Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 023
  • 983
  •   1
Отговори
# 705
Успех, пишете като излязат другите резултати.

# 706
Прогестеронът е много нисък, а удвояването е по-бавно. Надявам се все пак да имате успех.

# 707
Защо стряскате жената? Чхг трябва да се удвоява на 48-72ч.. Стойностите са си супер. 
Прм при мен 06.03, инсеминация на 19.03. Първо чхг на 30.03 53.46 на 01.04 132 и на 03.04 272 с прогестерон 39.08.. Първия ми преглед беше на 10.04 на 5 дни закъснение и оттогава бях на Утрогестан 3х1. Вече съм в 25г.с. Според мен всичко изглежда наред, стискам палци да е така Heart

Прогестеронът е много нисък, а удвояването е по-бавно. Надявам се все пак да имате успех.

# 708
  • София
Защо стряскате жената? Чхг трябва да се удвоява на 48-72ч.. Стойностите са си супер. 
Прм при мен 06.03, инсеминация на 19.03. Първо чхг на 30.03 53.46 на 01.04 132 и на 03.04 272 с прогестерон 39.08.. Първия ми преглед беше на 10.04 на 5 дни закъснение и оттогава бях на Утрогестан 3х1. Вече съм в 25г.с. Според мен всичко изглежда наред, стискам палци да е така Heart

Благодаря! ❤ Утре ще проверя стойностите и ще споделя. Надявам се всичко да е наред, защото ще мине около седмица още до първия преглед. 🙏

# 709
Здравейте, момичета!

Отдавна ви чета, но за първи път вече се включвам тихичко и аз. Innocent
Ситуацията е следната:
ПРМ - 27.07.
Овулация, засечена с лентички - 11.08. (15-ти ден), като положителния LH тест беше на 10.08.
Трябваше да ми дойде на 22.08 (26-ти ден). Още същия ден, както и следващите няколко правих тестове за бременност вкъщи и бяха с много бледи черти, които до 26.08. се понаситиха повечко.

Пусках два пъти ЧХГ + прогестерон през 3 дена, но в различни лаборатории, тъй като нямах възможност да бъдат в една и съща:

Първо изследване - 24.08. (2-ри ден закъснение):
ЧХГ - 63.5 IU/L
Прогестерон - 34.14 nmol/L

Второ изследване - 27.08. (5-ти ден закъснение):
ЧХГ - 157 IU/L
Прогестерон - 36.1 nmol/L

Моля за коментар на тези от вас, които са запознати повече. ЧХГ се е удвоило за 54.7 часа. Най-вече прогестеронът ме притеснява. Коментирах с АГ по телефона, но ще отида на преглед едва следващата или по-следващата седмица, тъй като сега е рано. За протестеронът ми каза, че сега в началото са най-неуточнените стойности, да дишам и да чакам прегледа. Явно ми личеше по телефона, че съм притеснена. По календара на приложението ми днес съм 5г.с. + 4 дни.

Благодаря ви предварително! Hands Pray

Освен че прогестерона е много нисък, в другите мерни единици е 10 ng (като минимумът за успешна бременност е 13-15 ng) и ЧХГ не се удвоява добре. В ранните седмици удвояването трябва да бъде на 48 ч, при някой жени дори и на 30-35 ч се удвоява. Повторете отново ЧХГ и прогестерон след 48 ч, в същата лаборатория. С първата ми бременност на 3-ти ден закъснение ЧХГ беше 265, а на 5-ти 550. Около 10-15  % от бременностите може и да са успешни с ниско ЧХГ, но все пак най-важното е да се удвоява правилно.

# 710
DilyanaValian, нямам намерение да стряскам никого, не подскачайте. В самото начало ЧХГ е добре да се удвоява на 48 часа. Ако се удвоява за по-дълъг период това много често не е добър знак. Прогестеронът на жената е 36 nmol/L. Това в ng/L е 10 ng/L - критично нисък за бременност.

Разбирам, че искате “Good vibes only”, но няма защо да залъгваме жената и да ѝ даваме напразни надежди. После е много по-тежко.

Била съм бременна седем пъти и имам три деца. Достатъчно добре съм запозната с темата. И не знам какво смятате, че доказвате със своите резултати, в които се вижда, как ЧХГ се е удвоявало на по-малко от 48 часа (което е перфектно), а за протестерона не посочвате мерна единица, която вероятно е била ng/L, щом бременността Ви се е задържала.

# 711
Изобщо не съм писала с цел да давам напразни надежди на никого, най-малкото да подскачам Simple Smile Дано няма проблем и всичко е наред..
П.с. не е ng/L

DilyanaValian, нямам намерение да стряскам никого, не подскачайте. В самото начало ЧХГ е добре да се удвоява на 48 часа. Ако се удвоява за по-дълъг период това много често не е добър знак. Прогестеронът на жената е 36 nmol/L. Това в ng/L е 10 ng/L - критично нисък за бременност.

Разбирам, че искате “Good vibes only”, но няма защо да залъгваме жената и да ѝ даваме напразни надежди. После е много по-тежко.

Била съм бременна седем пъти и имам три деца. Достатъчно добре съм запозната с темата. И не знам какво смятате, че доказвате със своите резултати, в които се вижда, как ЧХГ се е удвоявало на по-малко от 48 часа (което е перфектно), а за протестерона не посочвате мерна единица, която вероятно е била ng/L, щом бременността Ви се е задържала.

# 712
Здрвейте. Имай положителен тест за овулация на 20.08 , не знам дали беше О на 20 или 21,но вчера на 28 си пуснах бета чхг ,нетърпелива съм.  Според вас рано ли е?

# 713
Много е рано.

# 714
DilyanaValian, да не е ng/L, а на ml, сгрешила съм изписването. Но това по никакъв начин не променя нещата: 39,8 ng/ml е добър прогестерон, а 36,1 nmol/L е изключително нисък прогестерон (около 10 ng/ml, което е под долната граница за бременност).
Супер готино е, че сте толкова добра и позитивна, но така категорично да твърдите, че резултатите са прекрасни си е чисто даване на празни надежди. Да, има някакъв шанс бременността да е успешна, но нещата изобщо не са толкова розови.

P.S. И аз се надявам всичко да е наред.

# 715
  • София
Благодаря на всички включили се с коментар по моите стойности! Приемам всякакви мнения, колкото и да ми е трудно в момента, предпочитам да съм наясно с всички възможности.
Имам въпрос относно конвертирането на стойностите на прогестерона от nmol/L към ng/ml. Намерих онлайн калкулатор (https://unitslab.com/node/128), от който излиза, че моята последна стойност 36.1 nmol/L е 11.35 ng/ml. Правилно ли е това изчисление или аз пропускам нещо? По референтните стойности на лабораторията съм в най-долната граница за първи триместър. Знам, че все пак означава, че е ниско, именно заради това писах и тук да си сверя часовника, защото и на мен ми изглеждаше нисък.

П.С. Чакам днешните резултати да излязат и ще пиша отново Hands Pray

# 716
Правилно е. Свържи се с Аг, ако прецени да ти назначи терапия. Аз изследвах 3 пъти прогестерон, като втория път беше най-нисък 16ng/ml другите пъти по 20-21. Свързах се с трима Аг, защото се наплаших, тъй като и тук изчетох какво ли не. И тримата ми обясниха че прогестерона е с променлива стойност и ако нямам симптоми като кървене и силни болки, да не предприемам нищо. Онзи ден бях и на първи преглед и всичко беше наред.

Благодаря на всички включили се с коментар по моите стойности! Приемам всякакви мнения, колкото и да ми е трудно в момента, предпочитам да съм наясно с всички възможности.
Имам въпрос относно конвертирането на стойностите на прогестерона от nmol/L към ng/ml. Намерих онлайн калкулатор (https://unitslab.com/node/128), от който излиза, че моята последна стойност 36.1 nmol/L е 11.35 ng/ml. Правилно ли е това изчисление или аз пропускам нещо? По референтните стойности на лабораторията съм в най-долната граница за първи триместър. Знам, че все пак означава, че е ниско, именно заради това писах и тук да си сверя часовника, защото и на мен ми изглеждаше нисък.

П.С. Чакам днешните резултати да излязат и ще пиша отново Hands Pray

# 717
Те някои лекари са на мнение, че до 12-та г.с. "природата си знае работата", т.е. да не приемаме нищо и да чакаме, но струва ли си риска? Ако чакаме да се появят кървене и силни болки, то тогава най-вероятно ще е късно , за да се направи каквото и да е за задържане на бременността.

# 718
  • София
Момичета, излязоха ми новите резултати от днес. Ще напиша отново преди два дни и сега за по-лесно сравнение:

27.08. (5-ти ден закъснение):
ЧХГ - 157 IU/L
Прогестерон - 36.1 nmol/L

29.08. (7-ми ден закъснение):
ЧХГ - 381 IU/L
Прогестерон - 39.9 nmol/L

По едно и също време са правени сутринта и двата теста, вече в една и съща лаборатория. По калкулатора ЧХГ се е удвоило за 37.5 часа. Виждам, че и прогестеронът се е качил с почти 4 единици. В другата мерна единица калкулирах на 12.55 ng/ml.

Искрено се надявам всичко това да е добър знак! HeartHands Pray

# 719
Добре се е удвоило ЧХГ този път. Ако продължи да се удвоява добре, има вероятност да сте била с близнаци и едното просто да е спряло, а другото да си се развие, и да е наред всичко.

От прогестерона има още какво да се желае, но е добре, че расте.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 14:06 от Елиза 123

Общи условия

Активация на акаунт