPL. Ще следя промоциите на Philips.

# 729
Скиорче, на моя Филипс, пиже задължително 18 години. Аз направих първоначално курс с лазерна епилация. Този го ползвам за поддръжка. За съжаление съм с младеж, който е много окосмен. Сигурна съм, че епилатора няма да се справи.

# 730
  • гр.София
Дъщеря ми започна преди година на 18. Тъмна е и с мн. косъм . Една от най- добрите ми инвестиции е фотоепилаторът ..Резултатите са впечатляващи. Но тя е и много дисциплинирана и мотивирана. Аз дори не знам как се включва устройството.

# 731
  • София
Blanc, за крака има ли обнадеждаващ резултат?

# 732
  • гр.София
Да, определено.
С по- горното  исках да кажа,че май постоянството също е от голямо значение. Иначе,по- добре някъде на процедура в салон.
Преди това години махаше с  Veet, депилатор, временна работа.

# 733
На моята Лумеа по спомен пише, че може да се използва над възраст 15 години.

# 734
Пристигна моята Lumea и я тествах. Не усетих изобщо неприятно чувство по време на фотоепилацията, само където днес на някои участъци от краката се чувствам като изгоряла на слънце, но няма никакви видими изгаряния или зачервявания по кожата - само някои леки червени точици като след епилация.

Общи условия

Активация на акаунт